V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Petkov športni napovednik

23 junija 2017 Šport


Roto klub balon iz Murske Sobote bo do nedelje 25. junija organizator 4. odprtega državnega prvenstva   toplozračnih balonov na katerem  se je včeraj začelo tekmovanje 20 posadk iz  Avstrije, Hrvaške, Slovaške, Poljske in Slovenije. Med slovenskimi piloti sta tudi dva pomurska tekmovalca iz Balonarskega kluba Bakovci in to Dejan Buzeti in Silvo Vohar.  Včeraj so piloti opravili  dve tekmovalni nalogi in sicer je v prvi zmagal  Martin Pagger iz Avstrije, Dejan Buzeti je bil 10. in Silvo Vohar 13.ti. V drugi tekmovalni disciplini v popoldanskem času pa je zmagal  Thomas Kinderman Schőn iz Avstrije,  Dejan Buzeti in Silvio Vohar pa sta si razdelila 15. mesto. Dnevno imajo piloti jutranje polete z letališču v Murski Soboti  okrog 6. ure, popoldanske polete pa okrog 18.30. Zadnja tekmovalni dan z rezervno nalogo pa bo na programu v nedeljo 25. junija v dopoldanskem času.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo jutri  med 8. in 14.uro pripravilo pri lovskem domu v Dobrovniku odprto mednarodno tekmovanje  za pokal Dobrovnika s pištolo in revolverjem. Tekmovanje bo na  programu  v treh disciplinah in sicer s pištolo, revolverjem in v kombinaciji. Tekmovanje  bo v Dobrovniku v posamični in moštveni konkurenci.

Zelo živahno bo ta konec tedna md pomurskimi drugoligaši.  V Lendavi bo stari novi trener Franc Fridl imel prvo srečanje z nogometaši Nafte 1903  jutri  ob 18.uri, prva uradna tekma pa čaka Nafto 6. avgusta, ko v Lendavo prihaja  Roltek Dob.   V Veržeju bo stari novi trener Marko Lešnik imel prvi trening z igralci Farmtecha  v ponedeljek ob 18.uri., prvo uradno tekmo bo Veržej igral proti Jadranu,.  Nogometaši Mure načrtujejo za ponedeljek ob 16.uri srečanje z novinarji, zatem  pa bo prav tako nekdanji  in zdaj   novi Mure Ante Šimundža imel prvi trening z nogometaši Mure.  Prva drugoligaška tekma čaka Muro  6. avgusta, ko bo gostovala na Ravnah pri Fužinarju.

Območno regionalna liga  v malem nogometu Gornja Radgona bo  jutri ob 11.uri pripravila na Krajni ,ob so organizaciji domačega kluba malega nogometa,  sklepni turnir za prvaka Pomurja.  Prva tekma bo ob 11.uri med Puževci in ekipo Mister baby iz Gederovec. Tekma za tretje mesto bo zvečer ob 19.15 in finalna tekma za naslov prvaka jutri ob 19.45.

Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci  bo jutri in v nedeljo pripravila v Puževcih malonogometni turnir za naslov pokalnega prvaka Občine Puconci.  Prva tekma  bo jutri ob 14.uri ko se bosta v Puževcih pomerila  Skakovci in Radovci. V nedeljo ob 17.uri bo tekma za tretje mesto in ob 17. 30   bo glavna  tekma za prvo mesto.

Vmes bodo najboljšim podelili tudi priznanja za dosežke  v ligaškem tekmovanju.

Klub malega nogometa Sebeborci  bo  jutri ob 9.uri pripravil  v Sebeborcih 13. memorial Simona Forjana. Na turnirju bo sodelovalo 12 ekip,  finale turnirja je načrtovano za 21.uro zvečer. Ob koncu  nogometnega turnirja bodo v Sebeborcih nagradili tudi najboljšega strelca, igralca in vratarja turnirja.

Jutri ob  14.uri bo živahno nogometno dogajanje tudi v Žitkovcih za vaško gasilskim domom kjer bo mednarodni nogometni turnir. Zvečer ob 18.uri bo v Žitkovcih še revijalna nogometna tekma med  Legendami Žitkovec in pomursko madžarsko samoupravno narodnostno skupnostjo.

Golf klub Moravske Toplice bo jutri ob 9.30 pripravil na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah  odprti poletni turnir v golfu. Na tekmo pričakujejo organizatorji okrog 40 golfistov.

Športno društvo Vidonci bo ob dnevu državnosti pripravilo v nedeljo ob 9.uri  z začetkom v Športnem centru v Vidoncih  tradicionalni pohod, ki bo dolg 8 km.

V ponedeljek  ob 15. uri  bo v Melincih  prvi dan  Pomurskega športnega festivala.  V ponedeljek bodo po nogometaših  igrali še odbojkarji na mivki in  na programu bodo tudi  druge  družabne  igre   Organizatorji v Melincih, glavne niti so v rokah članov Kluba malega nogometa Meteor Melinci, bodo obiskovalcem  od blizu in daleč med drugim  predstavili  18 športnih aktivnosti in tudi precej znanih športnikov med njimi telovadca Sašo Bertonclja, strelca Robija Markojo, triatlonca Denisa Šketaka, predstavila pa se bosta tudi Dodgeball klub Pomurje in Judo klub Klima Tratnjek Beltinci.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.