V etru
Pesem tedna
Domov

Petkov športni napovednik

30 junija 2017 Šport


Speedway team Lendava bo jutri ob 18.uri pripravil  na stadionu v Petišovcih mednarodno pozivno dirko in sočasno tudi finale državnega prvenstva  v spidveju med posamezniki.  Gledalci bodo jutri videli  21 voženj ter 16 voznikov spidveja iz šestih držav. V ospredju zanimanja bo zagotovo Matej Žagar iz Ljubljane, ki ima v svoji zbirki že 15 državnih naslovov.  Uradni trening tekmovalcev je načrtovan za 15. uro popoldne.

Rokometni klub Krog bo z veteransko ekipo jutri ob 16.uri na asfaltnem igrišču pri Osnovni šoli Krog pripravil tradicionalno mednarodno rokometno tekmo veteranov  Kroga in Monoštra iz Porabja.  Športno srečanje rokometašev je na programu že tri desetletja še iz časov, ko je imel Krog tudi zelo aktivno člansko rokometno ekipo.

Športno društvo Strelec iz Grlave, ki letos praznuje 20 let uspešnega delovanja  bo jutri ob 15.uri na sedežu društva    na Grlavi pripravilo  proslavo ob društvenem  jubileju. Znotraj tega  društva se je najbolj odlikovala ekipa igralcev v pikadu, ki se je uveljavila tako doma kot na tujem. V letu 2017 so igralci pikada iz klubov Top Gun Grlava osvojili od 18 možnih kar osem naslovov državnih prvakov. V dveh desetletjih delovanja športnega društva pa so pikadisti zbrali več kot 120 naslovov državnih prvakov.

Športno rekreacijsko društvo  Gornji Slaveči bo jutri ob 17.uri pripravilo v športno rekreacijskem v Gornjih Slavečih pripravilo odprto tekmovanje v pikadu in to v dvojicah in v posamični konkurenci. Organizatorji pričakujejo na tekmovanje pikadistov tekmovalce iz celotnega Pomurja.

Klub malega nogometa Šalamenci  bo v nedeljo drugega julija ob 10.uri pripravil v Šalamencih 8. Robijev memorial na katerem  bo predvidoma sodelovalo 14 ekip. Na turnirju bodo organizatorji zraven treh najboljših ekip nagradili tudi  najboljšega igralca, strelca in vratarja turnirja.

V Melincih, v tamkajšnjem športnem parku,   poteka že od ponedeljka  Pomurski športni festival. Jutri ob 10.uri bo v Melincih 27. tradicionalni nočni turnir v malem nogometu, ki se bo končal v poznem večernem času.  Popoldne ob 15.uri bo imel  v Melincih naš boksarski šampion Dejan Zavec   kondicijski trening z obiskovalci.

Športno društvo Križevci pri Ljutomeru bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo tretji turnir 12. poletne sezone v odbojki na mivki. Po dveh turnirjih vodi Veržej  pred Društvom cvenskih čehov in diklin na tretjem mestu pa  je Športno rekreacijsko društvo Banovci.

Medobčinska nogometna zveza Lendava  bo nocoj ob 18.uri v hotelu Lipa v Lendavi pripravila skupščino zveze. Na skupščini bodo ob rednem pregledu delu in načrtovanju dela za leto 2017 sprejemali tudi nove člane v članstvo zveze in delegati skupščine se bodo seznanili tudi z vsebino dela Nogometne akademije v Lendavi.

V ponedeljek v 3. julija ob 19.uri pa bo v hotelu Lipa v Lendavi, Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki vodi tekmovanje klubov 3. slovenske nogometne lige, vzhod opravila žreb parov za novo tekmovalno sezono, ki se bo začela  20. avgusta.

Vodstvo Slovenske malonogometne zveze je včeraj  zaradi  razmočenih igrišč v Gornji Radgoni in  slabe vremenske napovedi za konec tedna odpovedalo  državno pokalno prvenstvo v malem nogometu, ki bi moralo biti v soboto prvega julija  v Gornji Radgoni. Za tekmovanje je bilo prijavljenih 22 članskih in šest veteranskih ekip malega nogometa, pokalno prvenstvo za leto 2017 pa ni dokončno odpovedano ampak ga bodo v Gornji Radgoni pripravili v novem časovnem terminu.

Na mestnem kopališču v Murski Soboti  bo jutri ob 9.30 na programu  prvo uradno tekmovanje za pokal Murske Sobote v skokih v vodo.  V času od 9.30 do 12.3o bo vadba s trenerjem,  samo tekmovanje pa se bo začelo ob 16.30 popoldne.

Ribiška družina Gornja Radgona bo s temeljno enoto Radenci bo na ribniku v Hrastje Moti  jutri ob 19.uri pripravilo nočni maraton v ribolovu, ki bo trajal dvakrat po štiri ure .

Krajevna skupnost Ivanovci in Občina Moravske Toplice bosta jutri ob 12.uri  pri vaško gasilskem domu v Ivanovcih družno pripravila 22. vaške igre, kjer bodo krajevne skupnosti morale za uspeh premagovati tudi nekaj športnih aktivnosti.

Prihodnji teden od ponedeljka 3. do sobote 8. julija bo Hokejski klub Moravske Toplice pripravil že 11.  tradicionalni hokejski kamp za  mlade hokejiste. Ob koncu v soboto bodo mladi hokejisti dobili spominsko majico in tudi hokejsko diplomo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.