Domov

Petkov športni napovednik

7 julija 2017 Šport


Nogometaši v 2. slovenski nogometni ligi , ki bodo začeli novo  tekmovalno  sezono tudi s tremi pomurskimi ligaši v soboto 5. in v nedeljo 6. avgusta te dni že igrajo številne prijateljske  pripravljalne nogometne tekme.

Nogometaši Mure ,ki so med tednom,  pod taktirko Anteja Šimundže ,  v Bakovcih premagali drugo ligaškega podprvaka Roltek Dob bodo v nedeljo ob 18.uri gostovali pri tretje ligaški ekipi Odranec, ki jo še naprej vodi trener Bojan Jančar.

Nogometaši Nafte iz Lendave  pod taktirko trenerja Franca Fridla bodo  jutri ob 16.uri v Avstriji igrali pripravljano nogometno tekmo z rusko ekipo CSKA iz Moskve,  prihodnjo sredo 12. julija pa bo v Lendavi gostoval madžarski ZTE iz Zalegerszega.

Nogometaši Farmecha iz Veržeja s trenerjem Markom Lešnikom bodo  v nedeljo ob 18.uri gostovali  pri tretje ligaški ekipi Polane, ki jo tudi v novi sezoni vodi trener Slobodan Djurić.

S pripravami za novo tretje ligaško sezono, ki se bo začela v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod v  soboto 19. in v nedeljo 20. avgusta bodo  danes zvečer ob 18.uri v športnem parku v Beltincih začeli tudi igralci Lušta  Beltinci, ki jih bo tudi v novi sezoni vodil trener Feri Cifer. Prvo prijateljsko pripravljalno   tekmo med skupno osmimi bodo igrali Beltinčani  pred domačimi gledalci v soboto 22. julija proti avstrijskemu Stradnu,  v petek 14. julija pa bodo sodelovali na nogometnem turnirju v Odrancih.

Vaško kmečko društvo  Prijatelj v Zbigovcih bo jutri ob 11.uri pripravilo  6. Mariničev memorial v malem nogometu. V Zbigovce so organizatorji turnirja povabili  tudi ekipo pravosodnih organov, slovenske vojske, pomurskih zdravnikov in pomurskih novinarjev, ki se bodo  v večernem času okrog 17.ure  pomerili  na   revijalnem turnirju v malem nogometu.

Klub malega nogometa Pečarovci  bo   na domačem igrišču v Pečarovcih v nedeljo ob 9.uri  pripravil turnir v malem nogometu  za pokal Kluba malega nogometa Pečarovci. Organizatorji turnirja  bodo tri  najboljše  ekipe nagradili, posebne pokale pa so v Pečarovcih pripravili še za najboljšega igralca, vratarja in strelca na turnirju. Žrebanje ekip za nedeljski turnir bo na igrišču v Pečarovcih danes zvečer okrog 20.ure.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote je sinoči odpovedalo  strelsko tekmovanje v dvojnem trapu za pokal Strelske zveze Slovenije, ki bi moralo biti jutri na strelišču v Rakičanu.  Tekmovanje so odpovedali zaradi premajhnega števila prijav.  Nekateri strelci  se ta čas pripravljajo  tudi za nastop na evropskem strelskem prvenstvu v Bakuju med njimi sta tudi Jasmina Maček in Rene Maček iz Bodonec.

Po prvi uradni tekmi v pomurski ligi v športnem ribolovu,   v mesecu juniju na Moti v organizaciji Ribiške družine Ljutomer,  bo druga tekma  v pomurski ligi na programu v nedeljo  med 9. in 13.uri v organizaciji Ribiške družine  Radgona v Hrastje Moti.

V športno rekreacijskem centru Kostanjevica bo jutri zvečer ob 20.uri četrti kvalifikacijski turnir  12.  sezone poletne lige v odbojki na mivki. Po  treh turnirjih vodi na lestvici Društvo cvenskih čehov in diklin s Cvena, drugi na lestvici je Veržej in tretji so odbojkarji Športno rekreacijskega društva Banovci.

Prostovoljno gasilsko društvo Peskovci z vaščani in Občino Gornji Petrovci bo v nedeljo med 10. in 18.uro pripravilo pri vaško gasilskem domu v Peskovcih  23. vaškega igre Občine Gornji Petrovci.

Danes popoldne ob  15.30 bo na osnovni šoli I v Murski Soboti zaključek tradicionalne košarkarske šole, ki jo pripravlja Košarkarski klub Radenska Creativ.  Zaključni del se bo začel s košarkarskimi tekmami in končal s podelitvijo priznanj udeležencem letošnje košarkarske šole, ki je potekala od ponedeljka do danes.

V Moravskih Toplicah   bo  jutri  med 15. in 16.uro zaključek  21. poletnega tabora mladih hokejistov. 21 udeležencev bo na zaključku pokazalo staršem kaj so se naučili v času  tabora v Moravskih Toplicah v organizaciji domačega hokejskega kluba.

Naslednji teden bo v znamenju odbojke.  Odbojkarski klub Panvita Pomgrad bo pripravil od ponedeljka 10. julija do 14.julija med 8. in  15.uro  v telovadnici Osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarski tabor  » Z gibanjem v počitnice«.  Prihodnjo soboto 15.  in  v nedeljo  16. julija pa bo letnem kopališču v Murski Soboti drugi kvalifikacijski turnir  v odbojki na mivki  za pokal Odbojkarske zveze Slovenije za  kategorijo  U – 19. Prijave bodo organizatorji zbirali na naslovu Odbojkarske zveze Slovenije do srede 12. julija.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.