V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

14 julija 2017 Šport


Na soboškem jezeru bo v nedeljo ob  10.30 Kajak kanu Tijm Prekmurje v sodelo- valovanju  z Zavodom za turizem, kulturo in šport pripravil 5. tekmo slovenskega pokala v kajakih kanujih na mirnih vodah za  mlade od cicibanov do mladincev.  Tekmovanje bo sočasno potekalo tudi za pokal Mestne občine Murska Sobota. Na tekmi bo med blizu 100 tekmovalci iz celotne Slovenije sodelovalo tudi osem domačih tekmovalcev.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo  družno s krajevno skupnostjo in Mestno občino Murska Sobota v nedeljo ob 14.uri pripravil pri brodu v Krogu 23. tekmovanje Prlekov in Prekmurcev v vlečenju vrvi. Tokrat bo šlo za pravo tekmo, saj gostje iz drugih krajev iz Slovenije, z izjemo iz Prekmurja in Prlekije,  ne bodo smeli nastopati na tekmi v vlečenju vrvi.

Na letnem kopališču v Murski Soboti bo Zavod cona center  iz Murske Sobote jutri in v nedeljo pripravil drugo tekmo slovenskega pokala v odbojki za mivki za igralce in igralke  stare do 19 let. Jutri se bo odbojkarski turnir začel ob 10.30,  na turnirju pa bodo sodelovali tudi pomurski odbojkarji, skupno  je za turnir prijavljenih 40 tekmovalnih dvojic.

Danes med 13. in 15.uro bo v Murski Soboti  končan 10.  pet dnevni odbojkarski tabor v organizaciji Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad na katerem je sodelovalo 36 mladih odbojkarjev, ki so  dopoldne  spoznavali v telovadnici osnovne šole I redno odbojko in na letnem kopališču v Murski Soboti popoldne še odbojko na mivki.

Na letnem kopališču v Ljutomeru  bo jutri ob 10.uri finalni turnir 12. poletne odbojkarske lige. Na lestvici pred  finalnim turnirjem vodi Veržej pred Športno rekreacijskim društvom Banovci in Društvom cvenskih čehov in diklin.

Nogometaši Farmtecha bodo danes ob 11.uri v Veržeju igrali prijateljsko mednarodno nogometno tekmo z madžarsko drugoligaško nogometno ekipo Nyireghazo.

Nogometaši soboške Mure  bodo  danes zvečer ob 19.uri igrali prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo v Avstriji proti nižje ligaški ekipi Fehringa.

Nogometni klub Odranci bo danes in v nedeljo pripravil v Odrancih drugi nogometni turnir za pokal Občine Odranci. V prvi tekmi danes ob  16.3o se bosta v Odrancih pomerila Polana in Radgona  v drugi tekmi ob 18.30 pa bosta igrala Lušt Beltinci, lanski zmagovalec, in domači Odranci.  Tekmi za prvo in tretje mesto na turnirju v Odrancih  bosta na programu v nedeljo popoldne.

Nogometaši Nafte  1903 iz Lendave bodo jutri ob 18.uri gostovali na Hrvaškem pri nogometni ekipi Varaždina.

V Dobrovniku bo jutri ob 12.uri na 11 km dolgi krožni progi po občinah  Dobrovnik in Turnišče   24 urna cestna kolesarska dirka z naslovom: » Slo24ultra«, ki se bo točkovala tudi za evropsko prvenstvo.   Zmagovalec dirke bo tisti, ,ki bo v 24.urah prevozil največ kilometrov. Istočasno s 24.urno dirko bo v Dobrovniku tudi 12 urna kolesarska dirka.   Kolesarjenje pa bo potekalo  tudi moštveno za 4 članske ekipe.

Lovska družina Prosenjakovci bo v nedeljo ob 9.uri pripravila v Prosenjakovcih tradicionalno odprto tekmovanje v streljanju na glinaste golobe.  Tekmovanje bo na programu v moštveni in posamični konkurenci, najboljši strelci pa bodo tudi nagrajeni.

Klub malega nogometa Stanjevci bo jutri ob 14.uri pripravil v Športnem centru Stanjevci dnevno nočni turnir v malem nogometu.  Žrebanje ekip za dnevno nočni turnir v Stanjevcih bo danes zvečer ob 20.uri v Stanjevcih.

Klub malega nogometa Vadarci bo jutri ob 12.uri pripravil v Vadarcih 6. memorial Dušana Potočnjeka v malem nogometu.

Zveza klubov malega nogometa Ravenske lige na Tišini bo v nedeljo  ob 9.uri pripravila v kulturni dvorani Občine Tišina  skupščino zveze klubov malega nogometa. Na skupščini bodo predstavniki klubov spregovorili tudi o tekmovanju v članski in veteranski ligi malega nogometa. V nedeljo bodo na skupščini opravili tudi žrebanje parov za tekmovalno sezono 2017/2018.

Nogometni klub Čarda  iz Martjanec  in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bosta od ponedeljka 17. do  petka 21. julija pripravila na nogometnem igrišču v Martjancih  Nogometni tabor 2017 za mlade stare od 5. do 13. leta starosti. Začetek dnevnih aktivnosti bo popoldne ob 16.uri.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo žrebanje za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi pripravila v soboški Zvezdi v četrtek 20.julija ob 19.uri,ko bodo najboljši klubi  v fer pleyu prejeli tudi tradicionalne  praktične nagrade.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.