V etru
Zimzelenčki
Domov

Petkov športni napovednik

4 avgusta 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v hokeju na travi  Challenge IV za člane  bosta v Lipovcih danes dve srečanji.  Ob 11.45 bo tekma med  dvema neporaženima ekipama  Madžarsko in Gibraltarjem, ob  14.uri pa med Ciprom in Finsko,ki sta še oba brez zmage.  Jutri zadnji dan prvenstva  bo ob 11.30 tekma med Gibraltarjem in Ciprom in ob 13.45 med Slovenijo in Madžarsko. Kot vse kaže bo o zmagovalcu odločala prav zadnja tekma med Slovenijo in Madžarsko.

Danes se začenja nova sezona v 2. slovenski nogometni ligi, kjer bodo v sezoni 2017/2018 igrale tri pomurske nogometne ekipe. Prvo tekmo bo danes zvečer ob 20.uri igrala Nafta 1903  po vodstvom trenerja Franca Fridla v Lendavi pod žarometi proti Rolteku Dobu, podprvaku  lanskega ligaškega tekmovanja. Jutri ob 17.30 bo Farmtech  s trenerjem Markom Lešnikom v Veržeju gostil ekipo Jadran Dekani,  Mura iz Murske Sobote pa bo s trenerjem Antejem Šimundžo   jutri bo gostovala pri ravenskem Fužinarju.

Nogometaši Lušta Beltinci bodo jutri ob 18.uri v športnem parku v Beltincih pod vodstvom trenerja Ferija Cifra  igrali mednarodno prijateljsko tekmo proti hrvaški ekipi Polet iz Martina na Muri.

V nedeljo ob 18.uri bodo Odranci pod taktirko trenerja Bojana Jančarja  gostili člana prve ptujske medobčinske nogometne lige Ormož

Nogometni klub Tromejnik Gostinstvo Sukič  bo jutri in v nedeljo pripravil  v Kuzmi 11. memorial Milana Sukiča v nogometu.  Prvi dan nogometnega turnirja bo ob 16.uri tekma Grad – Goričanka Rogašovci ob 18.uri pa bo tekma med Tromejnikom Gostinstvom Sukič in Serdico Kleparstvo Šinko. V nedeljo ob 16.uri bosta sobotna poraženca igrala tekmo za tretje mesto in zmagovalca ob 18.uri tekmo za prvo mesto.

Nogometaši Radgone novi člani 3. slovenske nogometne lige ,vzhod bodo s trenerjem Borisom Lazičem  jutri ob 18.uri gostili v Športnem centru Trate v Gornji Radgoni  nogometno ekipo Al-Arabi SC, ki igra  v prvi katarski nogometni ligi in je po lovorikah drugi naj uspešnejši klub v tej državi.

Športna zveza Beltinci bo jutri v Športnem parku v Beltincih pripravila tradicionalno rekreativno prireditev z naslovom: Pohod, kolesarjenje in rolanje po vaseh Občine Beltinci.  Jutri bodo prvi že ob 5.30 krenili s svojo aktivnostjo pohodniki, ob 8.uri bodo začeli svoj program kolesarji in ob 8.30 še rekreativci s  hitrostni rolerji.

Na igriščih za odbojko na mivko v Športnem parku v Beltincih, ali drugače rečeno v«  Labda centru« bo v organizaciji Športnega društva Labda Beltinci danes in jutri na programu finalni turnir osmih najboljših odbojkarskih ekip iz letošnje poletne lige  v odbojki na mivki v  moški in ženski konkurenci.  Danes  se bo turnir začel  ob  16.uri, po premoru ob  19.20 pa se bo drugi del  turnirja nadaljeval ob 20.uri. V  soboto  bo polfinale  ob 14.uri za ženske in ob 16.uri za  moške. Finalni tekmi letošnjega odbojkarskega turnirja na mivki v Beltincih  bosta na programu  jutri ob 20. in 21.uri.

Zanimivo je, da so med igralci odbojke na mivki tudi  znana imena iz sveta odbojke  med njimi v moški konkurenci: brata Boris in Andrej Grut iz Ljutomera,  Tomaž Horvat  iz Gornje Radgone in Primož Horvat iz  Rakičana . Igrala bosta v paru tudi  Uroš Pavlović iz Murske Sobote in Blaž Grabar iz Kroga. V ženski konkurenci  so med osmimi najboljšimi: Katja Saje iz Gorice pri Puconcih in Ana Babič iz Murske Sobote, Iva  Škraban iz Murske Sobote in Ana Škraban iz Kroga. Igrali bosta tudi Dona Vinkovič in Tjaša Malok iz Černelavec, pa Ana Praprotnik Flisar iz Kroga z Moniko Banfi iz Kupšinec in Angelina Ajnihar in Urška Stavbar obe iz Maribora.

V okviru bogatega  programa Pomurskega poletnega festivala  2017 v Veliki Polani bo danes ob 15.uri v Veliki Polani turnir v odbojki na mivki. V nedeljo zadnji dan letošnjega festivala   bo ob 14.uri  bo vredna ogleda tudi Kmečka olimpijada

Kasaški klub Ljutomer je imel za nedeljo načrtovane kasaške dirke z osrednjo točko, kvalifikacij za uvrstitev na letošnji kasaški derbi v počastitev 61. praznika Občine Ljutomer.  Zaradi previsokih temperatur in prepovedi  prometa z živalmi so nedeljske   dirke odpovedane dirke in bodo   na programu  v Ljutomeru v nedeljo 13. avgusta.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah bi moral biti jutri četrti turnir Save turizma toda zaradi previsokih temperatur so organizatorji  sobotni turnir odpovedali.

Mladinski informacijski klub Murska Sobota in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta  jutri ob 10.uri pripravila na notranjem dvorišču soboškega gradu MIK-ov odprti šahovski turnir   za različne kategorije. Tako so razpisali turnir v absolutni konkurenci, za seniorje –  šahiste stare nad 55 let, za ženske, za mladince do 18.leta starosti  in nižje kategornike.

Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci  bo prihodnji četrtek 10. avgusta pripravila v gasilskem domu v Otovcih redni občni zbor članov Občinske zveze Klubom malega nogometa . Na zboru članov bodo ob analizi minule tekmovalne sezone sprejeli tudi koledar tekmovanja za novo sezono 2017/2018 v puconskih malo nogometnih ligah.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.