V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Petkov športni napovednik

27 januarja 2017 Šport


V športni dvorani osnovne šole v  Odrancih bo  jutri in v nedeljo mednarodni nogometni turnir na katerem bo sodelovalo okrog 300  mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije. Jutri ob 9.uri bo igralo nogomet 12 ekip starostne kategorije U – 7 in ob 13.uri bo turnir za 9 letnike, kjer bo sodelovalo 11 ekip. V nedeljo drugi dan  turnirja  se bo ob 9.uri  10 ekip starostne kategorije U – 11   pomerilo  še za naslov tretjega  zmagovalca.

 

V  13. kolu v prvi slovenski  ženski odbojkarski ligi  bo prva tekma   na programu v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti že nocoj ob  19.uri, ko se bosta pomerili ekipi  puconske Keme in Luke Koper. V 2. vzhodni slovenski odbojkarski ligi bodo Ljutomerčanke  že nocoj  ob  20.uri gostovale pri II. ekipi Nove kreditne banke Maribor.  V 3. slovenski  ligi vzhod  bo  II. ekipa Keme jutri ob 16.uri v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti i igrala proti ekipi Formisa. Ljubno bo gostilo jutri ob 18.uri lendavsko Muranio, Radlje pa ob 16.uri  odbojkarice Murske Sobote.

 

V  16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Panvita Pomgrad gostila odbojkarje kranjskega Triglava.

V 3. slovenski ligi ,vzhod za člane so Radenčani že sinoči igrali tekmo proti gostom iz Slovenske Bistrice.

 

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo jutri  2. članski TOP turnir v namiznem tenisu  na katerem bodo med najboljšimi slovenskimi igralci med člani igrali tudi  Mitja Horvat, Bojan Ropoša, Dominik Škraban, Damjan Zelko, Tomaž Roudi in Luka Norčič. V ženski konkurenci bo med najboljšimi slovenskimi članicami igrala Staša Matis. Turnir  v organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota  se bo začel  jutri ob 10.uri in bo trajal  do poznih popoldanskih ur.

 

Športno strelsko društvo Murska Sobota  je danes že od 8. ure dalje na 14 steznem strelišču v Murski Soboti organizator pomurskega prvenstva osnovnih šol v streljanju  s serijsko zračno puško. Mladi šolarji se bodo pomerili v treh posamičnih in dveh moštvenih kategorijah.  Organizatorji bodo najboljšim ekipam in posameznikom za njihove dosežke ob koncu  podelili tudi  pokale in medalje.

 

V 12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo jutri ob 10.30 na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med Radensko iz Murske Sobote in  Korotanom. Popoldne ob 14.uri bo tretje ligaška tekma med II. ekipo Radenske in  II. ekipo Slovenskih Konjic. V  12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice bo jutri ob 18.uri v Radencih  tekma med kegljavkami Radenske in  Ceršaka.  V 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod bodo igralke Nafte iz Lendave  jutri gostovale pri Fužinarju.

 

V  10.kolu pomurske košarkarske lige  za člane  bosta obe srečanju na programu jutri. Ob 19.15 bo v Beltincih tekma: Sistemorg – Lindau Lendava  in ob 19.30 bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Sobota – Prleški študentski klub Ljutomer.

 

Zveza za hokej na travi Slovenije bo  v nedeljo med 8. in 16.uro popoldne pripravila v Zeleni dvorani v Puconcih tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Najbolj bodo znova zanimiva članska srečanja. V nedeljo ob 11.50 bo tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci, ob 13.20 bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice in zadnja članska tekma bo v nedeljo  ob 15.uri, ko se bosta pomerila Lipovci in Triglav. V predzadnjem srečanju nedeljskega turnirja v dvoranskem hokeju bo v Puconcih ob 14.10 tekma med članicami Triglava in Moravskih Toplic.

 

Nogometaši Fartmecha iz Veržeja člani 2. slovenske nogometne lige so prvi začeli s pripravami za spomladanski del prvenstva, včeraj so gostovali pri nogometaših Slovenske Bistrice.  Nogometaši Nafte iz Lendave  bodo  jutri ob 10.uri igrali v Lendavi proti madžarski ekipi Kapošvara.  Soboška Mura, ki se tudi že pripravlja za spomladanski del prvenstva v 3. slovenski ligi, vzhod bo igrala  drugo prijateljsko tekmo šele 3. februarja v Gradcu proti Šturmu.  S pripravami  bodo  jutri ob 10.uri v Beltincih začeli tudi nogometaši Lušta Beltinci., ki imajo prvo prijateljsko tekmo načrtovano šele za 11. februar ,ko bodo gostovali pri Bakovcih.

 

Pikado klub Phuro drom iz Gornjih Črnec bo jutri ob 18.uri v  domačem vaško gasilskem domu    pripravil 8. rang turnir v elektronskem pikadu. Po sedmih turnirjih vodi Dario Baranja pred Dejanom Baranja oba iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Černelavec  na tretjem mestu pa je Dejan Bejek iz Pikado kluba Al Capone iz Kroga.

 

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota, ki ima v svojih vrstah okrog 60 članov bo imeli  redni letni občni zbor danes ob 16.uri v prostorih gasilskega doma v Sebeborcih.  Na občnem zboru se bodo člani  govorili tudi  o organizaciji letošnjega  odprtega  državnega prvenstva  v reliju za paraplegike.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.