Domov

Petkov športni napovednik

18 avgusta 2017 Šport


Športno društvo Bakovci bo v nedeljo ob 9.uri , z začetkom na Soboškem jezeru, pripravilo  letošnje  tekmovanje v dolgem triatlonu za pokal Murske Sobote.  Za tekmo je trenutno prijavljenih 46 triatloncev iz petih držav. Najprej bodo morali triatlonci  1,9 km plavati po Soboškem jezeru. Po plavanju jih čaka kolesarska preizkušnja med Mursko Soboto – Bakovci – Dokležovjem in Mursko Soboto v dolžini 80 km.  Po plavanju in kolesarjenju pa bo še tretja preizkušnja v teku na 21 km dolgi progi  letos tudi delno po mestnih ulicah in soboškem parku. Cilj maratoncev  bo na Trgu kulture v nedeljo okrog 14.ure.  V nedeljo zvečer ob 19.uri bo na soboškem Trgu kulture tudi  razglasitev rezultatov letošnjega dolgega triatlona.  Med udeleženci  triatlona bodo  tudi znana imena pomurskih triatloncev med njimi: Štefan Buzeti, Dušan Fister, Iztok Fister in Karin Fister, Peter Polanič in še številni drugi,

V 3. kolu druge slovenske nogometne lige   bo  jutri ob 17.uri v Veržeju Farmtech gostil, doslej neporaženo, ekipo   Brava  iz Ljubljane. V športnem parku v Lendavi bo ob istem času Nafta 1903  gostila novomeško Krko. Mura bo tekmo tretjega kola igrala v Ljubljani proti Iliriji šele v ponedeljek  ob 17.uri ob televizijskem prenosu.

Začela se bo nova sezona v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod, kjer sodeluje 14 ekip. V prvem kolu bosta jutri ob 17.30 tekmi: Radenska Slatina – Odranci in Rakičan – Avto Rajh Ljutomer. V nedeljo ob 17.30  bodo preostala srečanja: Turnišče – Črenšovci, Hotiza – Polana, Lušt Beltinci – Radgona, Bogojina – Grad in Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Čarda Martjanci.

V tretjem kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige bodo mladi nogometaši soboške Mure  jutri  igrali  dve srečanji. Ob 15.30 bo najprej kadetska nogometna tekma med Muro in Koprom, po kadetski nogometni tekmi ob 17.30 pa se bodo pomerili še mladinci Mure in Kopra.

V prvem kolu slovenske nogometne lige, vzhod kategorije U – 15 bo  Vipol jutri ob 11.uri v Veržeju gostil nogometaše Celja. Mura  bo jutri, prav tako ob 11.uri,  gostovala v Velenju pri mladih nogometaših Rudarja.

Nogometni klub Rakičan bo jutri in v nedeljo pripravil v Rakičanu  mednarodni nogometni turnir za mlade nogometaše  treh starostnih kategorij.  Jutri med 8. in 16.uro bo turnir za igralce starostne kategorije U – 13, kjer bo sodelovalo  10 ekip. V nedeljo med 9. in 14.uro  bo turnir za starostni kategoriji U- 9 in U – 11. Skupno bo v dveh dneh sodelovalo okrog 330 nogometašev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.  V  starostni kategoriji U – 11 pa bodo v nedeljo v Rakičanu  sodelovale  tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.

V lendavski medobčinski nogometni zvezi bo v nedeljo na programu prvo kolo pokalnega tekmovanja. V nedeljo ob 10.uri bodo igrali Veterani Turnišča – Mostje,  Zvezda Dolina – Bistrica in veterani Nafte – Renkovci,  popoldne ob  14.uri bo tekma Panonija Gaberje – Olimpija Dolga vas in  ob 17.uri bosta še tekmi: Dobrovnik – Petišovci in Kobilje – Malibu Kapca.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti  bodo vse do nedelje na pripravah atleti ljubljanskih  klubov  Mass in Kronos  ter  Domžal. Atleti  stari od 14 – 16 let trenirajo dopoldne med 10. in 12.uro in popoldne med 17. in 19.uro. V nedeljo zadnji dan priprav bodo mladi atleti vadili v Murski Soboti  od 9. do 11.ure.

Športno društvo Vidonci  bo jutri ob 10. 30  pripravilo prijateljski turnir v malem nogometu, kjer bo skupno nastopilo 8 ekip med njimi bodo tudi gostje iz Rusije, Avstrije ter nogometaši Slovenske  vojske in nekaj sponzorskih ekip.

Klub prekmurskih študentov bo v soboški Fazaneriji jutri ob 9.uri v okviru prireditve Fit – tek pripravil  preizkušnjo v krosu na 3 km dolgi progi.

Na osnovni šoli Bakovci bo Rokometni klub Pomurje pripravil  od ponedeljka 21. do  petka 25. avgusta rokometni tabor za dečke in deklice.

Nogometni klub Mura bo v soboški Fazaneriji pripravil od ponedeljka  do petka 25. avgusta nogometni tabor za mlade od 6. do 12. leta starosti.

Hokejski klub Moravske Toplice bo pripravil drugi letošnji hokejski tabor v Moravskih Toplicah, ki  se bo začel v ponedeljek in bo trajal do  sobote 26.avgusta.  Na prvem letošnjem hokejskem taboru je sodelovalo 22 mladih, prijave za tabor v Moravskih Toplicah še niso zaključene.

Ob prazniku Občine Kobilje bo v torek 22. avgusta  ob 9.uri  v Centru kulturnih dejavnosti v Kobilju mednarodni turnir športnih aktivnosti.  Športno tekmovanje bo poteklo v štirih disciplinah in to v vrtnem kegljanju v moški in ženski konkurenci, v pikadu prav tako v moški in ženski konkurenci ter streljanju s serijsko zračno puško in v šahu  obakrat v moški konkurenci. Prihodnjo soboto 26. avgusta bodo pripravili še 31. ulični tek po Kobilju, ki se točkuje tudi za pomurski rekreativni pokal.

Danes zvečer ob 18.uri bo v Restavraciji Sport.s na Teniškem klubu Murska Sobota  slovesen sprejem tenisača  Marina Kegla, ki je na 23. olimpijskih igrah  gluhih športnikov v turškem Samsunu osvojil četrto mesto  v posamični konkurenci , kar je njegov največji teniški  uspeh.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.