V etru
Reklame, obvestila
Domov

Petkov športni napovednik

25 avgusta 2017 Šport


V osrčju Prlekije bodo v nedeljo ob 15.30 kasaške dirke s petimi točkami. Skupno bo na nedeljskih dirkah v Ljutomeru sodelovalo  39 kasačev. Glavna dirka bo na programu ob  17.30, ko bo dirka za nagrado Pomurskega sejma. V tej  dirki bodo nastopili 3 letni ljutomerski kasači, med vozniki pa bodo sama znana imena kasaškega športa med njimi: Jože Sagaj st., Janko Sagaj, Marko Slavič, Davorin Puhar – med njimi pa bo tudi ženska voznica Darja  Dolinšek Trontelj .  Med glavnega favorita poznavalci kasaškega športa uvrščajo Peterko na vajetih Marka Slaviča.

Znova bo ob koncu tedna  najbolj bogat nogometni program, ta konec tedna začenjajo s prvenstvom tudi nogometašice.

V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige bo v soboški Fazaneriji pri Muri  v nedeljo ob  17.uri gostovala ekipa Rogaške. Že jutri ob 17.uri bo Krka v Novem mestu gostila Farmtech iz Veržeja.  Nogometaši Nafte 1903 pa bodo jutri zvečer gostovali pri ekipi Sežane.

V 2.kolu 3. slovenske nogometne lige bosta jutri ob 17.uri dve tekmi. Igrali bodo Radgona prti Hotizi in Avto Rajh Ljutomer proti Črenšovcem. V nedeljo že ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Bogojina, popoldne ob 17.uri pa bodo igrali: Čarda Martjanci –  Turnišče, Odranci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma, Polana –  Radenska Slatina  in Grad- Lušt Beltinci.

Z novo ligaško sezono bodo začele igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci, ki bodo jutri ob 11.uri v Beltincih, s kadrovsko spremenjeno ekipo,  v prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige   gostile nogometašice  Ajdovščine.

V prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 bo  jutri ob 11.uri tekma: Vipoll Veržej – Slovenska Bistrica, mladi nogometaši Mure pa bodo jutri gostovali v Kidričevem pri Aluminiju.

Tekma 4. kola v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi med Muro in Krškim pa bo na programu šele v sredo 6. septembra v Murski Soboti.

V 3. kolu 2. slovenske mladinske  in kadetske nogometne lige, vzhod bodo igralci Vipola  iz Veržeja jutri gostovali pri  nogometaših Dravinje v Slovenskih Konjicah.

Jutri in v nedeljo se bo začela tudi nova sezona v obeh murskosoboških in obeh lendavskih medobčinskih nogometnih ligah.

Iz nogometnega kluba Čarda v Martjancih so nas obvestili, da dvodnevni mednarodni nogometni turnir za štiri starostne kategorije v Martjancih zaradi premajhnega števila prijav odpade.

V Kobilju bo jutri ob 18.30 na programu prvi tek iz serije jesenskih tekov za pomurski rekreativni pokal.  31 tradicionalni ulični tek po ulicah Kobilja  se bo začel ob 18.30 z otroškimi teki na progah dolgih od 300 do 1500 metrov. Glavni tek v Kobilju za člane in članice na enaki dolžini 7000 metrov se bo začel ob 19.30.

Strelska zveza Slovenije  bo družno s Športno strelskim društvom Murska Sobota  jutri in v nedeljo pripravila na 14 steznem strelišču priprave mladih slovenskih strelcev z zračno puško. Med pomurskimi strelci bodo na pripravah sodelovali tudi pomurski strelci: Leon Režonja iz Turnišča, Nika Nagy iz Črenšovec in Natalija Gjergjek iz tišinskega strelskega društva.  Iz soboškega strelskega društva pa bodo na pripravah sodelovalo  Jure Sočič, Patrik Farkaš in Timotej Plahut. Zraven bosta tudi trenerja Tomaž Kerčmar in Igor Makari.  Jutri in v nedeljo  se bodo priprave na strelišču v Murski Soboti   začele ob 10.uri. Strelci bodo imeli v času druženja tudi telesne priprave.

Strelsko društvo Varstroj iz Lendave bo danes med 15. in 19.uro in jutri med 9. in 13.uro pripravilo  20. tradicionalno mednarodno strelsko tekmovanje s serijsko zračno puško za pokal Lendave-  Tekmovanje v Lendavi bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, ekipo pa bodo sestavljali trije strelci.

Šahovska zveza Slovenije in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bosta ob koncu tedna pripravila  v soboški Diani tekmovanje v treh državnih šahovskih ligah. V drugi mladinski šahovski ligi se bo tekmovanje začelo s prvim kolom jutri ob 10.30 , tekmovanje pa bo  končano v nedeljo popoldne. V  prvi mladinski ligi bo začetek tekmovanja jutri ob 15.30, konec tekmovanja v prvi mladinski šahovski ligi bo v sredo 30. avgusta.  V ponedeljek ob 9.uri se bo v Murski Soboti začelo še tekmovanje v prvi slovenski mladinski šahovski ligi, ki bo trajalo do srede 30.avgusta.

Turistično kulturno športno društvo Ivanovci bo  jutri ob 10.uri pripravilo z začetkom pred vaško gasilskim domom v Ivanovcih 11. Ivanocyjev pohod.  Proga za udeležence bo dolgo okrog 10 km , za udeležence pohoda pa bo pohod evidentiran tudi  za izkaznico pohodov po Goričkem.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.