V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

1 septembra 2017 Šport


Športno društvo Triglav in Hokejski klub Triglav bosta od danes do nedelje  v Predanovcih družno pripravila  9. evropski memorial Sašo Fajs v hokeju na travi.  Skupno organizatorji v Predanovce pričakujejo 25 hokejskih ekip z okrog 220 hokejisti iz Avstrije, Madžarske, Bolgarije, Srbije, Hrvaške in Slovenije.  Danes popoldne ob 17.uri   bodo na memorialu  v Predanovcih merile moči veteranske hokejske ekipe. Jutri in v nedeljo ob 9.uri  bodo tekmovale ekipe mladih hokejistov štirih  starostnih kategorij U – 10, U – 13, U – 16 in U – 19.  Zaključek letošnjega memoriala Sašo Fajs v hokeju na travi bo v nedeljo popoldne  okrog 16.ure.

Namiznoteniški klub  Sobota  bo jutri ob 9.uri in v nedeljo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   pripravil 48.  mednarodno odprto prvenstvo Murske Sobote   in 3. memorial starejšega  Mirka Ungerja  v namiznem tenisu.  Jutri bodo tekmovali  mladi namiznoteniški igralci v  osmih starostnih kategorijah, v nedeljo pa bo na programu še  tekmovanje v članskih kategorijah. Tudi letos bo v nedeljo ob 14.uri  na programu  člansko tekmovanje v ping pongu, kjer se bo igralo  z loparji brez oblog.

Lokostrelska sekcija Ljutomer in Lokostrelska zveza Slovenije bosta jutri med 9.  in 16.uro pripravili na hipodromu v Ljutomeru  državno lokostrelsko prvenstvo na razdaljah 70 in 50 metrov.  Tekmovanje lokostrelcev bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, skupno pa organizatorja pričakujeta blizu 100 lokostrelcev iz celotne Slovenije.  Tekmovanje bo potekalo v konkurenci dečkov in deklic, kadetinj in kadetov mladink in mladincev veteranov in veterank ter članov in članic v absolutni konkurenci.

Razvojni center odbojke na mivki Murska Sobota  bo na letnem kopališču v Murski Soboti  danes ob 13.uri  pripravil  dvodnevni  srednjeevropski pokal za mlade odbojkarje na mivki starostne kategorije U – 16.  Skupno bo   nastopilo 22 ekip  iz Avstrije, Češke,  Hrvaške, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Na turnirju bodo med kadeti igrali tudi domači odbojkarji in sicer Niko Kovačič in Marko Stvarnik iz Panvite Pomgrada ter med kadetinjami: Ajda in Gaja Kuhar iz Sobote ter  Pia Krajcar in Kaja Marton iz puconske Keme.  Četrtfinalne  odbojkarske  tekme bodo na programu jutri ob 9.uri, finalne tekme pa    jutri  proti večeru.

Znova bo v  pomurski  pokrajini  izjemno bogat in tudi zanimiv  nogometni program.

V 5. kolu 2. slovenske nogometne lige bo v nedeljo ob 17.uri v Lendavi  prvi prekmurski nogometni derbi med Nafto 1903 in soboško Muro, ki je 2. ligi  še brez poraza.  Že jutri ob  16.30 bo Farmtech v Veržeju gostil ekipo Tabora Sežane.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo jutri ob 17.uri igrali: Radenska Slatina – Radgona, Turnišče – Odranci , Črenšovci – Čarda Martjanci in Lušt Beltinci – Rakičan. V nedeljo ov 14. uri bo tekma: Hotiza – Grad ob 17.uri pa bosta še preostali nogometni tekmi:  Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Polana in Bogojina – Avto Rajh Ljutomer.

V  zaostalem srečanju prvega kola  prve slovenske kadetske nogometne lige bo  jutri ob 13.30 v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Mariborom. Po kadetski nogometni tekmi se bosta ob  15.30 pomerili še mladinski ekipi Mure in Maribora.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo Vipol jutri ob 12.uri gostil Krško, Mura  bo jutri ob 11.uri gostovala v Gerečji vasi pri ekipi Hajdine.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  v nedeljo ob 11.uri Teleing GMT Beltinci gostoval pri nogometašicah Maribora.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  bo jutri ob 11.uri ekipa Teleinga GMT Beltinci gostovala  pri nogometašicah Krima.

Nogometni klub Gančani bo jutri ob 9.uri pripravil  na igrišču Športno rekreacijskega centra v Gančanih 9. nogometni turnir mlajših selekcij na katerem bodo sodelovali mladi nogometaši selekcij U – 9 in U – 11.

Športna zveza Moravske Toplice bo družno z Občino Moravske Toplice in Termami 3000  v nedeljo ob 10.30  pripravila  že  23. tradicionalni kolesarski maraton. Skupno so organizatorji pripravili za kolesarske rekreativce  tri dolžine prog. Najbolj zahtevna proga bo dolga 54 kilometrov,  srednja proga bo dolga 30 in družinska proga bo dolga 10 km. Kolesarski maraton v Moravskih Toplicah je vključen tudi v letošnjo akcijo »Slovenija kolesari«, ki bo letos zaključena  8. oktobra v Beltincih.

Aeroklub Prlek iz Ljutomera bo na vzletišču pri Veržeju  jutri ob 10.30 pripravil 12. memorial   v spomin na Jožeta Gajserja in Aljaža Cafa.  Posebnega tekmovanja letos ne bo na programu, pripravili pa bodo razstavo letalskih naprav za ultralahko letenje in omogočili udeležencem tudi panoramske polete nad pomursko pokrajino.

Kegljaški klub Radenska  iz Murske Sobote  bo tudi letos  na kegljišču  Vikenda  v Radencih organizator  tradicionalnega mednarodnega kegljaškega turnirja  Tri srca. Tekmovanje  se je že začela  in  bo trajalo vse do  nedelje 10. septembra.  Jutri in v nedeljo bo tekmovanje potekalo med 13. in 22. uro, tekmovanje pa bo na programu v moški in ženski konkurenci.

Jutri ob 15.uri popoldne bo Kulturno umetniško društvo Budinci pripravilo z začetkom pred vaško gasilskim domom v Budincih: » Pohod ob evropski zeleni vezi  na poute po dolaj in pa bregaj« Pohodnike čaka v Budincih 12,4 km dolga pohodniška proga.

Društvo za kulturo šport in turizem Žlaki iz Sebeborec z društvom  MGM Kontor  bo  jutri ob 9.30 pripravilo 17. pohod Gostile Marič. Pohodniška pot, ki se bo začela  v Sebeborcih,   bo dolga okrog 12 km.

Športno društvo Kuštanovci  bo  jutri ob 15.uri pripravilo 8. Meklarski pohod, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu v Kuštanovcih, dolg pa bo okrog 10 km.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.