V etru
Od petka do petka
Domov

Petkov športni napovednik

8 septembra 2017 Šport


Aeroklub Murska Sobota  je ta konec tedna na letališču soboškega aerokluba  gostitelj  državnega prvenstva v padalskih skokih v treh disciplinah, kjer bo sodelovalo  okrog 50 padalcev iz celotne Slovenije.  Prvi dan  II. državnega  prvenstva v letenju z letalno obleko in v hitrostnem letenju, se bo zaradi slabega četrtkovega vremena začelo šele danes.  Danes in jutri ob 10.uri bo na soboškem letališču tudi 20. državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih. Na tej zanimivi tekmovalni preizkušnji , ki bo končana v nedeljo,   bodo zraven tudi pomurski padalci in sicer jih bo skupno nastopilo osem.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo jutri ob 10.uri z začetkom   pri mostu v Petanjcih pripravil na 7 km dolgi reki Muri do broda v Krogu tekmovanje kajakašev   v spustu Mura 2017. Tekmovanje na valovih reke Mure bo potekalo v mladinski in članski konkurenci in to kajaku in kanuju enosedu ter v kanuju dvosedu.

V Krogu bo v okviru pomurskega pokala v rekreativnih tekih jutri ob 9.uri začetek  6. Bezgovega teka. Med  9. in 10.uro bodo tekli  na progah dolgih od 250 do 1000 metrov dolgih progah mladi tekači. Glavni tek bo  v Krogu, na travnatem igrišču Klubu malega nogometa,  ob 11.uri tako za člane kot članice. Člani bodo tekli na 8 in članice na 5 km dolgih progah.  V Krogu bo jutri  ob 9.uri tudi začetek pohoda ob reki Muri na 10 km dolgi progi.

Znova bo v naši pokrajini izjemno bogat tudi nogometni program.

V 6. kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri ob 16.30 v soboški Fazaneriji prekmursko prleški nogometni derbi med Muro, ki ji je v minulem kolu  spodrsnilo v Lendavi in Farmtechom iz Veržeja.  V nedeljo ob 16.30 bo Zarica v Kranju gostila lendavsko Nafto 1903.

V 4. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 16.30 tekmi med Radgono  in Tromejnikom Gostinstvom Sukič iz Kuzme, v Ljutomeru pa bo tekma: Avto Rajh Ljutomer – Čarda Martjanci.  V nedeljo ob 11.uri bo nogometna  tekma Rakičan – Hotiza, popoldne ob 16.30 pa bodo igrali:  Polana – Turnišče, Grad – Radenska Slatina, Bogojina – Lušt Beltinci  in Odranci – Črenšovci.

V 3. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo v nedeljo ob 11.uri v Beltincih tekma med Teleingom GMT Beltinci in  aktualnimi državnimi prvakinjami ljubljansko Olimpijo za katere zdaj igra tudi nekdanja igralka beltinskega kluba Tjaša Tibaut.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  U – 17 bodo dekleta Teleinga GMT Beltinci jutri ob 11.uri v Beltincih gostile Cerklje.

Avto moto društvo Štefan Kovač  iz Murske Sobote bo v nedeljo  z začetkom  ob 10.uri v Mačkovcih na Goričkem  na 1380 metrov dolgi progi   pripravilo  tretjo  odprto dirko  pokalnega prvenstva v motokrosu.  Tekmovanje  bo odprto tudi za rekreativce ,organizator pričakuje okrog 100 tekmovalcev med katerimi bodo nekateri motokrosisti  iz tujine. Tekmovanje  bo  na programu  v šestih starostnih kategorijah  in   do poznega nedeljskega popoldneva bo skupno na programu 12 voženj. Med tekmovalci bodo tudi člani domačega soboškega  društva: Niko Topolovec, Anej in Ratko Ilič. V Mačkovcih  pa bo v nedeljo  na stezi tudi Željko Makovec, nekdanji člani soboškega društva, ki je zdaj član Gajser teama Makole.

Kasaški klub Ljutomer bo ob 19. prazniku Občine Križevci pri Ljutomeru v nedeljo ob  14.10 pripravil kasaške dirke na katerih bo  v sedmih točkah skupno sodelovalo  53 kasačev. V ospredju zanimanja bo peta dirka ob 17.10,ko bo na programu državno prvenstvo za triletne kasače. V tej dirki bo skupno nastopilo osem kasačev med vozniki pa bodo med drugimi tudi Janko Sagaj, Dušan Zorko, Davorin Puhar in Marko Slavič.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bo  danes, jutri in v nedeljo med 10. in 22. uro II. del mednarodnega kegljaškega turnirja »Tri srca«,ki ga pripravlja Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote  kot uvod v novo kegljaško sezono, ki se začenja prihodnjo soboto 16. septembra,,  ko bosta moška in ženska ekipa Radenske v prvi »B« slovenski ligi nastopili na domačem kegljišču

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Šahovska zveza Slovenije bosta v soboški Diani od danes do nedelje pripravila državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Danes ob  17.uri bo na programu prvo kolo  ekipnega državnega prvenstva v pospešenem šahu za člane in članice.  Jutri ob 14.uri se bo začelo posamično državno prvenstvo v pospešenem šahu, V nedeljo ob 10.uri pa bo še  začetek državnega prvenstva v hitropoteznem šahu tako v moški kot v ženski konkurenci.

Društvo za razvoj in promocijo turizma Občine Grad »Skouriš« bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo 12. pohod po Graščakovi poti, ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Radovcih.

Ob koncu pa še tole.  Mednarodni odbor  športnih iger šolarjev, Olimpijski komite Slovenije združenje športnih zvez ter Mestna občina Murska Sobota bodo  jutri ob 10.uri pripravili v soboški Zvezdi priložnostni dogodek, kjer bo dolgoletni predsednik  Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar prejel posebno priznanje mednarodnega  komiteja iger šolarjev.   Ob tej priložnosti bo Olimpijske komite Slovenije –združenje športnih zvez podelilo plaketo za dolgoletno športno novinarstvo Tončku Giderju  – športnemu novinarju Murskega vala.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.