V etru
Vreme, ceste
Domov

Petkov športni napovednik

15 septembra 2017 Šport


Kolesarski klub Tropovci bo  v nedeljo ob 10.uri pripravil 21.  kolesarski maraton Občine Tišina. Začetek maratona na treh dolžinah prog bo pred vaško gasilskim domom v Tropovcih. Najdaljša proga kolesarskega maratona na Tišini bo dolga 73 km, srednja 45 in družinska proga bo kolesarjem ponudila 20 km dolgo progo. Na maratonu organizatorji pričakujejo sodelovanje tekmovalnih kolesarjev od blizu in daleč.

Športno društvo Stara Nova vas bo jutri ob 10.uri  pripravilo 13. tek z naravo, ki se bo točkoval tudi za pomurski rekreativni pokal. Člane in članice čaka 7,5 km dolga proga, sočasno pa bodo na 3,7 km dolgi progi tekli rekreativci tudi za pokal Občine Križevci pri Ljutomeru. Ob 11.uri pa bo na programu v Stari Novi vasi še tek za mlade na progah od 350 do 1050 metrov.  Med tekom okrog 12.ure bodo pripravili v Stari Novi vasi še pristanek padalcev.

V 7. kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Farmtech jutri ob 16.uri v Veržeju gostil Zarico iz Kranja. Nafta bo jutri ob 16.uri v Lendavi igrala proti Fužinarju, soboška  Mura pa bo v nedeljo ob 16.uri gostovala pri nogometni ekipi Brežic.

V  5. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 16.3 na programu dve tekmi. Radenska Slatina bo v Radencih gostila Rakičan, Črenšovci pa se bodo pomerili z ekipo Polane. V nedeljo ob 16.30 pa bodo igrali:  Lušt Beltinci – Avto Rajh Beltinci, Hotiza – Bogojina, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Grad, Turnišče – Radgona in Čarda Martjanci – Odranci.

V 6. kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige bo  jutri ob 16.uri v soboški Fazaneriji Mura igrala proti Celjanom. Že ob 14.uri pa se bosta pomerili kadetski  nogometni ekipi Mure in Celja.

V  7. kolu prve slovenske  nogometne lige, vzhod U – 15 bo Mura v nedeljo ob 16.uri gostovala pri  Celjanih.  Nogometaši Vipola iz Veržeja so že včeraj  gostili nogometaše Šampiona iz Celja.

Začenja se nova sezona v državnih kegljaških ligah. V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za člane, bo na kegljišču Vikenda v Radencih  jutri ob 14.uri  Radenska iz Murske Sobote gostila ekipo Pivke. V ženski konkurenci bo dvoboj prvega kola v prvi »B« slovenski ligi med Radensko in Pivko jutri ob 18.uri.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota  bo jutri ob 9.uri pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Lipovcih državno prvenstvo slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju. Organizatorji pričakujejo v Lipovce okrog  60 igralcev iz celotne Slovenije med tekmovalci pa bodo tudi člani murskosoboškega društva.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota  in Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta jutri ob 10.uri v prometno varnostnem centru Španik pripravila tradicionalni  24. avto moto reli v počastitev praznika Občine Moravske Toplice. Na  32 km dolgi progi med Mursko Soboto – Mlajtinci – Tešanovci- Puconci in Sebeborci , kjer bo cilj, bodo nastopili avtomobilisti in motoristi  z Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije.  Slovenski paraplegiki bodo imeli na tej tekmi tudi odprto državno prvenstvo v  avto moto reliju.

Strelsko društvo Ljutomer bo v nedeljo ob 9.uri na strelišču v Presiki pripravilo  finalno tekmo v moštveni in posamični konkurenci  za  regijsko prvenstvo z malokalibrsko puško na razdalji 50 metrov leže. Hkrati bo na programu tudi regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko malokalibrsko  puško.

Golfisti imajo ta konec tedna na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah  na programu tri tekme. Danes ob 13.uri bo  turnir za člane Športnega društva Gorenje, jutri ob 9.uri bo klubsko prvenstvo  Golf kluba Radenci in v nedeljo ob 9.uri še finalni turnir družbe Sava Turizem Terme 3000.

Prostovoljno gasilsko društvo  Otovci bo v nedeljo ob 10.uri pripravilo Jesenski pohod po Otovcih na 12 km dolgi progi. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom v Otovcih.

Nogometaši Mure pa bodo prihodnjo sredo ob 15.uri v soboški Fazaneriji igrali nogometno tekmo osmine finala proti  aktualnim pokalnim prvakom in prvoligaški ekipi Domžal.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote bo danes ob 16.30 v klubskih prostorih  pripravilo mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.