Domov

Petkov športni napovednik

22 septembra 2017 Šport


Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo danes in jutri pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh open 2017. V prvi današnji tekmi ob 17.uri  se bodo odbojkarji Panvite Pomgrada pomerili z madžarskim prvoligašem  Kapošvarom.  Po tekmi soboški odbojkarjev bo ob 19.30  še tekma med Mariborom in francosko ekipo Ason Orange Volley. Jutri drugi dan odbojkarskega turnirja bo ob 14.30 tekma za tretje mesto, ob 17.uri pa bosta petkova zmagovalca igrala tekmo za naslov prvaka.

V Puconcih  bo danes ob 18.uri v Zeleni dvorani  osnovne šole prijateljska tekma ženskih odbojkarskih ekip Keme in Ptuja. Ptujčanke zdaj vodi nekdanji trener Pucončank Bojan Novak.

Jutri bosta v Puconcih dva mednarodna odbojkarska turnirja odbojkaric , ki se bo začel ob 9.uri. V konkurenci kadetinj  bodo  sodelovale  igralke: Keme, avstrijske Radgone  in Vršca. V  konkurenci starejših deklic  bodo tekmovale odbojkarice Craiove iz Romunije, Vršca iz Srbije in puconske Keme.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri  ob 9.uri pripravilo na olimpijskem strelišču v Rakičanu  državno prvenstvo v dvojnem trapu. Tekmovanje bo trajalo do poznih popoldanskih ur.

V 2. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote jutri ob 14.uri gostil na kegljišču Vikenda v Radencih Hidro iz Medvod. V ženski konkurenci bodo kegljavke Radenske  jutri ob 18.uri gostile v Radencih ekipo Remoplasta iz Radelj ob Dravi.

V  8. kolu druge slovenske nogometne lige bosta dve pomurski ekipi gostovali,  le ena bo igrala pred domačimi gledalci. Farmtech iz Veržeja bo jutri 16.uri gostoval pri ravenskemu Fužinarju, Nafta iz Lendave pa bo jutri  gostovala pri nogometni ekipi Kalcer/Radomlje.  V soboški Fazaneriji bo v nedeljo ob  16.uri  vodilna ekipa druge lige Mura gostila nogometno ekipo Brd.

V 6.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 16.uri tekmi: Avto Rajh Ljutomer – Odranci in Radgona – Črenšovci.

V nedeljo ob 10.30 bo nogometna  tekma: Rakičan – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali:  Lušt Beltinci – Hotiza, Bogojina – Radenska Slatina in  Polana – Čarda Martjanci.

V  4. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralka Teleinga GMT Beltinci  v nedeljo ob 16.uri gostovale pri nogometašicah Krima. Jutri ob 11.uri pa bo v Beltincih tekma 4. kola prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 med Teleingom GMT Beltinci in ljubljansko Olimpijo.

V 7. kolu prve slovenske mladinske in kadetke nogometne lige bo Mura tekmo proti Gorici igrala v gosteh šele v sredo 27. septembra.

V 8. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bodo mladi nogometaši Mure tekmo proti Koroški igrali jutri ob 11.uri v Bogojini. Nogometaši Vipolla iz Veržeja  bodo gostovali  pri velenjskem Rudarju.

Iz  Medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Lendava  smo dobili sporočili ,da so se  nogometna igrišča  po obilnih padavinah toliko osušila, da bodo nogometaši v prvi in drugi tako v soboški kot v lendavski ligi  lahko  igrali redno kolo, po razporedu tekmovanja.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote bo danes ob 10.uri pripravilo na sedežu društva v Murski Soboti  v Noršinski ulici  mednarodno športno srečanje v lokostrelstvu, pikadu in v vrtnem kegljanju. Na športnem druženju bodo sodelovali tudi gostje iz Čakovca in Varaždina.

Športna zveza Puconci bo  v nedeljo ob 10.30 s startom pred občinsko zgradbo v Puconcih pripravila  17. rekreativni kolesarski maraton v okviru akcije Slovenija kolesari.  Kolesarski rekreativci bodo imeli na voljo štiri dolžine prog in sicer:  17, 30, 50 in na 67 km dolge proge. Organizatorji pričakujejo v Puconce okrog 300 kolesarjev.

V okviru prireditev  Evropskega tedna športa  bo Športna zveza Moravske Toplice jutri ob 10.uri pripravila ob  igrišču Kluba malega nogometa v Noršincih  otvoritev vrtnega kegljišča.  Na teniških igriščih v Termah 3000 v Moravskih Toplicah pa bo jutri  teniški turnir  dvojic  za pokal Občinske športne zveze Moravske Toplice.

Gol klub Moravske Toplice bo jutri ob 9.30 na igrišču Golf livade pripravil  prvenstvo kluba na katerem bo sodelovalo okrog 25 golfistov. V nedeljo ob 9.uri pa bo v   Moravskih Toplicah klubsko prvenstvo  Golf klub Radenci.

Na igrišču z umetno travo v Moravskih Toplicah bo v nedeljo ob 14.uri tekma  v hokeju na travi med 10 letniki Moravskih Toplic in Lipovec po tej tekmi pa se bodo pomerili še 13 letniki iz obeh hokejskih klubov.

Teniški klub Murska Sobota , ki se mu letošnjo zimo obeta pokrito teniško igrišče,  bo jutri ob 8.uri pripravil v soboški Fazaneriji  5. zadnji letošnji  teniški turnir na prostem. Radenčani  bodo do konca meseca septembra zbirali prijave za letošnjo zimsko radensko teniško ligo na teniških igriščih v Radencih.  Tudi letos bodo skozi zimo odigrali skupno sedem turnirjev.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.