V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

29 septembra 2017 Šport


Košarkarski klub Radenska  Creativ  iz Murske Sobote  bo ob koncu  tedna  pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti dvodnevni  mednarodni  košarkarski  turnir. Danes ob  17.uri bo v Murski Soboti tekma med kranjskim Triglavom in Slovenskimi Konjicami,  po uvodni tekmi   pa bo ob 19.uri še tekma med  Radensko in Medžimurjem iz Čakovca.  Jutri ob 16.uri bosta petkova poraženca igrala tekmo za tretje mesto, zmagovalca pa bo 18.uri tekmo za naslov prvaka  košarkarskega turnirja.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote bo danes ob 18.uri v gledališču Park v Murski Soboti pripravil slavnostno akademijo ob 60 letnici rokometa v Pomurju. Soboški rokometni klub bo ob tej priložnosti pripravil tudi okroglo mizo z nekdanjimi rokometaši iz različnih časovnih obdobij, najbolj zaslužnim posameznikom bodo podelili tudi plakete in priznanja , predstavili pa bodo tudi rokometni almanah.

Kolesarski klub Tropovci bo v nedeljo ob 10.uri z začetkom pri gasilskem domu v Tropovcih, kjer ima svoje društvene prostore tudi tropovski klub,  21. kolesarski maraton za pokal Občine Tišine. Kolesarski rekreativci bodo imeli na voljo tri dolžine prog.  Najkrajša bo dolga 20, srednja 45 in najdaljša proga velikega maratona bo  za kolesarje dolga 73 km.

Varstveni delovni center Murska Sobota bo danes  v okviru specialne olimpijade pripravil turnir v malem nogometu na igrišču Čarde  v Martjancih. Na turnirju, ki se je začel  danes ob 9.30 bodo sodelovale ekipe iz varstvenih delovnih centrov iz Murske Sobote, Sožitja iz Maribora, Dobrne in Cerknice.

Športna zveza Moravske Toplice, ki praznuje letos 20 letnico delovanja  pa je začela danes ob 9.uri  v Športnem centru Terme 3000  mini olimpijado osnovnih šol iz območja Občine Moravske Toplice.  Prireditev sodi v okviru programa evropskega tedna športa.

V 3.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote s člansko ekipo  jutri ob  17.uri gostoval pri kranjski ekipi Siliko. V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige bodo kegljavke Radenske  jutri ob  16.uri gostovali pri ekipi Slovenj Gradca. Kegljavke Nafte bodo s tekmami v 2. slovenski ligi vzhod začele s tekmovanjem šele v soboto 15.oktobra.

Bogat  nogometni program se začenja že danes. V Lendavi bo danes  zvečer ob 20. uri pod žarometi prvenstvena drugo ligaška nogometna tekma  9. kola  med Nafto in ljubljansko Ilirijo. Mura bo v nedeljo ob 15.30 gostovala pri neporaženi ekipi Jadran Dekani, Farmtech pa bo v Veržeju v nedeljo ob 15.30 gostil Kalcer Radomlje.

V  7.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta dve nogometni tekmi n programu  že  jutri ob 16.uri. Igrali bosta Črenšovci in Grad in Radenska Slatina in Lušt Beltinci. V nedeljo ob 16.uri bo najbolj vroče med neporaženima ekipama Polana ,ki jo vodi Slobodan Djurič in Odranec, kjer je trener Bojan Jančar. V preostalih srečanjih pa bodo v nedeljo ob 16.uri igrali: Turnišče – Rakičan, Čarda Martjanci – Radgona, Hotiza – Avto Rajh Ljutomer in Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Bogojina.

V 8.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo Mura jutri ob 13.30 v Rakičanu igrala proti Interblocku iz Ljubljane, po kadetski tekmi bosta ob 15.30 na programu še mladinska tekma med Muro in Interblockom.

V 9.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  jutri ob 11.uri tekma Vipoll Veržej – Drava, mladi nogometaši soboške Mure pa bodo gostovali pri ekipi Slovenske Bistrice.

V prvi slovenski članski  ženski nogometni ligi bodo igralke  Teleinga GMT Beltinci ta konec tedna proste;  ekipa U – 17 pa bo v 5. kolu prve slovenske lige   jutri ob 11.uri gostovala  v Ajdovščini pri ekipi Primorja.

V Zdravilišču Radenci  bodo  danes ob 135- obletnici zdravilišča številne prireditve s skupnim naslovom »Delam s srcem«. Med športnim programom, ki se bo začel pred Hotelom Radin v Radencih  bo danes že  med 10. in 12.30 mogoče bo  preveriti vzdržljivost srca s hojo. Popoldne ob   17.uri bo na programu  Tek za zdravo srce na 5 km dolgi progi, ob 18.uri pa bo na 600 metrov dolgi progi še Družinski tek. Tudi v današnjem popoldnevu  bodo prišli na svoj račun pohodniki ob 16.uri,ki bo potekal  medgeneracijski pohod pod vodstvom Zavoda  za turizem in šport Radenci in Društvom upokojencev Radenci.

Turistično kulturno in  športno društvo Pečarovci bo v  jutri ob  7.uri pripravilo pohod z naslovom: » Idemo k Sveti Trojici«  Začetek pohoda bo pri cerkvi Svetega Boštjana v Pečarovcih , dolg pa bo okrog 40 km.

 

V Murski Sobota bo ta konec tedna na programu tekmovanje v treh  šahovskih ligah. Danes ob 17.uri bo v soboški Diani  prvo kolo, jutri ob 15.uri bo drugo kolo in v nedeljo ob 11.uri bo na programu še tretje kolo. V prvi šahovski  ligi bo tekmovalo 10 najboljših ekip iz Slovenije  med njimi tudi Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

V drugi članski ligi, vzhod  bo prvo kolo  prav tako danes ob  17.uri v soboški Diani. Med desetimi ekipami  bosta nastopili dve pomurski šahovski ekipi in sicer Rokada iz Lendave in II. ekipa Radenske Pomgrad. Tudi v drugi članski ligi bo zadnje, tretje, kolo prvega turnirja v nedeljo ob 11.uri.

V  3. članski šahovski ligi, vzhod bosta  jutri med desetimi ekipami tudi šahovski ekipi Gornje Radgone in Radenske šahovske sekcije Ljutomer. Prvo kolo med Radensko šahovsko sekcijo Ljutomer in Gornjo Radgono bo na programu jutri ob 9.uri v prostorih soboškega šahovskega kluba v Kocljevi ulici.

 

Napovednik športnih prireditev  za Murski val pripravlja Tonček Gider.