V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

6 oktobra 2017 Šport


Ta konec tedna se začenja nova sezona v prvi državni odbojkarski ligi. Jutri ob  18.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih ženska odbojkarska tekma prvega kola  med Kemo in Luko Koper. V telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  bo jutri ob 19.uri tekma prvega kola prve državne lige za člane  in sicer prekmursko štajerski derbi med  Panvito Pomgradom in Mariborom.

Nova sezona se začenja tudi v namiznoteniških ligah.  V moški konkurenci prve slovenske lige bo puconska Kema jutri ob 17.uri gostovala pri Kajuhu Slovanu, ekipa Sobote pa bo igrala v gosteh proti Mengšu.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo Kema  jutri gostovala pri igralkah Kajuha Slovana.  V 3. slovenski namiznoteniški ligi  bo v prvem kolu II. ekipa Keme gostovala jutri dopoldne pri  Vrhniki in popoldne še pri ekipi Gorice.

Športna zveza Beltinci bo s krajevnimi društvi   jutri ob 10.uri v Športnem parku v Beltincih pripravila  »Beltinski tek« , ki bo sočasno tudi zaključna prireditev letošnjega pomurskega pokala v rekreativnih tekih.  Mladi tekači bodo  tekli na progah dolgih od 100 do 2.200 metrov med  10. in 10.50 uro.  Glavna teka za člane in članice bosta v Beltincih na programu ob  10.50. Člani bodo tekli na  7,7 km  in članice na 6,6 km dolgi progi.

Strelsko društvo Gornja Radgona  je ta konec tedna od četrtka do sobote  na  7 steznem strelišču v Gornji Radgoni organizator 21. strelskega tekmovanja s standardno  zračno puško za pokal Gornje Radgone. Za strelsko tekmovanje v Gornji Radgoni je skupno prijavljenih 49 strelcev iz 11 strelskih društev.  Danes poteka strelsko tekmovanje med 16. in 19.uro in jutri zadnji dan tekmovanja  pa med 9. in 14.uro.

V drugem kolu druge slovenske rokometne lige za člane bosta obe pomurski ekipi ta konec tedna igrali pred domačimi gledalci. Rokometaši Pomurja bodo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili rokometaše Ajdovščine. V Radencih pa bo jutri ob 19.uri rokometna  tekma med radgonskim Arcontom in Veliko Nedeljo.

Športna zveza Moravske Toplice bo v nedeljo    pripravila v Moravskih toplicah 2. prekmurski mali maraton. Organizatorji pripravljajo  za tekače tri dolžine prog. Glavni tek na 21 km dolgi progi , na polmaratonu,   se bo začel ob 10.30 , sočasno pa bo tudi start teka na 11 km dolgi progi. Ob 10.50   bo še začetek teka na 5,5 km dolgi progi.  Do  četrtka je bilo za 2.  prekmurski  tekaški maraton v Moravskih Toplicah prijavljenih že  322 tekačev.

Kolesarski klub Prekmurje  iz Beltinec, ki letos praznuje 70 letnico delovanja, bo v nedeljo ob 10.uri pred gradom v Beltincih pripravil zaključno prireditev  akcije: » Slovenija kolesari«. Kolesarski rekreativci bodo imeli v nedeljo v Beltincih na voljo  štiri dolžine prog. Najdaljša proga bo dolga 70 km, srednja 45, krajša 30 in družinska proga  bo ponudila udeležencem kolesarskega praznika v Beltincih 5 km dolgo progo.

Tudi nogometni program bo zelo zanimiv ob koncu tedna.

V 6.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob 11.uri v Beltincih derbi kola, pomerili se bosta  Teleing GMT Beltinci in vodilno Radomlje, ki je še brez poraza.

V 6.kolu prve slovenske ženske lige U – 17 pa bodo igralke Teleinga GMT Beltinci jutri ob 11.uri na nogometnem igrišču v Bratoncih  gostile Brežice.

V 10.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta jutri ob 15.30 tekmi: Ilirija 1911 – Farmtech Veržej in Rogaška Slatina – Nafta 1903. V nedeljo ob 15.30 bo v soboški Fazaneriji še tekma med Muro in Roltekom Dob.

V  8.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri ob 15.30 dve nogometni tekmi in sicer: Avto Rajh Ljutomer – Polana in Radgona – Odranci. V nedeljo ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Črenšovci, popoldne ob 15.30 pa bodo še naslednje tekme: Hotiza – Radenska Slatina, Lušt Beltinci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma, Bogojina – Turnišče in Grad – Čarda Martjanci.

V nedeljo bo tudi dvojni program v hokeju na travi. Igralke Moravskih Toplic bodo na igrišču v Lipovcih gostile Zelino iz Hrvaške.  Popoldne ob 15.uri bo v Predanovcih še članska hokejska tekma med Triglavom in Lipovci.

Planinsko društvo Lendava bo  jutri ob 9.uri pripravilo 21. pohod po poteh Miška Kranjca, ki se bo začel pri domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani. Pohodnike čaka 18 km dolga pot do cilja v Lendavi. Pohodniki bodo vmes obiskali tudi stolp Vinarium. Pohodniki ko so bili na pohodu že večkrat bodo dobili tudi spominski vrček.

Rotary klub Martjanci   bo jutri ob 9.uri pripravil v Tešanovcih 3. humanitarni Ferijev pohod. Pohodnike čaka 12,5  km dolga pot, zaključek in cilj pohoda pa bo pri vaško gasilskem domu v Tešanovcih.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.