V etru
Pesem tedna
Domov

Petkov športni napovednik

13 oktobra 2017 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri ob 9.uri pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu državno prvenstvo za strelce v dvojnem trapu. Prvenstvo bo potekalo v moštveni in posamični konkurenci, med udeleženci pa bodo tudi strelci iz Gornje Radgone in Murske Sobote.  Med tekmovalci bo jutri v Rakičanu , po  letošnji osemmesečni poškodbi,  tudi dvakratni  prekmurski strelski olimpijec Boštjan Maček iz Bodonec.

V drugem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo  jutri ob 17.uri Kema  jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostila Arigone iz Izole. Moška ekipa Sobote bo  jutri gostovala pri Ptujčanih.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme jutri ob 17.uri gostile žensko ekipo Arigoni  iz Izole.

V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 19.uri gostovali v Novem mestu pri ekipi Krke.

V 2. kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige bodo igralke Keme  jutri ob 19.30 gostovale pri Zgornji Gorenjski. V prvem kolu 2. slovenske lige, vzhod bo jutri ob 19.uri v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru tekma med Ljutomerčankami in Benediktom. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo že nocoj ob  19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti tekma med Soboto in lendavsko Muranio.

V 4. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  bo jutri ob  14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote in  Belo krajino iz Črnomlja.  V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige bodo kegljavke Radenske jutri ob  18.uri, po moški tekmi, gostile prav tako Belo krajino iz Črnomlja.

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bodo rokometaši Pomurja, ki so že brez poraza v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili rokometaše Metlice. Radgonski rokometaši Arconta bodo jutri ob 20.uri gostovali pri rokometni ekipi Ajdovščine.

Začela se bo tudi nova sezona v košarkarskih ligah. Že nocoj ob 20.30 bo v prvem kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod za član  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  tekma med Radensko Creativom in ljubljanskim Slovanom.

V nedeljo ob 16.30 bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti košarkarska  tekma prvega kola mednarodne razvojne lige za dekleta, kjer bodo igralke Pomurja gostile ekipi Šmarja.

V 11.kolu 2. slovenske nogometne lige bo prva tekma med Nafto, ki je peta na lestvici in ptujsko Dravo, ki z drugim mestom diha za ovratnik soboški Muri, na sporedu že nocoj ob  20.uri v športnem parku v Lendavi. Jutri bo 15.uri bo  v Šiški tekma Bravo – Mura in  jutri ob 15.30 bo   v Veržeju še tekma med  Farmtechom in Rogaško Slatino.

V 9. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta dve tekmi  jutri ob 15.30, ko bosta igrala: Radenska Slatina in Avto Rajh Ljutomer in Črenšovci proti Bogojini. V nedeljo ob 15.30 bodo v tretji slovenski nogometni ligi vzhod preostala srečanja: Čarda Martjanci – Rakičan, Odranci – Grad, Polana – Radgona, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma  –  Hotiza  in Turnišče – Lušt Beltinci.

V 10. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo na igrišču v Rakičanu jutri ob 13. uri kadetska nogometna tekma med Muro in kranjskim Triglavom; ob 15.uri se bosta v Rakičanu pomerili še mladinski ekipi Mure in Triglava.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bodo nogometaši Vipolla jutri ob 11.uri gostili v Veržeju nogometno ekipo Miklavža. Soboška Mura bo igrala  jutri ob 11.uri nogometno tekmo v Bogojini proti  mladim nogometašem Krškega.

V državni ligi v hokeju na travi za člane bodo  hokejisti predanovskega Triglava v nedeljo ob 15.uri gostili v Predanovcih hokejsko ekipo Moravskih Toplic.  Hokejistke Moravskih Toplic bodo   že jutri v hrvaško slovenski ligi gostovale v Zagrebu.

Turistično društvo Rogašovci  bo jutri ob  10. uri z začetkom pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem pripravilo pohod na kostanjev piknik.  Proga  za pohodnike bo  dolga  okrog  15 km, pohod pa se šteje tudi za evidenco pohodov Goričko 2017.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob 16.30 v društvenih prostorih v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravilo mladinski mesečni hitropotezni šahovski turnir.

V Murski Soboti, na grajski ploščadi, bo v torek 17. oktobra ob 16.uri tradicionalni  52. spominski tek, kjer bodo mladi tekli v štafetnem teku,  člani in članice pa v posamični konkurenci. Mladi tekači osnovnih šol bodo tekli  v štafetah  na  progi dolgi 400 in tekači srednjih šol na  500 metrov dolgi  progi.  Člani bodo v torek  tekli ob 17.25  na 4000 metrov in članice na 3000 metrov dolgi progi.

V torek 17. oktobra bo na programu prva četrtfinalna nogometna tekma slovenskega pokala med Celjem in soboško Muro. Tekma bo v torek ob 17.uri 15 minut ob neposrednem televizijskem prenosu. Naj povemo ,da se v četrtfinalu že igrata dve tekmi.

V sredo 18. oktobra bo zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pokalna rokometna tekma  prvega kola med Pomurjem in Alplesom Železniki.

V sredo 18. oktobra ob 18.uri bo v društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti  na programu tudi zadnji, tretji turnir 30. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu. Po šestih kolih sta v vodstvu  mladi Luka Skuhala in šahovski veteran Boris Kovač.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.