Domov

Petkov športni napovednik

3 februarja 2017 Šport


Občinska strelska zveza  Murska Sobota bo danes ob 15.30 in jutri ob 9.30 pripravila na 14 steznem strelišču v Murski Soboti  3. memorial v spomin na Jožeta Lebarja  v spomin na dolgoletnega predsednika soboške strelske zveze.  Strelsko tekmovanje bo  na programu za člane in članice s serijsko in standardno zračno puško ter za mlajše pionirje in pionirje. Organizatorji imajo za memorial Jožeta Lebarja prijavljenih 21 strelskih društev. Ob koncu tekmovanja  bodo najboljšim ekipam podelili pokale in posameznikom medalje.

Atletski klub Panvita iz Murske Sobote, ki ga zdaj vodi novi predsednik  klub David Horvat,  bo danes ob 17.45 v prostorih osnovne šole I v Murski Soboti pripravil slavnosten podpis  pogodb z rangiranimi tekmovalci Atletskega kluba Panvita.

Med odbojkarskimi ekipami iz sveta ob Muri bodo v 14.kolu v  2. vzhodni slovenski odbojkarski ligi za članice odbojkarice Ljutomera  jutri ob 19.uri v dvorani ŠIC-a gostile odbojkarice Ptuja. V  14.kolu  v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bodo odbojkarice Murske Sobote že danes  ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti  gostile odbojkarice Mežice.  Jutri ob  18.uri pa bo v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi tekma med Muranio in II. ekipo puconske Keme.

Prihodnjo sredo 8. februarja ob 20.uri zvečer bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti povratna četrtfinalna  pokalna odbojkarska tekma med Panvito Pomgradom in ACH Volleyem iz Ljubljane. Prvo tekmo so dobili Ljubljančani s 3:0.

Ženski košarkarski klub Pomurje iz Murske Sobote  bo v 9. kolu mednarodne košarkarske ekstra lige  jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostil košarkarice Feliksa iz Zasavje. Prekmurke so med osmimi ekipami na lestvici na četrtem mestu, Feliks pa je na šestem mestu.

V 11 .kolu pomurske košarkarske lige bo jutri ob 18.uri v Črenšovcih tekma: Tropicano Bistrica – Prleški študentski klub Ljutomer. V Beltincih pa bo jutri ob 19.15 košarkarska tekma Sistemorg – Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota.

V 10. kolu v  2. slovenski rokometni ligi za člane bo jutri  ob 19.uri v Radencih tekma: Arcont Radgona – Železniki, soboški rokometaši Pomurja pa bodo jutri gostovali pri vodilni ekipi Hrpelja/Kozine.

Nogometni klub Rakičan bo  jutri ob 8.uri pripravil v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti  Valentinov nogometni turnir  na katerem bo v dveh starostnih kategorijah sodelovalo  18 ekip in blizu 200 mladih nogometašev.  Prvi bodo začeli turnir ob 8.uri 9 letniki,  ob 13.uri pa bo  še   turnir starostne kategorije U – 11.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota bo družno z območnim društvom nogometnih trenerjev  Lendava v nedeljo med 7.30 in 14.uro popoldne pripravilo trenerski seminar za nogometne trenerje za potrjevanje »B« in »C« licence. Na programu seminarja so številni zanimivi predavatelji tako bosta od domačih trenerjev med drugimi  predavala Dominik Kovačič in Bojan Malačič  med gosti pa bo kot predavatelj v zadnji temi pred zaključkom seminarja sodeloval tudi nekdanji vratar Branko Zupan.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo ob 13.uri pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti finalni turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Ob 13.uri bo  tekma za naslov slovenskega prvaka med mladimi starostne kategorije   U – 10  med  Lipovci  in Triglavom. Ob 14.uri bo tekma za prvaka med 19 letniki : Triglav in Lipovci. V starostni skupini U – 13 bo ob 15.uri tekma Moravske Toplice – Lipovci. Članice Moravskih Toplic, ki branijo naslov prvakinj bodo igrale za novo lovoriko ob 16.uri proti Triglavu. Zadnja tekma  bo  ob 17.uri  med člani Lipovec branilci naslova   in Triglavom.

Nogometni društvo Tešanovci bo z ostalimi športnimi in kulturnimi društvi v Tešanovcih  v sredo  8. februarja  ob 10.uri pripravilo 14. Prešernov pohod na 12 km dolgi progi. Začetek pohoda bo pred gasilskim  domom v Tešanovcih, vmes pa bodo za pohodnike skrbeli tudi člani tešanovske folklorne skupine in Kulturno turističnega društva Tešanovci.

Osnovna šola II Murska Sobota in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bosta danes ob  15.30 na prostorih osnovne šole II v Murski Soboti pripravila moštveno osnovnošolsko prvenstvo Pomurja.

Po današnjem šahovskem tekmovanju bodo imeli člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote v nedeljo ob 9.uri v gostišču Kuhar Kosi v Puconcih tretji letošnji mednarodni konectedenski šahovski  turnir.

 Smučarski klub Prekmurje iz Murske Sobote in Zavod za šport Ptuj bosta  v ponedeljek 6. februarja ob 11.uri pri Hotelu Planja  na Rogli  pripravila  območno tekmovanje v smučanju za  učence in učenke  osnovnih šol  iz  Podravja in Pomurja.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.