V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Petkov športni napovednik

20 oktobra 2017 Šport


Športno društvo  Prleška judo šola bo jutri ob  10.uri v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru pripravilo tekmovanje judoistov v treh starostnih kategorijah z naslovom: »Judo Prlekija open  2017«. Mlajši kadeti in kadetinje starostne kategorije U – 16 bodo tekmovali na uradno točkovanje Judo zveze Slovenije, starejši dečki kategorije U – 14 in mlajši dečki kategorije U- 12 pa se bodo pomerili za moštveno tekmovanje. V starostni kategoriji U – 12 bodo tekmovalci dobili  le spominske medalje,   kategoriji U 16 in U 14 pa se bosta točkovali za  moštveno uvrstitev in  pokal organizatorja. Na ljutomerski tekmi judoistov bodo močno zastopani tudi judoisti iz obeh bregov reke Mure.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo  jutri ob 17.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prekmursko štajerski derbi med Soboto in Mariborom. Igralci puconske Keme bodo  pri ekipi Mengša gostovali šele v torek 24. oktobra.  V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme  jutri gostovale pri Ptujčankah.  V 3. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme jutri ob 10.uri gostovala pri Cirkovcah.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo  jutri ob  18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo, ki je v letošnji sezoni  še brez poraza in  Alianso iz Šempetra. V 2.kolu 2. slovenske odbojkarske lige ,vzhod bodo Ljutomerčanke jutri ob  17.30 gostovale pri Ptujčankah, ki je zdaj vodi nekdanji trener Keme Bojan Novak z njim pa so na Ptuju tudi tri nekdanje igralke Keme. V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote, ki so še brez poraza že danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile  II. ekipo Prevalj.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  jutri ob  19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Salonita iz Kanala. V  prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod bo II. ekipa Panvite Pomgrada   v Murski Soboti  jutri že ob 16.uri gostila odbojkarje Mežice. Radenci bodo v tretji ligi, vzhod jutri  ob  19.uri gostovali pri II. ekipi SIP Šempetra.

V 5.kolu prve »B«  slovenske kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote  juri ob 16.uri gostovala pri Rudarju v Trbovljah.  Kegljavke Radenske  bodo v nedeljo ob 10.30 gostovale pri II. ekipi Celjank. V drugem kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod bodo kegljavke Nafte iz Lendave jutri ob 15.uri gostovale pri ekipi Ceršaka.

V 2. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod za člane bo Radenska Creativ v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti  že danes ob 19.uri gostila košarkarje Hrastnika.

Košarkarice Pomurja iz Murske Sobote, ki so bile v prvem kolu mednarodne ekstra lige uspešne  proti Jelši iz Šmarja bodo v drugem kolu danes zvečer ob 19.uri gostovale pri Žireh.

V 4.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont jutri ob 19.uri v Radencih gostil rokometaše Metlike.

Rokometaši Pomurja bodo tekmo 4. kola v drugi ligi igrali šele 28.oktobra, jutri ob 19.uri pa bodo igrali  v Murski Soboti  pokalno  tekmo proti Alplesu Železnikom.

V državni ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 16.uri v Moravskih Toplicah članska tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci. V predtekmi se bodo ob 13.uri pomerili 10 letniki in ob 15.15 še 13 letniki.

V 12.kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo Mura v soboški Fazaneriji jutri že ob 14.uri gostila nogometaše novomeške  Krke. Uro pozneje ob 15.uri pa bo v Lendavi prekmursko prleški derbi med Nafto 1903 in Farmtechom iz Veržeja.

V 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod bodo ta konec tedna na programu tekme 10.kola. Jutri ob 15.uri bosta tekmi:  Avto Rajh Ljutomer – Radgona in Radenska Slatina – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma. V nedeljo ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Odranci. Popoldne ob 15.uri pa bodo na programu še preostala srečanja: Grad – Polana, Bogojina – Čarda Martjanci, Lušt Beltinci – Črenšovci in Hotiza – Turnišče.

V 11. kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige bodo nogometaši Mure gostovali  pri mladincih in kadetih Domžal šele v  četrtek  23. novembra.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 11.uri Vipoll v Veržeju gostil Gerečjo vas. Nogometaši Mure bodo jutri ob 11.uri gostovali pri Mariborčanih.

Na teniških igriščih v Radencih  se bo jutri ob 16.uri začelo tekmovanje v zimski teniški ligi. Letos bodo v ligi manjkali Rene Heric, Žiga Starčič in Maks Rituper, na novo pa bodo v ligi nastopali: Dejan Podlesek, Beno Klemenčič in Marko Volf.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo jutri ob 17.uri v športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih začelo z novo tekmovalno sezono v elektronskem pikadu. Na prvem odprtem turnirju v elektronskem pikadu bo na programu tekmovanje v posamični konkurenci in v dvojicah tako v moški kot v ženski konkurenci.

Planinsko društvo Lendava bo jutri ob 9.uri pripravilo ob 30 letnici društva planinski pohod  od vaško gasilskega doma v Dolgi vasi do Restavracije Troica v supermarketu Tuš v Lendavi.  Slovesnost ob jubileju društva in sočasno  ob 50 letnici Pomurske planinske poti se bo začela  ob 12.uri v Lendavi.

Pohodniško društvo Miroslav Viher iz Stanjevec  bo v nedeljo ob 8.uri pripravilo  Pohod na Tromejnik, ki bo dolg okrog 27 km. Začetek pohoda bo v nedeljo  pri Kulturnem domu v Stanjevcih.

V Domu borcev in mladine na Vaneči bo  v nedeljo ob 13.uri spominska slovesnost na padle borce. Že v dopoldanskem času  bodo pohodniki ob 8.uri začeli pohod pri Brumnovi hiši v Murski Soboti proti Vaneči;  ob 9.30 pa bodo  kolesarji krenili   z  Vrta spominov in tovarištva na Petanjcih  proti Vaneči.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.