V etru
Zimzelenčki
Domov

Petkov športni napovednik

27 oktobra 2017 Šport


V 4.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo  jutri ob 19.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo in ekipo Gen Volley Nova Gorica. V 3. kolu 2. slovenske  odbojkarske lige bodo Ljutomerčanke jutri ob19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile odbojkarice Mozirja. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo Murania iz Lendave juri ob 15.30 gostovala pri II. ekipi Prevalj.  Odbojkarice Sobote pa bodo jutri ob 17.uri gostovale pri Mežici.

V 4. kolu prve slovenske odbojkarske lige  za člane  bo jutri ob 17.uri v Kranju tekma med Triglavom in Panvito Pomgradom. V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige za člane  bo jutri ob 16.30 tekma Hoče II – Radenci in ob 19.uri še tekma Slovenska Bistrica – Panvita Pomgrad II.

V 4. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo jutri ob 15.uri v Zeleni dvorani v Puconcih prekmurski derbi med I. ekipo Keme in Sobote, kjer so igralci Keme veliki favoriti za novo zmago. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme jutri ob 15.uri v Puconcih gostile ekipo Logatca.

Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igrali zaostalo tekmo 4. kola v 2. slovenski rokometni ligi – v goste bo prišla rokometna ekipa Cerklje.

V 13.kolu druge slovenske nogometne lige bo jutri ob 14.uri Fartmech v Veržeju gostil ptujsko Dravo.  Mura bo jutri popoldne gostovala pri ekipi Sežane. V nedeljo ob 14.uri bo še preostala drugoligaška nogometna tekma med Brežicami in lendavsko Nafto.

Prva tekma v 11. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo že danes Veliki Polani med Polano in Rakičanom, tekma se bo začela danes zvečer ob 18.uri. Jutri ob 15.uri bosta na programu tekmi: Radgona – Grad in Črenšovci – Hotiza. V nedeljo ob 14.uri  bodo preostale nogometne tekme, ko bodo igrali: Čarda Martjanci – Lušt Beltinci, Odranci – Bogojina, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Avto Rajh Ljutomer in Turnišče – Radenska Slatina.

V 12.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo jutri ob 13.uri v Rakičanu tekma med Muro in Bravom, po kadetski nogometni tekmi bo ob 15.uri v Rakičanu še mladinska tekma: Mura- Bravo.

V 13.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo jutri ob 11. uri Mura na igrišču v Bogojini igrala tekmo proti Šampionu iz Celja. Nogometaši Vipolla iz Veržeja bodo v 13. kolu prosti.

V 8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo tekma med Teleingom GMT Beltinci in Ankaranom na programu šele 25.novembra v Beltincih.

Rokoborski klub Sobota bo danes ob 13.uri pripravil v Hotelu Diana v Murski Soboti konferenco za novinarje, kajti Murska Sobota bo prihodnji teden gostiteljica balkanskega prvenstva v rokoborbi  v grško rimskem slogu na katerem bodo nastopili  mladi rokoborci iz 12 držav.

V nedeljo ob 14.uri bo tekma v hokeju na travi med Lipovci in predanovskim Triglavom.

Danes  ob 16. in 19.uri bodo  na programu dvoboji  drugega kola v  slovenski  vzhodni super ligi v elektronskem pikadu. Na programu bodo naslednja srečanja: Picolo Melinci – Top Gun Gorjak Šnajder Grlava,  Mlinček Zabovci –  Friend’s team Sveti Jurij, in Top Gun Kiraly Grlava –  Gabrijelov barček Vučja vas., tekma  Slavček Gornji Slaveči –  EKS bar Maribor bo jutri ob 16.uri v Gornjih Slavečih.

V torek 31. oktobra ob 17.uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma tretjega  kola mednarodne  košarkarske ekstra lige med  ženskima ekipama Pomurja  in Kranjske Gore.

Športno strelsko društvo Sobota in Strelska zveza Slovenije bosta od jutri  do  torka 31. oktobra pripravila v Murski Soboti  na 13. mestnem soboškem strelišču  priprave kadetov in kadetinj s puško in pištolo. Na programu bodo tako teoretične kot praktične priprave z zanimivi gosti. Med predavatelji bo v nedeljo zvečer ob 19.uri  tudi dobitnik srebrne medalje na paraolimpijskih igrah v Braziliji Gorazd Tiršek.  Kar na treh predavanjih pa bo sodelovala tudi trikratna članska strelska prvakinja z zračno puško  Saša Marija Ratnik iz Strelskega društva Kolomana Flisar s Tišine.

Občini Cankova in Občina Klőch iz Avstrije ter Osnovna šola Cankova bodo  v nedeljo ob 13.30 pred Občino Cankova pripravili  slovesnost ob sprejemu tekačev Teka svetovne harmonije.  Ob 15.uri bo na Cankovi  tudi krajši kulturni program  s številnimi govorci med  njimi bo  tudi veleposlanik Indije v Sloveniji Paramjit Mann.

Pa še tole; v noči iz  sobote na nedeljo bomo znova premaknili urne kazalce in sicer eno uro nazaj.  V našem športnem napovedniku je ta časovni premik že upoštevan, obeta pa se nam tako eno uro več počitka.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.