V etru
Murska pesem tedna
Domov

Petkov športni napovednik

10 novembra 2017 Šport


Aeroklub Murska Sobota bo  jutri med 8. in 15.uro na soboškem  letališču   pripravil državno prvenstvo  za modelarje v treh kategorijah in sicer z velikimi modeli F l A za člane in mladince in v kategoriji F l H za mladince. Med tekmovalci bodo tudi člani modelarske sekcije Aerokluba Murska Sobota in Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.

V nedeljo  med 9. in  14.uro  bo na letališču v Murski Soboti  še  odprto tekmovanje modelarjev , ki ga bo  pripravilo Društvo modelarjev Pomurja iz Murske Sobote in sicer bo tekmovanje s prosto letečimi modeli  za  tradicionalni društveni pokal. Vrstni red modelarjev na nedeljski tekmi se bo točkoval tudi za slovenski pokal.

V 6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo v Zeleni dvorani v Puconcih jutri ob 18.uri tekma med Kemo in odbojkaricami  Formule Formisa iz Hoč. V 5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice  bo Ljutomer jutri ob 19.uri v dvorani Šic- a v Ljutomeru gostil odbojkarice  Ljubnega.  V  5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo  igralke  Sobote jutri gostovale pri ekipi Uniforesta v Preboldu, odbojkarice Murane iz Lendave  pa  pri odbojkaricah Mežice.

V 6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo  Panvita Pomgrad  jutri zvečer v dvorani Tivoli v Ljubljani gostovala pri odbojkarjih Črnuč.  V 4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo do Radenčani jutri   gostovali pri odbojkarjih Slovenske Bistrice, II. ekipa Panvite Pomgrada  bo   gostovala  pri II. ekipi Frama.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo  ekipa Sobote jutri gostovala pri novomeški Krki, puconska Kema pa bo jutri zvečer igrala v gosteh proti Ptujčanom. V 6. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme,  presenečenje letošnje lige,  gostovala na Jesenicah.

V  7.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  bo  Radenska  jutri gostovala pri ekipi  Pergola hiše v Radljah ob Dravi. V ženski konkurenci prve »B« lige bo Radenska gostovala pri ekipi Nove Gorice.  V 4.kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod bodo kegljavke Lendave v nedeljo ob 16.30 v Radencih gostile  kegljavke Fužinarja.

V 15.kolu druge slovenske nogometne lige bo od treh pomurskih  klubov  v nedeljo ob 14.uri le vodilna ekipa v ligi  Mura v Murski Soboti pred domačimi gledalci gostila Zarico iz Kranja. Nafta bo že jutri ob 14.uri gostovala pri  ekipi Jadrana, Farmtech iz Veržeja  pa  bo v nedeljo gostoval pri ekipi Brd.

V 13. kolu 3. slovenske nogometne lige , vzhod  bosta jutri ob 14.uri na programu dve tekmi.  Igrali bodo:   Črenšovci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma in Radgona – Bogojina.  V nedeljo ob 14.uri bodo srečanja: Grad – Rakičan, Čarda Martjanci – Radenska Slatina, Odranci –  Hotiza , Polana – Lušt Beltinci in Turnišče – Avto Rajh Ljutomer.

V 14.kolu v prvi slovenski kadetski nogometni ligi bo Maribor v nedeljo ob 12.uri gostil nogometaše Mure, po kadetski  nogometni tekmi  bo od 14.uri še mladinska tekma: Maribor – Mura.

V 15.kolu v  prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 bo Vipoll  jutri ob 11.uri v Veržeju gostil Koroško/Dravograd, Drava  bo na Ptuju gostila mlade nogometaše Mure.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci bodo v  10.kolu prve slovenske  lige  v nedeljo ob 14.uri gostovale pri ekipi Ajdovščine, igralke starostne kategorije U – 17 pa bodo že jutri ob 11.uri  gostovale pri ekipi Radomelj.

Na drugem turnirju druge državne  strelske lige severovzhod bo na strelišču ŠIC-a v Ljutomeru  danes in jutri sodelovalo  osem strelskih ekip. Danes bo strelsko tekmovanje s standardno zračno puško v Ljutomeru trajalo med 17. in 20. uro, jutri pa med 9. in 12.uro.

Na drugem turnirju  3. državne strelske lige v Dobrovniku se je tekmovanje s standardno zračno puško začelo že včeraj. Danes bo nadaljevanje med 16. in 21.uro. Jutri bo strelska tekma  tretjeligašev v Dobrovniku, z desetimi ekipami,  končana med 9. in  12.uro.

V 6. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont jutri ob  19.uri v športni dvorani v Radencih gostil  Alples iz Železnikov. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo v tem kolu prosti.

V 4.kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane bo  jutri ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Radensko Creativom in Jančami.

V prvem kolu nove sezone v pomurski košarkarski ligi  bo nocoj ob 20.30 v dvorani ŠOC-a v Ljutomeru   prleški derbi med Prleškim  študentskim klubom in Ljutomerom. Jutri ob 18.uri v Črenšovcih tekma: Bistrica – Sobota in ob 19.45 bo v Beltincih  še tekma  Beltinci – Lindau Lendava.

Turistično društvo Bratonci in Turistično društvo Klopotec s Kapela bosta  jutri  med Bratonci in Paričjakom pripravila 35. tradicionalni Martinov tek, pohod in kolesarjenje. Pohodniki bodo začeli svoj pohod že ob 8.uri pri vaško gasilskem domu v Bratoncih, tekači bodo imeli začetek teka na 21 km dolgi progi ob 9.30, kolesarji pa bodo krenili  iz Bratonec proti Paričjaku ob 10.30.

Martinov pohod po Občini Puconci bo jutri ob  10.uri z začetkom  pred vaško gasilskim domom v Dolini;  proga bo za pohodnike dolga  10 km ,

Martinov pohod bo jutri ob 9.30 z začetkom v športno rekreacijskem centru   v Martjancih in ob  10.uri  pri Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah  – pohodnike pa čaka 14 km dolga pohodniška rekreacija.

V Murski Soboti   bo na Slovenski ulici   jutri ob 10.uri začetek Martinovega pohoda na 9,4 km dolgi progi.

Šahovsko društvo Radenska  Pomgrad iz Murske Sobote  bo v  sredo 15. novembra ob 18.uri pripravilo v  prostorih kluba   šahovsko tekmovanje v okviru  delavsko športnih iger za  območje Upravne enote Murska Sobota za leto 2017.

Društvo vinogradnikov  Goričko in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta  v četrtek  16.novembra  ob 16.uri v Hotelu Zvezda pripravila tradicionalni  20. odprti Martinov šahovski turnir.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.