Domov

Petkov športni napovednik

1 decembra 2017 Šport


V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo Sobota jutri že ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila Arigone iz Izole – šlo bo za sosedski derbi med sedmo  in osmo ekipo na lestvici.  Ob 17.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih še prvoligaška  namiznoteniška tekma med Kemo in Savinjo iz Luč.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi bo II. ekipa Keme jutri ob 10.uri gostila vodilno  ekipo Športnega društva SU iz Novega mesta ,popoldne ob 16.uri pa še dvoboj med II. ekipo Keme in Metliko.

V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo Kema, ki je visoko na četrtem mestu,  jutri ob 17.uri v Puconcih gostila Preserje, ki je deseto na lestvici.

V nedeljo  ob 9.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih znova na programu namizni tenis.  Namiznoteniški klub Kema bo sočasno pripravil  dva turnirja mladih. Na programu bo  prvi odprti namiznoteniški turnir za  mlajše člane in članice , igrali pa bodo  na prvem odprtem turnirju tudi mlajši kadeti in kadetinje, zraven bodo tudi pomurski igralci.

V  9.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo  jutri ob  19.uri  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in  Hočami. Že ob  16.uri bo tretje ligaška odbojkarska tekma med  II. ekipo Panvite Pomgrada in II. ekipo Hoč.  Radenski odbojkarji bodo ta konec tedna prosti.

V  9.kolu v  ženski konkurenci  prve slovenske odbojkarske lige bodo odbojkarice Keme  jutri zvečer v Kopru igrale proti odbojkaricam Ankarana.  V  8. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice  bodo Ljutomerčanke jutri gostovale  v Vuzenici pri odbojkaricah S Volleya. V ženski konkurenci  8.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi bo uvodna tekma v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi že nocoj ob 19.uri , pomerili pa se bosta domača Murania  in ekipa Kajuha Šoštanja.  Odbojkarice Murske Sobote bodo tekmo proti ekipi Črne igrale  v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti jutri ob 18.uri.

V 9. kolu  2. slovenske rokometne lige za člane bo uvodna tekma med Arcontom in Sevnico v Radencih  že nocoj ob 19.30.  Rokometaši Pomurja bodo  v derbiju kola jutri ob 19.30 v Murski Soboti igrali proti  vodilni ekipi Mokerca.

Na  12 stezah igrišča za bowling v soboškem Maksimusu bo jutri med 9. in 15.uro tretji turnir 3. državne lige, vzhod v bowlingu na katerem bo sodelovalo  šest ekip med njimi tudi II. ekipa Bowling kluba Lendava.  Po   dveh turnirjih vodijo  v tej ligi Ptujčani, Lendavčani  so na četrtem mestu. I. ekipa Bowling klub Lendava bo v 2. slovenski bowling ligi  jutri gostovala  na 4. turnirju na Ptuju tam bo sodelovalo 8 ekip.

V nedeljo  bo  že ob 12.30 zadnja letošnja drugoligaška nogometna tekma med Kalcerjem Radomljem in soboško Muro, ki je že osvojila naslov jesenskega prvaka. Tekmo Mure si bo v nedeljo  mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Strelsko društvo Gančani  bo na strelišču v Športno rekreacijskem centru v Gančanih pripravilo  9. tekmovanje s standardno zračno puško za pokal organizatorskega društva.  Danes se bo tekmovanje v Gančanih začelo zvečer ob 17.uri, jutri bo tekmovanje potekalo med 10. in 17.uri, v nedeljo zadnji dan tekmovanja  bo tekma trajala med 11.in 13.uro, ko bo slovenska razglasitev rezultatov in podelitev medalj. Lani na 8. strelskem pokalu sta bila zmagovalca; moštveno Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine in posamični domačin Mitja Černi.

Športno strelski klub Coal Petišovci bo na  strelišču v Petišovcih pripravil danes in jutri tretji turnir severovzhodne  regijske lige za mlajše pionirje in  cicibane v streljanju z zračno puško.  Danes bo tekmovanje  med 17. in 19.uro, jutri zadnji dan tekmovanja  pa med 9. in 13.uro.

V  6. kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane bo nocoj ob  20.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma: Radenska Creativ –  Krško.

V 4.kolu pomurske košarkarske lige bosta na programu dve srečanji.  Jutri ob 13.30 bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota – Prleški študentski klub Ljutomer, zvečer ob 18.uri bo v Beltincih še tekma: Sistemorg Beltinci – Tropicano Bistrica.

Jutri bosta na Goričkem  dva rang turnirja v elektronskem pikadu. Za igralce prve regijske pikado lige Goričko bo  3. turnir v organizaciji Pikado kluba Slavček v Gornjih Slavečih. V drugi regijski pikado ligi pa bo rang turnir v Okrepčevalnici Kovač v Doliču – pripravlja pa ga Pikado klub Bleck Devils iz Serdice. Oba se bosta začela ob 18.uri.

To soboto 2. decembra bosta v pomurski pokrajini dva smučarska sejma rabljene opreme. V radgonskem domu gasilcev bo  jutri smučarski sejem med 9. in 12.uro, ki ga pripravlja Smučarski klub Gornja Radgone, ki bo hkrati vključeval nove člane in  s smučarskimi učitelji svetoval pri nakupu in zamenjavi  opreme.    V  stari telovadnici  Osnovne šole I Murska Sobota  bo Smučarski klub Prekmurje  iz Murske Sobote  pripravil sejem rabljene smučarske opreme  prav tako do  soboto  med  9. do 13.uro.

Ob koncu tedna bodo imeli zanimiv program tudi planinci. Jutri ob 19.uri  bo v Hotelu Termal v Moravskih Toplicah tradicionalni letni planinski ples.  V Selu na Goričkem pri vaško gasilskem domu  bo v nedeljo ob 9.30 Športno društvo Rotunda pripravilo 12. Miklavžev pohod na 12 km dolgi progi.  V nedeljo ob 11.uri bo z začetkom pri Spomeniku zmage v Murski Soboti  15. Miklavžev pohod iz Murske Sobote proti Fazaneriji in  brodu ob reki Muri  v Krogu, kjer bo čakala pohodnike topla malica.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.