Domov

Petkov športni napovednik

15 decembra 2017 Šport


Karate klub Tromejnik bo jutri ob 10.uri v telovadnici osnovne šole v Kuzmi pripravil 25. tradicionalni turnir v tradicionalnem karateju, kjer bo sočasno tudi  tretja karate tekma za  pokal Slovenije  v tej zvrsti karateja. Organizatorji pričakujejo v Kuzmi okrog 130 karateistov med njimi bodo tudi gostje iz  Avstrije in Madžarske, uvodoma pa bo organizator podelil zaslužnim članom za delovanje in obstoj društva  posebna priznanja. V  11.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo igralci Panvite Pomgrada, po izpadu iz pokalnega tekmovanja med tednom,  jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Krke iz Novega mesta.

V  9. kolu 3. slovenske članske  odbojkarske lige, vzhod bo  jutri že ob 16.uri v Radencih tekma med Radenci, ki so drugi na lestvici in novinci v ligi II. ekipo Panvite Pomgrada.

V ženski konkurenci 11.kola prve slovenske odbojkarske lige bodo igralke  Keme ,ki so  šeste na lestvici že danes ob  18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostile Zgornjo Gorenjsko, ki je na sedmem mestu.

V 10. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige bodo igralke Ljutomera jutri ob 17.uri gostovale pri ekipi Braslovč.

V  10.kolu ženske 3. slovenske lige vzhod bodo odbojkarice Muranie v dvojezični sredni šoli v Lendavi   nocoj ob 19.uri gostile odbojkarice Turbine iz Selnice.  Odbojkarice Sobote, ki so vodilne na lestvici bodo  v derbiju kola danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice Kajuha Slovana ,ki so druge na lestvici .

V 12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bosta  imeli obe pomurski ekipi zadnja letošnja nastopa  pred domačimi gledalci. V Radencih bo jutri ob 19.uri tekma med  radgonskim Arcontom in ekipo Moškanjci/Gorišnica. V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pa bo jutri ob 18.uri tekma: Pomurje – Kronos Logatec.

Nogometna šola Lušt Beltinci bo jutri in v nedeljo v telovadnici osnovne šole v Beltincih  pripravila 6. Miklavžev nogometni turnir za mlade v nogometaše v štirih starostnih kategorijah.  Jutri prvi dan turnirja bodo ob 8.uri začeli tekmovanje  13 letniki in ob 13.uri bodo tekmovali še 9 letniki.

V nedeljo drugi dan nogometnega turnirja v Beltincih bo ob 8.uri začetek turnirja za 15 letnike in ob 13.uri še za nogometaše starostne kategorije U  11. Skupno bo na turnirju v dveh dneh sodelovalo 36 nogometnih ekip z okrog 350. nogometaši.

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo danes ob 17.uri gimnastična akademija ki jo pripravlja s svojimi člani Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota. Na akademiji se bodo predstavili  člani društva, ki so bili letos zelo uspešni na domačih in mednarodnih tekmovanjih v gimnastiki.

Na streliščih na Cankovi in v Domajincih bo jutri skupno 13 strelskih društev sodelovalo na tretjem turnirju regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Jutri  med 9, in 12. uri bo  na programu tekmovanje na Cankovi, v Domajincih pa bo strelsko tekmovanje na programu  jutri  med 16. in 19.uro.

V prvi pomurski ligi v elektronskem pikadu, kjer sodeluje  sedem ekip ,  bo v 7. kolu  jutri ob 18.uri  vodilni Pikado klub Maži bar iz Ižakovec gostoval pri Pikado klubu Kouvrani v Filovcih. V drugi  pikado ligi   bo jutri ob 18.uri najbolj zanimiv dvoboj v  Dokležovju  med vodilno ekipo Pikado klub Čarne vrane iz Ižakovec in tretjim na lestvici Pikado klubom Graba team Dokležovje.

Na 4. rang turnirju Regijske pikado lige Goričko bo jutri ob 18.uri  v vaško gasilskem domu v Kovačevcih  skušal vodstvo po treh turnirjih obdržati Rok Durič iz Pikado kluba Frien’s team od Svetega Jurija, ki vodi s 136.točkami.

V vaško gasilskem domu v Gornjih Črncih  bo  jutri ob 18.uri 4. rang turnir II. pikado lige; po treh turnirjih vodi Dario Baranja iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Murske Sobote, ki ima 125 točk.

Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki letos praznuje 70 letnico delovanja, bo v nedeljo ob 17.uri v grajski dvorani v Beltincih pripravil slovesnost in srečanje članov ob letošnjem društvenem jubileju beltinskih kolesarjev.

Športno nogometni klub  Radgona bo v nedeljo ob 18.uri v Okrepčevalnici Doma športa na Tratah  pripravil  letni občni zbor društva.  Udeleženci zbora bodo dopolnili pravila društva z aktualno zakonodajo in ocenili delo v leto 2017.

Društvo modelarjev Pomurja iz Murske Sobote bo jutri  med 10. in 16.uro v soboškem BTC-eju pripravilo »Malo šolo letalskega  modelarstva«. Člani društva, med njimi je tudi evropski modelarski prvak Martin Bencik, bodo obiskovalcem predstavili osnovne tehnike pri izgradnji majhnih letalskih modelov.

Športno kulturno turistično društvo  Kroške tikvi iz Kroga bo v nedeljo ob 13.uri  z začetkom pri vaškem domu v Krogu pripravilo  decembrski rekreativni  pohod iz Kroga v Satahovce in do Murskih Črnec.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo danes ob 16.30 v društvenih prostorih v Murski Soboti v Kocljevi ulici 14 pripravilo mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir.

Napovednik športnih tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.