V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

22 decembra 2017 Šport


V zaostalem srečanju mednarodne  ženske ekstra košarkarske lige bo jutri ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti košarkarska  tekma med Pomurjem in ekipo Vindi iz Varaždina. .Med 10. ekipami so Pomurke na 6. mestu s štirimi zmagami in ekipa Vindi je s tremi zmagami  na sedmem mestu. Dvoboj sosedov na lestvici bo tako  v soboten večeru  in ob izteku koledarskega leta izjemno zanimiv.

V 11.kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera, ki so četrte na lestvici,   jutri ob 19.uri v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru  gostile  tretjo ekipo na lestvici, odbojkarice Swaty Cometa iz Zreč.

V 11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote jutri ob 17.uri gostovale v Rušah pri odbojkaricah Turbine. Lendavska Murania je že v sredo v Lendavi igrala tekmo proti II. ekipi Formule Formisa.

Na strelišču Agrocorna v Turnišču je Strelsko društvo Štefan Kovač organizator 3. mednarodnega tekmovanje First lige v športnem streljanju z zračno pištolo. Danes poteka tekmovanje v Turnišču med 17. in 20. uro, skupno že od srede dalje  na tekmi sodeluje 11 strelskih ekip. Po dveh kolih vodijo strelci Ptuja, posamično pa Kevin Venta iz Ormoža. Strelci Turnišča, organizatorji današnje tekme so  na petem mestu.

Romska športna zveza Slovenije ,ki jo vodi Jože Horvat  – Didi ta pa je bil med tednom imenovan za ambasadorja romskega športa ,  bo jutri ob 12.uri pripravila v večnamenski dvorani na Pušči okroglo mizo z naslovom: » Šport nas združuje«. Ob tej priložnosti bo  Romska športna zveza Slovenije predstavila tudi svoje programske usmeritve   za leto 2018 hkrati  bo na programu prva  podelitev priznanj najboljšim romskim športnikom za njihove dosežke v letu 2017.

Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Zoran Kos,  bo  jutri ob 10.uri  pripravil v prostorih BTC-eja v Murski Soboti predstavitev delovanja  tega najmlajšega judo kluba v Pomurju , ki ima v svojih vrstah okrog 100 mladih judoistov.  Ob tej priložnosti bodo slovesno predali namenu tudi novo dvorano za vadbo judoistov v prvem nadstropju  BTC-eja med Baby centrom in igralnico.

Pikado klub Maži bar Ižakovci  bo jutri ob 16.uri popoldne pripravil v gasilskem domu v Ižakovcih  9. tradicionalni turnir Maži bara v elektronskem pikadu. Organizatorji so pripravili v Ižakovcih tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci in v žrebanih dvojicah – najboljšim pikadistom  bodo ob koncu podelili  tudi nagrade.

V prvi regijski pikado ligi Goričko bodo jutri ob 19.uri na programu naslednji dvoboji: Slavček Gornji Slaveči – Goričanec – Radovci, Kovačevci – Balonček Ženavlje, Goričanci Radovci – Friend’s team Sveti Jurij, Pikado kluba Raj od Grada bo prost.

V  drugi pikado ligi Goričko  bosta danes ob 19.uri dva dvoboja : Gipsy team Domajinci – Pikado klub Dado Serdica in Pikado klub Nedotakljivi Murska Sobota – Pikado klub Raj I   Grad.  Jutri  ob 19.uri bo še srečanje: Beleck Devils Serdica- Pikado klub Dado I  Serdica. Ekipa Black Dragon Gornji Črnci bo v temkolu prosta.

Športna zveza Ljutomer bo jutri ob 9.uri pripravila v  športni dvorani Šic-a Ljutomer 4. novoletni turnir v   badmintonu.

V torek 26. decembra ob 9.uri bo v športni dvorani osnovne šole Ivana Cankarja 12. novoletni turnir v odbojki. V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru pa bo v torek 26. decembra ob 18.uri 16. novoletni turnir v namiznem tenisu.

V torek  26. decembra med 12. in 17.uro bo na strelišču Strelskega društva Koloman Flisar na Tišini, nad kulturno dvorano,  dan odprtih vrat. Hkrati bo tudi strelsko tekmovanje z naslovom: »Občan strelja« z zračno puško. Ob koncu bodo strelci domačega strelskega društva, ki bodo tudi pomagali strelcem ,ki bodo prišli na tovrstno strelsko druženje  nagradili najboljše posameznike in ekipe.

Strelsko društvo Jezero  iz Dobrovnika bo v torek 26. decembra v počastitev dneva samostojnosti pripravilo odprto tekmovanje s  pištolo in revolverjem pri lovskem domu v Dobrovniku. Tekmovanje se bo začelo  v torek ob 9.uri in bo predvidoma trajalo do 13.ure, najboljše ekipe in posameznike  bodo organizatorji tudi  nagradili.

Strelsko društvo  Serdica 416 bo v torek ob 13.uri pripravilo na strelišču v prostorih vaško gasilskega doma v Serdici  7. odprto tekmovanje  v streljanju s serijsko zračno puško. Ekipo bodo sestavljali trije strelci, v posamični konkurenci  se bo Serdici streljalo s serijsko zračno puško na 200 možnih krogov  – torej 20 strelov.  Najboljše strelce v Serdici čakajo priznanja, medalje in pokali.

Potapljaško društvo  GA- PO- RA iz Gornje Radgone bo v torek ob 10.uri pripravilo pri ribiškem domu v Podgradu v gramoznici 20. tradicionalni Božični potop pod ledom s prikazom reševanja pod ledom. Prikaz potoka bo v torek 26.decembra med 11. in 12.uro.

Športno  kulturno turistično društvo Mladost Pertoča bo jutri ob 9.uri pripravilo 19. tradicionalni božični pohod, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu na Pertoči. Pohodnike  čaka okrog 13  km dolga pot, organizatorji pa bodo poskrbeli udeležencem tudi topel obrok ob koncu pohoda.

Sicer pa bo  rekreativnih pohodov v prihodnjih dneh v naši pokrajini  kar precej. Tako bo Društvo za športno rekreacijo in sprostitev Peški iz Motovilec pripravilo  v nedeljo zvečer  pohod k polnočnici. Turistično društvo Selenca Ivanci bo v nedeljo pripravilo že   13.  pohod k polnočnici med Ivanci in Bogojino.

Kar trije Štefanovi pohodi bodo v torek 26. decembra .  Športno kulturno turistično društvo Hrast Lemerje bo v torek    ob 10.uri z začetkom pri vaško gasilskem domu v Lemerju  pripravilo  5. Štefanov  pohod po obronkih naselja Lemerje na  8 km dolgi poti.   Turistično društvo Čepinci bo  na 12 km dolgi progi  pripravilo pohod  z začetkom ob 10.30 pred vaško gasilskim domom v Čepincih.  Turistično društvo  Rogašovci bo pripravilo nočni pohod z bakljami , začetek pohoda bo v torek 26. decembra ob 18.uri pri vaško gasilskem domu  v Sotini, dolžina pohoda  bo okrog 13 km.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.