Domov

Petkov športni napovednik

29 decembra 2017 Šport


Strelsko društvo Ljutomer bo  na strelišču  s standardno zračno puško in zračno pištolo  v športni dvorani ŠIC-a ta konec tedna   pripravilo  9. odprto mednarodno strelsko tekmovanje za pokal Strelskega društva mesto Ljutomer.  V Ljutomeru bo strelska tekma danes na programu  med 14. in 20.uro;  danes bodo  nastopile   ekipe Športno strelskega društva Murska Sobota, Črenšovec, Turnišča, Domajinec, Gornje Radgone, Tišine in domačega društva. Jutri zadnji dan strelske tekme v Ljutomeru  bodo strelci   merili v tarče v Ljutomeru  med 9. in 18.uro zvečer. Lani sta bila v posamični tekmi v streljanju s standardno zračno puško najbolj natančna  Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani in Urška Kuharič iz Strelskega društva Kovinar iz Ormoža.

Pikado klub Balonček iz Ženavelj bo jutri ob 18.uri v Dnevnem baru Balonček v Ženavljah pripravilo 5. rang turnir v elektronskem pikadu za udeležence prve Goričke regijske pikado lige. Po štirih turnirjih vodi Robert Štertak  iz Pikado kluba Slavček iz  Gornjih Slaveč  pred Renejem Grahom od Grada  in Alešem Zadravcem iz Pikado kluba Slavček.

Pikado klub Dado iz Serdice  bo jutri ob 18.uri pripravil v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih pripravil 5. rang turnir II.  regijske pikado lige.  Po štirih turnirjih vodi  Dean Baranja  iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Murske Sobote pred Davorjem Horvatom  iz Gypsi teama Domajinci in  Darkom Baranjo iz Pikado kluba Nedotakljivi.

Planinsko društvo Lendava bo z ostalimi organizacijami v  Lendavi  pripravilo  jutri ob 16.uri popoldne z začetkom v Mlinski ulici  v Lendavi pohod z baklami., ki so ga poimenovali iz »ravnice v gorice« . Okrog 150 minut dolga  hoja bo  imel zanimive  postojanke z okrepčilom v Dolgi vasi, na Stolpu Vinarium in ob koncu bo  še  zanimiv zabavni program v Kulinarični Mlinski ulici v Lendavi.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči na Goričkem  bo  v spomin na Zdenka Škodnika pripravilo v nedeljo ob 12.30 Silvestrski pohod na 10 km dolgi progi.

Pohodniki bodo imeli zbirališče na parkirnem prostoru  Športno rekreacijskega  centra Slavček v Gornjih Slavečih , pohod  bo speljan preko zaselkov: Kamena graba – Beli most – Trnjar – Gostišče Sabo – krajevna cerkev do pokopališča, kjer se bodo udeleženci poklonili  preminulim članom  društva.  Organizatorji za udeležence pohoda ne bodo pobirali startnine.

Kolesarski klub Biciklin iz Velike Polane  bo v torek 2. januarja  ob 16.uri pripravil tradicionalni novoletni pohod z baklami po Občini Velika Polana.  Proga za udeležence bo dolga približno štiri kilometre, organizator  bo za udeležence  brezplačno  pripravil bakle,  tople napitke in  zakusko ob koncu pohoda.

Še nekaj zanimivih  prireditev bo v že  začetku  januarja v naši pokrajini, ki bodo zagotovo pritegnile našo in vašo pozornost.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija in Športna zveza Rogašovci bosta v soboto 6. januarja  ob 16.uri  v Gorišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem pripravila  12. tradicionalni mednarodni  novoletni turnir v elektronskem pikadu z mednarodno udeležbo.   Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah in sicer v  dvojicah ter v moški in ženski posamični konkurenci.   Na 11. turnirju so bili zmagovalci: Mojca Škafar in Miha Topolnik v posamični konkurenci ter v dvojicah: Aleš Zadravec in Dario Baranja.

Rokometni klub Pomurje in Rokometna zveza Slovenije   bosta v torek 9. januarja  ob 19.uri pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravljalno mednarodno rokometno tekmo med reprezentanco Slovenije in Srbije. Reprezentanca Slovenije  je že  v Termah Zreče  s selektorjem Veselinom Vujovićem   začela priprave za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Prva pripravljana tekma bo 4. januarja v Dolu pri Hrastniku med Slovenijo in Iranom, druga pa 9. januarja ob 19.uri v Murski Soboti. Zanimanje za tekmo Slovenija – Srbija  je izjemno saj dvorana sprejme le 600 gledalcev.

Ob koncu  še tole. Na Murskem valu bomo prvi dan novega leta, v ponedeljek med 11. in 12. uro,  objavili   pregled  športnih dogodkov v letu 2017, kjer bomo predstavili nekatere pomembne dosežke športnikov, športnic in društev iz pomurske pokrajine.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.