Domov

Petkov športni napovednik

10 februarja 2017 Šport


Občinska športna zveza Moravske Toplice in Občina Moravske Toplice pripravljata danes zvečer  ob 19.uri v Hotelu Livada v Moravskih Toplicah  razglasitev najboljših športnikov in športnic  za njihove dosežke v letu 2016. Zraven priznanj športnikom in športnicam ter ekipam  iz domače občine bodo podelili tudi  dve  posebni priznanji  Olimpijskega komiteja Slovenije združenja športnih zvez.

V 14.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in Mengšom, žal bo ekipa Sobote igrala brez poškodovanega Tomaža Roudija.  V Zeleni dvorani v Puconcih  bo jutri ob   17. uri še  tekma med Kemo in Mariborom.

V   14. kolu  prve slovenske ženske  namiznoteniške lige bo jutri ob  17.uri  v Puconcih tekma med žensko ekipo Keme in  Logatcem. V  5. kolu v 2. slovenski namiznoteniški ligi za članice  bo jutri ob 10.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in  Ljubljano in ob 13.uri pa   še med Soboto in  Preserjem.

V 18. kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  prekmursko   štajerski derbi  med Panvito Pomgradom in  Mariborom. V 3.slovenski odbojkarski ligi, vzhod za člane bodo Radenčani jutri ob 18.uri gostovali pri odbojkarjih Mežice.

V 18.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige bo v Zeleni dvorani v Puconcih jutri ob 20.uri tekma med Kemo in Volleybalom iz Ljubljane.  Odbojkarice  Ljutomera imajo načrtovano tekmo  15.kola v vzhodni 2. slovenski ligi že nocoj ob 17.uri, ko bodo gostovale pri  I. ekipi Kostmana v Slovenj Gradcu.

V 3. slovenski  odbojkarski ligi ligi, vzhod  za članice bo II. ekipa Keme   že danes ob  19.uri v Puconcih  gostila  ekipo Turbine iz Selnice. Murania bo jutri ob  15.uri v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi gostila  ekipo Formisa.  Odbojkarice Murske Sobote bodo že danes gostovale pri II. ekipi Kostmana v Slovenj Gradcu

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane bo jutri ob10.30 v Radencih derbi med Radensko, ki je druga na lestvici in ekipo Acroni iz Jesenic, ki vodi na lestvici.

V  3. slovenski kegljaški ligi vzhod bo II. ekipa Radenske  jutri ob 14.uri gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  II. Ceršaka.

V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za članice bodo kegljavke Radenske iz Murske Sobote  v Radencih  jutri zvečer ob  18.uri gostile II. ekipo Celja. Nafta iz Lendave bo tekmo  10.kola v 2. slovenski ligi vzhod za članice proti Šoštanju  igrala  v Radencih šele v nedeljo popoldne ob 16.30.

Judo klub Lendava bo jutri ob 10. uri pripravil  v Športni dvorani  Dvojezične srednje šole v Lendavi 42. tekmovanje v judu za pokal   Lendave. Tekmovanje v judu bo   potekalo v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 tudi za slovenski pokal. V Lendavi pa bo sočasno tudi tekmovanje  v starostnih kategorijah U – 10, U – 12 in U – 14  ,kar se bo točkovalo za  moštveno razvrstitev za 42 pokal Lendave,  saj bo pet najboljših ekip v Lendavi prejelo  pokale,  trem najboljšim posameznikom pa bodo  podelili  medalje.

Nogometni klub Planika Turnišče bo  jutri in v nedeljo pripravil v dvorani osnovne šole v Turnišču nogometnih turnir mladih z naslovom: » Mlade zvezde Turnišča«. Prvi dan turnirja bodo ob 8.uri igrali mladi starostne kategorije U – 10 in ob 14.30 starostne kategorije U – 9. V nedeljo drugi dan  nogometnega turnirja bodo   ob 8.uri začeli igrati  11 letniki in popoldne ob 14.30 še 7 letniki. Skupno bo v dveh dneh sodelovalo blizu 400 mladih nogometašev in 40 ekip iz Hrvaške in Slovenije.

Športno strelsko društvo  Coal iz Petišovec bo  jutri ob 9.uiri pripravilo  5. turnir  3. državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško.  Strelsko društvo Ljutomer pa bo jutri ob 9.uri pripravil pripravilo 5. turnir  regijske lige  v streljanju s serijsko zračno puško za cicibane in mlajše pionirje.

Dve zanimivi nogometni tekmi se obetata ta konec tedna v soboški Fazaneriji. Jutri ob 14.uri bo nogometna tekma med Muro in avstrijskim Bad Radkersburgom, v nedeljo ob 14.uri pa bo v Murski Soboti  še tekma med  Radgono in Čardo iz Martjanec.

V  12.kolu pomurske košarkarske lige bo jutri ob 19.15 tekma Sistemorg Beltinci – Tropicano Bistrica, ob 19.30 pa bo v telovadnici osnovne šole III tekma med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in ekipo Lindaua iz Lendave.

Športna zveza Beltinci in Občina Beltinci bosta jutri ob 10.uri pripravila  v prostorih beltinskega grada slovesno razglasitev  priznanj  za   najboljše športnike, športnice in ekipe v letu 2016.  Posebnih priznanj bodo deležni tudi mladi perspektivni športniki.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.