V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Petkov športni napovednik

5 januarja 2018 Šport


Prvi konec tedna  v letu 2018  bodo prvi   začeli   z nadaljevanjem tekmovanja  v državnih ligah   igralci namiznega tenisa.

V 10.kolu v prvi slovenski moški namiznoteniški ligi bo jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih dvoboj med Kemo, ki je druga na lestvici in Kajuhom Slovanom, ki je na prvoligaški lestvici  osmi. V Murski Soboti bo  v telovadnici osnovne šole III  tekma med sedmo Soboto in šestim Mengšom.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo v 10.kolu  jutri ob 17.uri v Puconcih dvoboj med žensko ekipo Keme, ki je četrta na lestvici in ekipo  Kajuha  Slovana, ki je sedma v ligi.

V  6. kolu v 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo jutri ob10. uri v Puconcih dvoboj med II. ekipo Keme in Vrhniko, popoldne ob 16.uri   bo še dvoboj med II. ekipo Keme in Gorico.

V 8. kolu mednarodne ženske ekstra košarkarske lige bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med košarkaricami Pomurja in Kopra.  Košarkarice Pomurje, so četrte na lestvici, Koprčanke pa desete z eno zmago.

V športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru bo jutri ob 9.uri tradicionalni  9. mednarodni turnir v malem nogometu za memorial Franca Škrinjarja. Ljutomerski organizatorji so pripravili  tudi denarne nagrade za  tri najboljše ekipe, nagradili pa bodo tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja na  turnirju.

Nogometna šola  Nogometnega kluba Veržej bo  jutri ob 9.uri v športni dvorani v Radencih pripravila tradicionalni  turnir v malem nogometu  starostne kategorije U – 15.  Štiri najboljše ekipe na turnirju bodo dobile  pokale, igralci pa medalje;  pokale bodo podelili  tudi najboljšemu strelcu, igralcu in vratarju na turnirju v Radencih.

Nogometna šola Ljutomer bo jutri v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja  v Ljutomeru pripravila dva nogometna turnirju. Ob 9.uri bo turnir za starostno kategorijo U – 13 in ob 14.uri še za starostno kategorijo U – 19. V  nedeljo bosta turnirja še za dve starostni kategoriji in sicer ob 9.uri za kategorijo U – 9 in ob 14.uri za starostno kategorijo U. 11.  Tri najboljše ekipe bodo dobile pokale , organizatorji pa bodo  nagradili  tudi  najboljšega strelca, igralca in vratarja v vsaki starostni kategoriji.

Športna zveza Beltinci bo v nedeljo ob 8.30 v telovadnici osnovne šole v Beltncih Beltinci  pripravila zimsko ligo v malem nogometu.   Najprej bodo  tekmovali šolarji iz vseh osmih krajevnih skupnosti na območju občine.  Popoldne ob 13.uri  bo na programu še tekmovanje veteranov, kjer pa bodo kot gostje igrali tudi nogometaši iz Turnišča, Torcide iz Lakoša in Črenšovec.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona bo danes med 17. in 19.uro  in jutri med 9. in 14.uro pripravilo na sedem steznem  strelišču v Gornji Radgoni 4.turnir regijske strelske lige  z cicibane in mlajše pionirje v streljanju s serijsko zračno puško. Skupno v ligi  sodeluje devet strelskih društev.

Pikado klub Friend’s team  od Svetega Jurija na Goričkem bo jutri ob16.uri pripravil  v Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju 12. tradicionalni mednarodni turnir v elektronskem pikadu. Tekmovanje bo  najprej v dvojicah, zvečer ob 19.uri pa bodo organizatorji pripravili še tekmovanje v pikadu  v posamični konkurenci za člane in članice.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri tretji turnir zimske teniške lige. Po dveh turnirjih med 16 igralci vodita  Marko Volf iz Gornje Radgone in  Gorazd Kozic iz Radenec ,ki imata po 180 točk na tretjem mestu je  Dani Strah iz Gornje Radgone, ki  je zbral 150 točk.

Osnovna šola I Murska Sobota in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  bosta jutri ob 9.uri  v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravila območno posamično osnovnošolsko  šahovsko tekmovanje za starostni kategoriji U – 9 in U – 12 za dečke in deklice. Ob 12.30 bo še šahovsko prvenstvo  za starostno kategorijo U – 15. Najboljši posamezniki se bodo uvrstili na finale državnega osnovnošolskega  prvenstva v šahu po pravilih Šahovske zveze Slovenije.

Sinoči je slovenska moška rokometna reprezentanca v okviru priprav za letošnje evropsko prvenstvo, ki bo na Hrvaškem ,  igrala  v Dolu pri Hrastniku prvo pripravljalno  tekmo   proti Iranu  in zmagala z  rezultatom  31:19.  Drugo pripravljalno tekmo bo slovenska  rokometna reprezentanca igrala v torek 9.januarja ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III proti reprezentanci Srbije.

Ob koncu   še tole, vsi ki ste zamudili na  novega  leta dan pregled  pomembnejših dosežkov  pomurskih športnikov v letu 2017 v 20. tih športnih panogah in  s 33. športniki boste lahko ponovitev  enourne oddaje  na Murskem valu spremljali v nedeljo 7.januarja ob 16.uri.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.