Domov

Petkov športni napovednik

12 januarja 2018 Šport


Klub borilnih veščin Lendava bo jutri ob 10.uri pripravil 20. mednarodni  pokal borilnih veščin v judu za leto  2018.  Izjemno množična in kvalitetna prireditev bo  na štirih borilnih prostorih v športni Dvorani Dvojezične srednje šole Lendava  gostila okrog 350 judoistov iz desetih držav, kar bo ena najbolj množičnih prireditev tej  športni panogi. Tekmovanje bo potekalo za mlajše in starejše dečke in deklice v starostnih kategorijah U – 12 in U – 14.  Na tekmi bodo sodelovali tudi vsi pomurski judo klubi, organizatorji bodo imeli na tekmi v vseh kategorijah tudi  lendavskih  12 judoistov.

V 11.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prvenstvena tekma med  Soboto, ki je  šesta na lestvici in Ptujčani, ki so na desetem mestu.  Igralce puconske Keme, ki so na tretjem mestu v ligi  bodo jutri ob 17.uri gostovali v Izoli pri ekipi Arigonov, ki je osma na lestvici

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo dekleta Keme jutri ob 17.uri, podobno,  kot moška ekipa, gostovala v Izoli pri ekipi Arigonov.

V športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti bo  jutri na program dan dvoranskega nogometa v Pomurju  ali kakor nekateri bolj poznajo to vrsto nogometa futsala.  V Stožicah bo  od 30.januarja do 10. februarja letošnje evropsko prvenstvo na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca.   Jutri ob  9.uri bo  ob sodelovanju Nogometne zveze Slovenije  promocija evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu.  Ob 11.uri bo  programu prijateljska tekma  15 letnikov med  ljutomerskim Meteorplastom in soboško Muro.  Točno   ob 12.uri  bo revijalna nogometna tekma med vodstvom Nogometne zveze Slovenije in pomursko novinarsko reprezentanco. Ob 13.uri  bo na programu še  turnir v dvoranskem nogometu ali drugače rečeno futsalu.

Nogometna šola Ljutomer bo  jutri ob 9.uri pripravila v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru turnir v malem nogometu z naslovom: » Moja igra je nogomet« za igralce starostne kategorije U – 7. Po dopoldanskem turnirju mladih bo ob  14.uri  v Ljutomeru  še nogometni turnir starostne kategorije U – 15.  Organizatorji bodo s pokali    nagradili najboljše tri ekipe in najboljšega strelca, igralca in vratarja na nogometnem turnirju v Ljutomeru.

Športna zveza Beltinci  bo 20 letnici delovanja zveze pripravila v nedeljo ob 10.uri v športni dvorani osnovne šole v Beltincih   turnir v malem nogometu za ekipe krajevnih skupnosti v Občini Beltinci. Skupno bo sodelovalo osem ekip. V Beltincih bodo v nedeljo ob 17.uri pripravili še revijalno nogometno tekmo med ekipo Športne zveze Beltinci, ki jo vodi Andrej Pozderec in  ekipo politikov in občinske uprave Beltinci.

Športno društvo Nočni ftiči iz Turjanskega vrha bo   jutri ob 8.uri pripravilo v športni dvorani v Radencih 3. Ftičev turnir v malem nogometu.  Zraven nagrad za tri najboljše ekipe na turnirju bo organizator nagradil tudi najboljšega igralca na turnirju v Radencih.

 Športno strelsko društvo  Gornja Radgona bo  jutri in v nedeljo pripravili na strelišču v Gornji Radgoni 4.turnir 2. državne strelske lige severovzhod  v streljanju z zračno puško na katerem bo sodelovalo  osem strelskih ekip. Danes bo tekmovanje trajalo med  17. in 20. uro,  jutri pa med 9. in 13.uro.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo na 6 steznem  strelišču  Agrocorna v Turnišča pripravilo  4. turnir 3. državne lige  v streljanju s standardno zračno puško. Danes bo tekmovanje v Turnišču trajalo med 17. in 20. uro, jutri pa med 9. in 13.uro.

Strelsko društvo Koloman Flisar Tišina  bo danes in jutri na domačem strelišču  organizator 4.turnirja  regijske pionirske lige v streljanju z zračno puško. Danes bo  strelska tekma na Tišini na programu med  16. in 19.uri, jutri pa bo tekmovanje na programu med  9. in 12.uro.

V  6. kolu pomurske košarkarske lige bo  jutri ob 20.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Košarkarskim društvom Nona Sobota  in  Tropicanom iz Bistrice. Že danes zvečer ob 20.30 bo tekma med Košarkarskim društvom Ljutomer in Prleškim študentskim  klubom Ljutomer.  V nedeljo ob  11.uri bo v Lendavi še tekma:

Lindau – Sistemorg Beltinci.

Trije pomurski nogometni drugoligaši bodo v prihodnjem tednu začeli  s pripravami za spomladanski del sezone v 2. slovenski nogometni ligi.  Mura s trenerjem Antejem Šimundžo bo imela uvodno srečanje na nedeljski  večerji in  v prihodnjem tednu z rednimi treningi.  Nafta bo  začela s pripravami pod taktirko Francija Fridla v ponedeljek 15. januarja.  Pri nogometnem klubu Farmtech v Veržeju  je klubska uprava začetek priprav zaupala Borislavu Radošu , priprave  bodo začeli v četrtek 18.jnuarja.

 

Občinska športna zveza klubov malega nogometa Puconci  bo v torek 16. januarja ob 19.uri pripravila v sejni sobi Občine Puconcih žrebanje parov zimske lige v malem nogometu, ki bo na programu v zeleni dvorani v Puconcih  v nedeljo 4. februarja ,  v soboto 10. in v nedeljo 11. februarja.

V Hotelu Diana v Murski Soboti bo jutri ob 11.uri državno posamično šahovsko   prvenstvo dijakov srednjih šol. Prvenstvo bo potekalo tako v moški kot ženski konkurenci, zraven  bodo tudi pomurski šahisti.

V klubskih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad  v Murski Soboti bo danes ob 16.30 redni mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir. V torek 16.januarja ob 18.uri pa bo v Murski Soboti prvi letošnji članski hitropotezni šahovski turnir

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.