Domov

Petkov športni napovednik

19 januarja 2018 Šport


Zveza za hokej na travi  Slovenije  bo jutri in v nedeljo pripravila v športni dvorani osnovne šole v Apačah  evropsko prvenstvo  Championship III za članice v dvoranskem hokeju.   Jutri ob  10.uri bo tekma med  Slovenijo in Slovaško, popoldne ob 16.uri pa bo Slovenija igrala še proti Turčiji. V nedeljo  bosta na programu povratna dvoboja. Ob 8.30 bo tekma  Slovaška  – Slovenijo ob in  13.30 bo še  tekma med Slovenijo in Turčijo.

Dve najboljši reprezentanci se bosta  v nedeljo ob  16.uri pomerili še za prvo mesto.

Sočasno z evropskim prvenstvom v dvoranskem hokeju za članice bosta  v Apačah  tudi dva turnirja za člansko državno prvenstvo.

Prvi dan v soboto ob 11.45 bo članska tekma med  Triglavom in Moravskimi Toplicami, popoldne ob 14.45 bo tekma med Lipovci in Triglavom in zvečer ob 17.uri bo še tekma članskih ekip Moravskih Toplic in Lipovec.

Drugi dan v nedeljo  bo ob 9.55 bo  članska tekma med  Lipovci in Triglavom, ob 12.30 bodo člani Moravskih Toplic igrali proti Lipovcem in  popoldne ob  14.30 bo še tretja tekma članskega državnega prvenstva med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

V 12.kolu prve državne odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  jutri ob 19.uri gostovali v Kanalu pri odbojkarjih Salonita Kanala.  V  10.kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod bodo Radenci jutri ob 19.uri v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje  II. ekipe Šempetra.

V 12. kolu prve državne odbojkarske  lige za članice  bodo odbojkarice puconske Keme jutri ob 19.uri gostovale pri ekipi Alianse Šempetra. V 12. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke  Ljutomera   jutri ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah Benedikta. V  12. kolu 3. vzhodne  ženske državne odbojkarske lige bo že danes ob 19.uri v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  pomurski derbi  med Muranio iz Lendave in odbojkaricami Sobote.

V 12. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo ekipa Keme jutri ob 10.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila ekipo  Ptuja.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane bo tekma  med I. ekipo Keme in Mengšom zaradi sobotne  popoldanske zasedenosti puconske dvorane šele v torek  23. januarja ob 18.uri .  Ekipa  Sobote bo  jutri ob 17.uri  gostovala pri Mariborčanih, ki so  četrti na lestvici.  V 7.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo jutri ob 10.uri II. ekipa Keme v Puconcih gostila Cirkovce.

Rokometni klub Pomurje bo  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti jutri ob 10.uri pripravil 6. mednarodni rokometni turnir v spomin na Žikija Roškarja.  Na turnirju bodo sodelovale štiri ekipe.  Dopoldne ob 10.uri bo tekma med domačim Pomurjem in  Monoštrom iz Madžarske, ki nastopa v 3. madžarski ligi.   Ob 11.45 bo  druga tekma med Slovenj Gradcem, ki je član prve »B« slovenske lige in Zagorico iz Zagreba, ki nastopa v 2. hrvaški ligi sever. Popoldne ob 13.30 bo tekma poražencev za tretje in ob 15.uri bo še tekma zmagovalcev za prvo mesto na turnirju.

Pikado zveza Slovenije bo  v Zdravilišču v Radencih jutri ob 10.uri na 11 igralnih avtomatih  pripravila   3. državni rang turnir v elektronskem pikadu. Tekmovanje se bo začelo s tekmovanjem v dvojicah v popoldanskem času pa bo še tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci.  Organizatorji pričakujejo v Radence jutri  blizu 100 igralcev pikada iz vse Slovenije med njimi bodo tudi igralci iz pomurskih pikado klubov.

Plavalni klub Zdravilišče Radenci  bo v nedeljo ob 9.uri pripravil na petih progah 25 metrskega bazena v Radencih 8. pokal Zdravilišča Radenci.  Skupno bo na programu  11 tekmovalnih kategorij priložnost za nastop  bodo dobili tudi  neregistrirani rekreativci in plavalci s posebnimi potrebami.  Organizatorji pričakujejo v Radence okrog 180 plavalcev , ki bodo nastopili v dopoldanskem in popoldanskem programu.

V 7.kolu pomurske košarkarske lige bosta na programu dve srečanji.  Jutri ob 19.15 bo v Beltincih tekma Sistemorg Beltinci – Košarkarski klub Ljutomer. V nedeljo ob11.uri bo na programu še tekma Lindau Lendava – Košarkarsko društvo Nona Sobota.

Pomurski nogometni  drugoligaši se že pripravljajo za spomladanski del tekmovanja v nogometnih ligah. Jutri ob 15.uri  bo na igrišču z umetno travo v Lendavi zanimiva prijateljska pripravljalna nogometna tekma med drugoligaško ekipo Nafte in Mariborom, ki je ta čas na pripravah v Moravskih Toplicah.

 

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo  jutri ob 9.uri v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravilo pomursko posamično  prvenstvo v šahu  v petih starostnih kategorijah tako v moški kot v ženski konkurenci. Organizatorji pričakujejo na šahovsko prvenstvo  blizu 80 mladih šahistov.

V nedeljo ob 9.uri bo v prostorih Osnovne šole Bakovci drugi  šahovski hitropotezni turnir  za sezono 2017/2018. Organizatorja Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Krajevna skupnost Bakovci na turnir pričakujeta okrog 80 šahistov med njimi tudi goste iz Hrvaške in Madžarske.

Prihodnji teden  bosta v naši pokrajini dve podelitvi priznanj najboljšim športnikom in športnicam v Pomurju za dosežke v letu 2017.

Športna zveza Lendava bo pripravila   prireditev z naslovom : » Športnik leta 2017« v sredo 24. januarja ob 18.uri v Supermarketu Tuš v Lendavi. Dan pozneje v četrtek  25. januarja  ob 18.uri bo Športna zveza Ljutomer pripravila v Domu kulture v Ljutomeru  48. izbor športnikov ljutomerske športne zveze.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.