Domov

Petkov športni napovednik

2 februarja 2018 Šport


Športno zdravniško društvo Murska Sobota  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti jutri  med 9. in 17.uro pripravilo  tradicionalni mednarodni turnir zdravniških ekip in veteranov v malem nogometu.  Med zdravniškimi ekipami  bodo v Murski Soboti igrale ekipe iz Makarske, Murske Sobote, Sombotela, Ljubljane in Celja. Med veteranskimi ekipami  bo igrala tudi soboška ekipa Old boys ob gostih iz Hrvaške, Madžarske.

V Zeleni dvorani v Puconcih bo jutri od 8. ure do 14.ure tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Med zanimivejšimi srečanji bodo članski dvoboji.  Ob 9.55 bo dvoboj med Moravskimi Toplicami in Lipovci, ob 11.25 bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice, zadnja članska tekma pa bo ob 12.55,ko bosta igrala Lipovci in Triglav. Hokejiste čaka po tretjem turnirju v Puconcih v soboto 11. februarja še finalni  turnir letošnjega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

V  14.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke Keme jutri ob 19.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Calcita. V vzhodni skupini 2. slovenske lige bodo Ljutomerčanke  že nocoj ob 20.uri gostovale pri odbojkaricah  Mozirja. V vzhodni skupini 3. slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice  Muranie v Dvojezični osnovni šoli v Lendavi že danes ob 19.uri gostile odbojkarice II. ekipe Prevalj. Odbojkarice  Sobote bodo nocoj ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v  Murski Soboti gostile odbojkarice  Mežice.

V 14.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 17.uri v Hali Tivoli v Ljubljani gostovali pri odbojkarjih ACH Volleya. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bodo  odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada  nocoj ob 20.uri gostovali pri II. ekipi Maribora, Radenčani  bodo jutri ob 19.30 gostovali pri odbojkarjih Mežice.

V  14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je bil  prekmursko štajerski derbi med Kemo in Mariborom   že sinoči – zmagali so Mariborčani s 5:2,  ekipa Sobote pa bo jutri ob 17.uri gostovala pri Interdiskontu v Ravnah na Koroškem.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo dvoboj med članicami  Keme in Letrike iz Vrtojbe jutri ob 15.uri v Zeleni dvorani v Puconcih.

V 8.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme jutri ob 10.uri gostovala pri ekipi Škofje Loke, popoldne ob 16.uri pa še pri ekipi Križ.

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo  v nedeljo ob 10.uri 2. članski  državni TOP turnir najboljših igralcev v namiznem tenisu tako v moški kot v ženski konkurenci. Med udeleženci nedeljskega namiznoteniškega  turnirja bodo tudi številni pomurski namiznoteniški igralci.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota  in Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava  bosta  jutri ob 7.30 v veliki predavalnici  Ekonomske šole v Murski Soboti  pripravili  licenčni trenerski seminar B in C  kategorije. Med  predavatelji na seminarju bo tudi   Zdenko Maučec predsednik soboškega trenerskega društva. Marko Trebec bo govoril o temi: » Najprej trener , potem pedagog.«, profesor športne vzgoje Branko Škof pa bo predaval o tem kako izboljšati delo z mladimi nogometaši.

S pripravami za spomladanski del   sezone  bodo danes ob 17.uri v Bratoncih pod taktirko trenerke Nuše Ladinek začele   igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing Beltinci jesenske podprvakinje prve slovenske lige.

V napihljivem balonu pri osnovni šoli v Beltincih bo v nedeljo  med 10. in 15.uri turnir zimske državne lige v malem nogometu za  starostno kategorijo U – 15. Na turnirju bo sodelovalo 6 ekip tri iz Pomurja, dve iz Krima in ena iz Maribora.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes  med  15. in 19.uro pripravilo  4. kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo. Po treh kolih vodijo moštveno  strelci Ptuja posamično pa Kevin Venta. Organizatorji pričakujejo v Mursko Soboto 10 ekip in 40 strelcev.

V  12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bosta obe pomurski ekipi igrali prvenstveni tekmi že nocoj.  V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo zvečer ob 20.uri tekma med Pomurjem in Veliko Nedeljo. V športni dvorani v Radencih pa bo  danes ob 20.uri tekma med radgonskim Arcontom in Kronosom iz Logatca.

V 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bo tekma  14.kola med Radensko Creativom in Branikom iz Maribora v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti šele  v ponedeljek ob 20.uri.  V zaostalem srečanju 7. kola pomurske košarkarske lige  bo  jutri ob 19.uri v Črenšovcih tekma: Tropicano Bistrica –  Prleški študentski klub Ljutomer.

V ženski konkurenci prve slovenske košarkarske lige U – 15 bo v nedeljo ob 10.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med  Pomurjem in Feliksom iz Zasavja.

Tudi strelci bodo ta konec tedna aktivni. Športno društvo Črenšovci bo  danes  med 16 in 20. uro in jutri med 8. in 11.uro pripravilo 5. turnir regijske strelske lige za cicibane in mlajše pionirje.

Pomurski strelci  bodo  danes ob 18.20 in jutri med 10. in 12.uro sodelovali tudi v  Ormožu, kjer bo Strelsko društvo Tovarne sladkorja  Ormož pripravilo  5. kolo druge državne  lige v   streljanju z zračno puško.

V dvorani Gledališča Park v Murski Soboti bo danes zvečer ob 18.uri podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnicam in ekipam  iz  območja Mestne občine Murska Sobota  za njihove športne dosežke v letu 2017.

Jutri ob 9.uri bo v jedilnici osnovne šole II v Murski Soboti  pomursko moštveno  osnovnošolsko prvenstvo v šahu. Tekmovanje bo potekalo v  treh starostnih kategorijah in sicer v skupinah 9, 12 in 15 let starosti.

Že danes ob 16.30 bo v klubskih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad na programu mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir.

V gostišču Kuhar – Kosi v Puconcih  bo v nedeljo ob 9.uri tretji konec tedenski hitropotezni šahovski turnir za sezono 2018. Šahovsko društvo Radenske Pomgrad pričakuje v Puconce okrog 60 šahistov,  med njimi tudi goste iz sosednjih držav.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.