V etru
Murska pesem tedna
Domov

Petkov športni napovednik

9 februarja 2018 Šport


Judo klub Lendava bo jutri ob 10..uri pripravil   v športni dvorani Dvojezične srednje šole   43. pokal Lendave v judu za pet starostnih kategorij.  Tekmovanje v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 se bo točkovalo za slovenski judo pokal, v ostalih starostnih kategorijah ,ki bodo na programu  okrog 13.30,    bodo mladi judoisti nabirali točke za pokal organizatorskega kluba.   V Lendavo pričakujejo   okrog  400 judoistov iz  Avstrije. Madžarske, Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije ki se bodo borili na štirih boriščih v lendavski športni dvorani.

Zveza za hokej na travi Slovenije  bo v nedeljo ob 13.uri v  telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravila  27. finalni turnir letošnjega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Med člani se bodo ob 16.20  v finalu za naslov državnega prvaka pomerili   Lipovci  branilci naslova in 14 kratni prvaki  in predanovski Triglav.  Pred člansko tekmo bo tekma članic med 8 kratnimi prvakinjami  Moravskimi Toplicami in Triglavom. V mlajših kategorijah  bodo med 13 letniki in 10 letniki  igrali za naslov prvaka:  Moravske Toplice in Lipovci.

Badmintonska zveza Slovenije in Badmintonski klub Mladost bosta v nedeljo ob  9.30 pripravila v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava na osmih igriščih  mednarodni turnir v badmintonu za rekreativne igralce, kjer pričakujejo okrog 60 igralcev  iz Hrvaške in Slovenije. Igralci bodo nastopili v štirih kategorijah med drugim tudi v elitni skupini, kjer bodo zraven tudi lendavski igralci badmintona.

Nogometni klub Planika  Turnišče  bo jutri in v nedeljo pripravil v telovadnici osnovne šole v Turnišču 11. dvoranski nogometni turnir z naslovom: » Mlade zvezde«. Organizatorji bodo prvi dan turnirja  jutri  ob 8. uri pripravili  turnir za starostni kategoriji U –  13 in ob 14.uri še za kategorijo U – 9. V nedeljo bo v Turnišču  ob  8.uri turnir za kategorijo U – 11 in ob 14.uri še za kategorijo U – 7. Skupno imajo organizatorji za nogometni turnir prijavljenih 40 ekip s 400 mladimi nogometaši.

V 16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo igralci  Panivte Pomgrada  jutri ob 14.uri gostovali v Novi Gorici pri ekipi Gen Volleya.

V 13.kolu  v  3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod   bodo Radenčani  jutri  zvečer ob 19.uri pred domačimi gledalci gostili odbojkarje  Slovenske Bistrice, II. ekipa Panvite Pomgrada  bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje II. ekipe Frama.

V 15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice puconske Keme  jutri ob 18.30 v Hočah igrale proti  ekipi Formule  Formisa. V 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod bodo Ljutomerčanke jutri ob 19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  gostile Celjanke.  V 3. slovenski odbojkarski ligi ,vzhod bodo odbojkarice Sobote že danes zvečer ob  18.30 gostovale v Mislinji pri II. ekipi Korvoleya, odbojkarice  lendavske Muranie pa bodo  jutri gostovale pri igralkah  Črne na Koroškem.

V nadaljevanju mednarodne ženske ekstra košarkarske lige bo jutri ob 19.uri  izjemoma v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti košarkarska tekma med ekipo Pomurja, ki je  četrta na lestvici in Ledito iz Domžal, ki je na drugem mestu.

V  11. kolu prve slovenske košarkarske lige  za starejše pionirke bo danes ob 18.15 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Pomurjem in Jelšo iz Šmarja pri Jelšah.

V 11. kolu  prve slovenske košarkarske lige za kadete starostne kategorije U – 17 bodo košarkarji Radenske Creativa  jutri ob 10.uri gostili ekipo Janč.

V  9.kolu pomurske košarkarske lige bo jutri ob 18.uri v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in Sistemorgom Beltinci. V nedeljo popoldne ob 14.uri bo v Ljutomeru  tekma med Prleškim študentskim klubom Ljutomer in vodilno ekipo pomurske lige Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote.

Nogometaši soboške Mure bodo zaradi slabih vremenskih razmer prijateljsko tekmo proti  tretje ligašu Varaždinu namesto na Hrvaškem igrali že danes ob  16.uri na igrišču z umetno travo v avstrijskem Stradnu.

V avstrijskem Stradnu bodo odigrali prvo pripravljalno nogometno  tekmo tudi nogometaši Farmtecha iz Veržeja, ki bodo v nedeljo ob 16.uri merili moči z tretje ligaško ekipo Radgone.

Ta konec tedna bodo aktivni tudi nogometaši Nafte, ki  načrtujejo  jutri ob  14.uri pripravljalno nogometno tekmo v Sombotelu proti madžarski prvoligaški ekipi Haladasa.

Športno strelsko društvo Murska Sobota, ki ima v svojih vrstah tudi Jure Sočiča  najboljšega športnika za leto 2017  v Mestni občini Murska Sobota bo  danes ob 18.uri v klubskih prostorih na strelišču v Murski Soboti pripravilo redni zbor članov društva.

Napovednik športnih tekmovanj pripravlja za Murski val Tonček Gider.