Domov

Petkov športni napovednik

16 februarja 2018 Šport


 

V 16. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice ekipe Roto Kema, ki so v prvi ligi na šestem mestu  nocoj ob 18.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostile Novo KBM Branik iz Maribora, ki je druga na lestvici.  V 16.kolu vzhodne skupine druge slovenske odbojkarske lige bodo igralke Ljutomera  jutri ob 18.uri gostovale pri odbojkaricah  Ljubnega.  V  16. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Muranie danes ob 19.uri v Lendavi gostile odbojkarice Mežice. Ženska odbojkarska ekipa Sobote, ki vodi na lestvici  bo danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostila ekipo Uniforesta iz Prebolda.

V 16.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Calcita iz Kamnika. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bodo odbojkarji Radenec že danes zvečer ob 20.15 gostovali pri II. ekipi Maribora.

V  15.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo  Sobota jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti  gostila Krko iz Novega mesta.  Moška ekipa Keme bo jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostila ekipo Ptuja.

Tekma 15.kola prve slovenske ženske namiznoteniške lige med Kemo in Jesenicami je preložena in bo na programu šele  v torek 6. marca ob 17.30 v Puconcih.

Rokoborska zveza Slovenije in Rokoborsko društvo Sobota bo jutri  ob 11.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti pripravila  državno prvenstvo v rokoborbi grško rimskega sloga za mlajše in starejše dečke. Organizatorja pričakujeta na prvenstvo okrog 50 mladih rokoborcev.

Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote, ki ima svoje domovališče v soboškem BTC-eju , bo  jutri ob 17.uri pripravil brezplačni ogled promocije samoobrambe, kar bo izjemna   paša za oči.

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige bo  jutri ob 14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote  in trboveljskim Rudarjem.  Po moški tekmi bo ob 18.uri v Radencih še ženski dvoboj med Radensko in II.  ekipo Celja.

Občinska strelska zveza Murska Sobota bo danes med 16. in 21. uro in jutri med 8.30 in 16.uro popoldne pripravila na 14 steznem strelišču v Murski Soboti  strelsko tekmovanje s standardno in serijsko zračno puško v posamični in moštveni konkurenci  za 4. Lebarjev memorial. Skupno je za strelsko tekmo prijavljenih  22 ekip,  slovesna otvoritev  tekmovanja  bo na programu v soboto ob  9.uri.

Nogometni klub Rakičan bo jutri  med 8. in 13.uro  v športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti pripravil 10. Valentinov turnir za mlade nogometaše . V dopoldanskem turnirju bo sodelovalo 10 ekip  starostne kategorije U – 9 med njimi bodo  tudi mladi nogometaši Mure in Maribora.  Popoldne med 14. in 19.uro bo še turnir za starostno kategorijo U – 11. Organizatorji bodo na nogometnem   turnirju nagradili po  štiri  najboljše ekipe  in  najboljšega vratarja in strelca v vsaki starostni kategoriji.

V 14. kolu 2. slovenske rokometne lige je bila tekma med radgonskim Arcontom in Ajdovščino preložena;  tekma med Metliko in Pomurjem   bo  jutri ob 20.uri v Metliki.

V  10.kolu pomurske košarkarske lige  bo jutri  ob 19.uri tekma Tropicano Bistrica – Lindau, zvečer ob 19.15 bo še  tekma Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer in v nedeljo ob 16.uri bo  zadnja  tekma  Ljutomer – Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota.

Občina Moravske Toplice in  športna zveza bosta danes o 18.30 v  Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah pripravila razglasitev rezultatov najboljših športnikov v letu 2017. Zraven športnikov in športnic bodo v Moravskih Toplicah nocoj podelili priznanja tudi najboljšim ekipam, perspektivnim športnikom, vzgojno izobraževalnim  zavodom ter društvu upokojencev.

Radio Murski val   bo nocoj ob 18.uri v Hotelu Termal v Moravskih Toplicah pripravil  27. slovesno podelitev priznanj najboljšim posameznikom in posameznicam v izbiri za naslov  Pomurca in Pomurke leta. Med  mesečnimi  nagrajenci bodo tudi letos  nekateri  športniki in športnice iz naše pokrajine.

Športna zveza Beltinci bo družno z Občino Beltinci jutri ob 10.uri pripravila v prostorih gradu v Beltincih razglasitev perspektivnih športnikov in športnic, kolektivov ter športnikov in športnic v letu 2017 na območju Občine Beltinci.

Kasaška zveza Slovenije in Kasaški klub Ljutomer bosta  danes zvečer ob 18.uri v gostišču Zorko v Borecih pripravila Kasaško akademijo 2017 na kateri  bodo razglašeni najuspešnejši kasači, njihovi vozniki, lastniki kasaških konj in rejci v kasaški sezoni 2017 v Sloveniji.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  bo izjemoma  že danes popoldne ob 16.30  pripravilo v Gostilni Spirić v Černelavcih 4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.