V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

23 februarja 2018 Šport


Osrednji športni dogodek v Pomurju  ta konec tedna bo  evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju  Chalenge I za članice  , ki bo trajalo od  danes  do nedelje v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.  Na prvenstvu bodo  v dveh skupinah nastopile  hokejske prvakinje iz osmih  držav. V »A« skupini bodo sodelovale tudi slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic, ki bodo pred težavno preizkušnjo. Danes prvi dan prvenstva ob 12.20 bo tekma med Moravskimi Toplicami  in ekipo Partille iz Švedske. Zvečer  ob  19.30 bo v Murski Soboti še tekma med Moravskimi Toplicami in Račo iz Slovaške.  švedsko ekipo Pastile. Jutri ob 12.30 bo tekma med Moravskimi Toplicami in Akademikom iz bolgarske Sofije. V sobotnem popoldanskem programu in v nedeljskem programu   se bodo ekipe iz »A« in »B« skupine pomerile med seboj za končno razvrstitev.

Nogometni klub Slatina Radenci  bo jutri in v nedeljo gostil v športni dvorani v Radencih na tradicionalnem zimskem turnirju v malem nogometu  mlade v štirih starostnih kategorijah. Na turnirju bo v dveh dneh skupno sodelovalo  46 ekip iz 21 klubov iz Hrvaške in Slovenije z okrog 500 nogometaši.  Prvi dan turnirja bodo v Radencih med 8. in 16.uro igrali nogomet 9 letniki, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali 13 letniki. V nedeljo ,drugi dan turnirja , bodo dopoldne igrali 7 letniki in popoldne še 11 letniki. Organizatorji bodo na turnirju v Radencih  prvim trem ekipam v vsaki starostni kategoriji podelili pokale, nagradili pa bodo tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja.

Nadaljevalo se bo tekmovanje v državnih odbojkarskih ligah a z okrnjenim programom.

Nogometaši drugoligaške  Nafte bodo jutri ob 14.uri na igrišču z umetno travo v Lendavi  v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi gostili jesenskega prvaka 3. slovenske nogometne lige, vzhod Odrance.

V 17.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji  soboške Panvite Pomgrada  jutri ob 19.uri gostovali  pri odbojkarjih Hoč, kjer igra tudi nekdanji soboški odbojkar Urban Drvarič.  Odbojkarji Radenec in II. ekipe Panvite Pomgrada bodo tretje ligaško  tekma 15. kola igrali šele v soboto 3. marca.

V ženski konkurenci prve slovenske odbojkarske lige bodo igralke Rota –  Keme jutri ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah Ljubljane.  V  vzhodni skupini druge slovenske odbojkarske lige bodo Ljutomerčanke jutri ob 19.uri v dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja gostile  II. ekipo Nove KBM Branik iz Maribora.

V 17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici danes ob 19.30 v Murski Soboti v telovadnici osnovne šole II  gostile odbojkarice II. ekipe   Formule Formisa iz Hoč. Odbojkarice Muranie iz Lendave bodo danes ob 19.30 gostovale v Vuzenici  pri II. ekipi S volleya.

Medobčinsko društvo  slepih in slabovidnih Murska Sobota bo  jutri ob 9.uri  v društvenih prostorih v Murski Soboti pripravilo drugo kolo  vzhodne državne lige v showdownu v namiznem tenisu za slepe in slabovidne. V Mursko Soboti organizatorsko društvo pričakuje tekmovalce iz Maribora in Ptuja.

V zaostalem srečanju pomurske košarkarske lige bo  jutri ob 17.uri v športni dvorani Dvojezične osnovne šole v Lendavi tekma: Lindau – Košarkarski klub Ljutomer.

Rokometaši radgonskega Arconta,  bodo    zaostalo tekmo 14. kola 2. slovenske rokometne lige   proti Ajdovščini   igrali v športni dvorani v Radencih v torek 27.februarja ob 20.uri.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri peti turnir zimske teniške lige. Po štirih turnirjih  vodi Radenčan Gorazd Kozic, drugi je  Marko Volf, tretji  Dani Strah oba iz Gornje Radgone, na četrtem mestu pa je Dani Ivajnšič iz Ljutomera.

V prvi pomurski pikado ligi  bodo v 14. kolu jutri ob 18.uri na programu naslednji dvoboji: Maži bar Ižakovci – Kouvrani Filovci, Mokoš Bakovci – Dokležovje, Špirić Černelavci – Picolo Melinci. Leoana iz Ljutomera bo prosta.

V drugi pomurski pikado ligi pa bodo v  14. kolu jutri ob 18.uri na programu naslednji dvoboji: Čarne vrane Ižakovci- Graba team Dokležovje, Bar Tiffany Črenšovci – Kocka bar Renkovci in  Don Matija Bogojina – Naš bar Melinci ekipa Pikado kluba Bar Klement  iz Murske Sobote  bo prosta.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota, ki vsako leto tradicionalno pripravlja med drugim avto reli za paraplegike bo imelo danes ob 17.uri v vaško gasilskem domu v Sebeborcih redni občni zbor.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.