Domov

Petkov športni napovednik

2 marca 2018 Šport


Dodgeball klub Pomurje bo jutri in v nedeljo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravil srednjeevropsko prvenstvo v dodgeballu. V  treh kategorijah   bo sodelovalo 220 igralcev in igralk iz sedmih držav.  Slovesna otvoritev prvenstva bo v Murski Soboti  jutri ob 8.uri.

V ženski konkurenci bo reprezentanca  Slovenije v dogeballu jutri ob 11.30 igrala prvo tekmo  proti Švici, ob  15.uri proti Avstriji in  zvečer ob  18.20 proti Italijankam.

Moška reprezentanca Slovenije bo imela prvo srečanje jutri že ob 9.uri proti Švici, ob 12.20 proti Avstriji in popoldne ob 14.40 proti  Italiji.

Slovenija bo nastopila še z mešano reprezentanco in sicer že ob 9.50 proti Nizozemski, ob 13.10 proti Avstriji in ob 16.40 proti Italiji.  Tekmovanje bo potekalo sočasno na štirih igriščih, ogled tekem bo mogoč brez plačila vstopnine. Jutri ob prvenstvo trajalo od 8.30 do  21.ure zvečer, v nedeljo  bo prvenstvo   za končne  razvrstitve na programu  med  9. do 19.uro.

V športni dvorani ŠIC- a v Ljutomeru bo Strelsko društvo Ljutomer jutri med 9. in 19.uro gostilo  najboljše strelce iz severovzhodne Slovenije na prvenstvu regije v streljanju s standardno in  serijsko zračno puško, zračno pištolo in to v moški in ženski konkurenci v vseh starostnih kategorijah.  Strelci bodo nastopili montažnem strelišču s 25.strelskimi mesti in  še na društvenem strelišču, kjer bo na voljo  6 strelskih  mest. V Ljutomeru bo jutri skupno merilo moči  229 strelcev, naslova prvaka v najbolj atraktivni disciplini v streljanju s standardno zračno puško bosta v članski konkurenci  branila Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani in Urška Kuharič iz Ormoža, v moštveni konkurenci  bodo naslov regijskega prvaka branili strelci iz Turnišča.

V prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bodo  na programu  že tekme prvega kola v modri skupini – ligi za naslov državnega prvaka. Jutri ob 19.uri bo v telovadnici osnovne šole I v  Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom  in Calcitom iz Kamnika.

V 15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za člane bo v športni dvorani v Radencih jutri ob 19.uri tekma med  Radenci in II. ekipo Frama. V Murski Soboti bo telovadnici osnovne šole I jutri ob 16.uri tekma med II. ekipo Panvite Pomgrada in  II. ekipo Fužinarja.

V 18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke  Roto Keme v zeleni dvorani v Puconcih jutri ob  18.uri gostile odbojkarice  Ankarana, ki so predzadnje na lestvici.

V vzhodni skupini druge slovenske odbojkarske lige bodo odbojkarice Ljutomera jutri ob  18.30 gostovale pri  Prevaljčankah. V 18.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice bodo igralke  Muranie  v  Dvojezični srednji šoli v Lendavi gostile B ekipo Korvolleya iz Slovenj Gradca.   Odbojkarice Murske Sobote, ki vodijo na lestvici tretje lige , bodo v tem kolu proste.

V 15.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote  že danes ob 19.uri gostovala v Ljubljani pri ekipi Ograjce. Kegljavke Radenske   bodo prav tako že popoldne  ob  17.uri v Ljubljane merile moči s kegljavkami Ograjce.

V 8. kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod za člane bodo kegljavke Lendave  jutri ob  13.30 gostovale na Ravnah  na Koroškem pri kegljaški ekipi Fužinarja.

Rokometaši v 2. slovenski ligi za člane bodo ta konec tedna igrali v gosteh.  Radgonski Arcont bo jutri ob 19.uri gostoval pri rokometaših Metlike.  Rokometaši soboškega Pomurja pa bodo gostovali  pri ekipi Cerkelj.

Društvo odbojkarskih sodnikov Pomurja, ki ga vodi Robert Gruškovnjak bo  danes ob 17.uri pripravilo v gasilskem domu v Murski Soboti seminar za nove odbojkarske sodnike.

Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki jo vodi novi  predsednik  Slavko Režonja bo jutri ob 8.uri pripravila  v prostorih Dvojezične srednje šole v Lendavi  sestanek z nogometni klubi. Na dnevnem redu imajo zanimive teme in sicer točenje alkoholnih pijač na športnih prireditvah, kjer bodo značilnosti zakonodaje pojasnjevali    predstavniki lendavske policije in  upravne enote. Med drugimi  bo vodstvo zveze poročalo tudi o reorganizaciji nogometnih lig v prihodnje, govorili  pa bodo o sodniških stroških in  drugih aktualnih temah.

Hokejski klub Lipovci, ki ima v svojih vrstah največ naslovov državnega prvaka v hokeju na travi in v dvoranskem hokeju  bo  imel jutri ob 18.uri v vaškem domu v Lipovcih volilni občni zbor.  Člani bodo na občnem zboru volili tudi novo vodstvo.  Klub  zdaj uspešno vodi  Franc Maučec, ki je tudi selektor in igralec  slovenske hokejske reprezentance.

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru bo jutri ob 19.uri v gostišču  Zorko v Borecih pripravilo 15. Konjeniški ples. Na prireditvi se bodo zbrali kasaški vozniki , rejci  in lastniki  kasačev, ki  bodo po tradiciji  pripravili  tudi bogat srečelov.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki ga zdaj vodi predsednik Vojko Prosen bo v četrtek 8. marca ob 12.uri  v soboški Diani pripravilo slavnostno akademijo ob 70 letnici delovanja društva, ki ima v svojih vrstah tudi nekaj odličnih športnikov in športnic.

 

Napoved športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.