V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Petkov športni napovednik

17 februarja 2017 Šport


Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  bodo v prvem kolu zelene skupine  prve slovenske odbojkarske lige jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje SIP Šempetra.

V ženski konkurenci 16.kola v prvi slovenski odbojkarski ligi bodo odbojkarice Keme jutri ob 19.30 gostovale v Ljubljani  pri odbojkaricah Calcita,  tokrat brez glavnega trenerja Bojana Novaka, ki ga je  nasledil  njegov pomočnik Sebastjan Lenarčič.

V 16.kolu vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru   gostile ekipo Braslovč.

V 16.kolu 3. slovenske lige, vzhod  bo lendavska Murania gostovala v Rušah pri Turbini, odbojkarice II. ekipe puconske  Keme pa bodo gostovale s trenerjem Renatom Peršo pri II .ekipi Prevalj.

V 15.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo jutri ob 10.30 na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med Radensko in trboveljskim Rudarjem. Ob 14.uri bo tretje ligaška kegljaška tekma med   II. ekipo Radenske  in II. ekipo Ceršaka.

V ženski konkurenci prve  »B« slovenske kegljaške lige  za članice bodo igralke Radenske jutri ob 18.uri v Radencih gostile ekipo Litije. V 11. kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod pa bodo kegljavke Nafte iz Lendave  jutri zvečer gostovale pri Korotanu.

Rokoborsko društvo Sobota bo   jutri ob 11. uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti pripravilo državno rokoborsko prvenstvo v grško rimskem slogu za kategorijo  dečkov in mladincev.  Organizator ima prijavljenih okrog 80 rokoborcev iz petih slovenskih klubov, med tekmovalci bo tudi  32 mladih  soboških rokoborcev.

V  13. kolu pomurske košarkarske lige za člane  bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Košarkarskim društvom Nona in Tropicanom iz Bistrice. V nedeljo ob 18.uri bo v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi še košarkarska  tekma: Lindau – Prleški študentski klub  Ljutomer.

Košarkarski klub Radenska Creativ , Ženski košarkarski klub  Pomurje in Košarkarska zveze Slovenije  bodo v ponedeljek 20. februarja med 9. in 11.uro pripravili  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  brezplačen trening košarke za mlade od prvega do devetega razreda osnovne šole. Za vse udeležence so pripravili posebno presenečenje, naslov akcije pa je » Spoznaj košarko in se druži s priljubljenim Lipkom.«

Športna zveza Puconci bo  jutri ob 9.uri pripravila v namiznoteniški dvorani osnovne šole Puconci zaključni turnir posameznikov in uradno razglasitev rezultatov v dveh namiznoteniških ligah. V prvi ligi se je uvrstila na prvo mesto veteranska ekipa Sobote pred Jelenovim hramom iz Beznovec in Beltinci. V drugi puconski   ligi je zmagala mlada ekipa Keme pred II. ekipo Jelenovega hrama in Alfom iz Murske Sobote.

Medobčinska nogometna zveza Lendava   bo jutri in v nedeljo pripravila v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  II .del akcije Rad igram nogomet za štiri starostne kategorije. Jutri ob 8.30 bodo začeli igrati nogomet  11 letniki in ob 13.uri še mladi starostne kategorije  U – 9. V nedeljo ob 8.uri bo nogometni turnir za 13 letnike in ob 13.uri bo še zadnji nogometni turnir za starostno kategorijo nogometašev U – 7.

Tudi ta konec tedna vas bomo povabili na nekatere prijateljske nogometne tekme niti slučajno pa ni mogoče naštevati vseh nogometnih srečanj.

V Lendavi na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli bo  jutri ob 11.uri  mednarodna nogometna tekma med Nafto 1903 in Varaždinom.  Ob 14.uri popoldne bo v Gančanih prijateljska tekma: Luš Beltinci – Cirkulane.  V Gornji Radgoni bo jutri ob 15.uri prijateljska mednarodna tekma med Radgono in Bad Gleichenbergom. V Murski Soboti, v  Fazaneriji,  bo na igrišču z umetno travo jutri ob 16.uri  nogometna tekma med  kadrovsko zelo okrepljeno Muro in ptujsko Dravo.  Jutri ob 15.uri bodo Odranci pred  domačimi gledalci gostili Lesoplast iz Križevec, v nedeljo ob 14,uri pa bo nogometna  še   tekma Odranci – Ormož.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote o v nedeljo ob 9.uri pripravilo v Gostišču Špirić v Černelavcih 4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir.  Organizator pričakuje na šahovskem turnirju udeležbo blizu 80 šahistov iz treh držav.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.