Domov

Petkov športni napovednik

16 marca 2018 Šport


Judo klub Murska Sobota bo  jutri ob 9.30 pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti 52. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in sočasno  7. memorial Antona Tončka Kosa. Organizatorji pričakujejo na tekmovanje  blizu 200 judoistov med njimi tudi goste iz Avstrije in Hrvaške. Za slovenske judoiste bo tekmovanje sočasno tudi v točkovanju  za slovenski pokal in sicer ob 9.30 za starostno skupino U – 14 in popoldne ob 14.uri  za starostno kategorijo U – 16. Na tekmi bo soboški judo klub imel sedem  judoistov v tekmovalnem delu.

Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije  bosta v nedeljo ob 10.uri pripravila  v Dolini pri Lendavi  mednarodno lokostrelsko tekmovanje  3D pokal Lendave 2018  ,ki se šteje tudi  za jadranski pokal.  Organizatorja pričakujeta  na tekmo okrog 130 lokostrelcev iz Avstrije, Madžarske, Bolgarije, Hrvaške in Slovenije, ki bodo v gozdu streljali na makete živali.  Za tekmo  v Dolini pri Lendavi je prijavljen tudi  svetovni prvak  Ferenc Midesz Molnar  iz Madžarske. Tekmovanje bo na programu v  petih starostnih kategorijah, tekmovalci pa bodo  streljali   šestimi različnimi loki. Med udeleženci  bodo močno zastopani člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki imajo v svojih vrstah odlične lokostrelce.

V 13.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Teleinga GMT Beltinci v nedeljo ob 11.uri v Bratoncih gostile nogometašice Krima.

V  19.kolu druge slovenske nogometne lige  bo v Rogaški Slatini  jutri nogometna tekma med Rogaško in Muro že ob 12.30 z neposrednim televizijskim prenosom. Popoldne ob  15.uri  bosta  še  dve drugoligaški nogometni tekmi  v pomurski pokrajini. Nafta bo v Lendavi gostila Tabor iz Sežane, Veržej pa bo pred domačimi gledalci gostil nogometaše Krke iz Novega mesta.

Začenja se spomladanski del prvenstva v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod.  Jutri ob 15.uri  bosta v 15.kolu dve  tekmi: Radenska Slatina –  Polana in Črenšovci – Avto Rajh Ljutomer. V nedeljo ob 15.uri pa bodo igrali:  Hotiza – Radgona, Lušt Beltinci – Grad, Bogojina – Rakičan, Turnišče – Čarda Martjanci in  Tromejnik Kuzma – Odranci.

 

Prvo spomladansko kolo bo na programu tudi v prvi soboški medobčinski nogometni ligi.  Jutri ob  15.uri bo tekma Cven – Križevci v Prekmurju, v nedeljo ob 15.uri pa bodo igrali: veterani Mure – Dokležovje, Serdica Kleparstvo Šinko – Aluvar Gančani, Hodoš – Kema Puconci, Rotunda Selo – Goričanka Rogašovci in  Aqua Ižakovci – Bakovci.

V sredo 21. marca ob  15.uri bo v Gančanih prva kvalifikacijska nogometna tekma  amaterskih nogometnih regijskih reprezentanc, pomerili se bosta  nogometni reprezentanci Murske Sobote  in Celja.

Športno društvo Vidonci bo jutri med  9. in 19.uro pripravilo spomladanski turnir v malem nogometu  v športnem centru v Vidoncih na katerem bo sodelovalo 12 ekip med njimi bodo tudi nogometaši Gornjega Senika   iz Porabja.

V  17. kolu v 3. slovenski odbojkarski ligi  vzhod za  člane bo  v športni dvorani v Radencih jutri ob 19.uri tekma med Radenci,  ki so drugi na lestvici in II. ekipo Fužinarja, ki je na šestem mestu. Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  bodo  jutri ob 16.uri gostovali pri odbojkarjih II. ekipe Sip Šempetra.

V 20. kolu  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo danes ob 19.uri v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  tekma med Muranio in Uniforestom iz Prebolda.  V telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti bo danes ob 19.30  tekma med odbojkaricami Sobote, ki  vodijo na lestvici in odbojkaricami S Volleya II iz Vuzenice,  ki so  na desetem mestu.

V 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod  za člane bo Radenska Creativ danes ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila ekipo Janć.

V pomurski košarkarski ligi bo danes ob 20.30 povratna polfinalna košarkarska tekma med  Prleškim študentskim klubom Ljutomer  in Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote.  Tekma med Košarkarskim klubom Ljutomer in Sistemorgom Beltinci je preložena na prihodnji petek  23. marca.

Športno društvo Studenec iz Cankove bo  jutri ob 9.uri pripravil na 13 km dolgi krožni  progi: Cankova- Korovci – Gerlinci – Krašči- Domajinci- Topolovci – Cankova  tradicionalni 16. Jožefov pohod.  Začetek pohoda na Cankovi bo jutri pred vaško gasilskim domom na Cankovi.

Planinsko društvo Mura iz Murske Sobote  je zaradi slabe vremenske napovedi sobotni  17. memorialni pohod Marije Vild od Bukovniškega jezera  do  Moravskih  Toplic na 12 km dolgi progi  odpovedalo in pohod bo na programu šele 19. maja.

V 17. kolu v  prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo ekipa Sobote tekmo predzadnjega kola proti   Kajuhu Slovanu igrala šele v četrtek  22. marca ob 19.30 na osnovni šoli III v Murski Soboti.

Namiznoteniški klub Sobota bo  jutri ob 19.uri pripravil v Termah Banovcih 10. tradicionalni namiznoteniški ples. Organizatorji pripravljajo številna prijetna presenečanja za obiskovalce namiznoteniškega plesa.

Pomursko namiznoteniško prvenstvo  učencev in učenk osnovnih šol, ki je bilo načrtovano za četrtek 15. marca , so organizatorji preložili in bo zdaj na programu v Zeleni dvorani v Puconcih v ponedeljek 19.marca  ob 10.uri.

Pomurska gospodarska zbornica, ki je letos že sedmič pripravila tekmovanje v pomurski gospodarski bowling ligi bo pripravila v ponedeljek  19.marca ob 17.uri dobrodelno tekmovanje v bowlingu. V ligaškem delu je letos zmagala ekipa Var iz Gornje Radgone pred  Avtobusnim prometom Murska Sobota in Zavodom Sončnica iz Murske Sobote.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob 16.30 v društvenih prostorih v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravilo  mladinski hitropotezni šahovski turnir za mesec marec. Soboški šahisti   bodo imeli prihodnji ponedeljek 26. marca ob 17.45 v društvenih prostorih v Murski Soboti  redni občni zbor.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.