V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Petkov športni napovednik

23 marca 2018 Šport


Judo zveza Slovenije in Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci bosta jutri ob 10.uri pripravila v Zeleni dvorani v Puconcih državno prvenstvo v judu za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice.  Na tej najmnožičnejši in najbolj kvalitetni prireditvi judoistov v Pomurju bo sodelovalo 181 tekmovalcev  v  kategoriji mlajših kadetov in kadetinj in  125 judoistov v konkurenci članov in članic   V Puconcih bo  jutri prisotnih skupno 306 judoistov  med njimi bodo  tudi številni judoisti, ki so  nosilci najvišjih odličjih na olimpijskih igrah,  svetovnih in evropskih prvenstvih.  Zakaj pa bodo Beltinčani takšno kvalitetno tekmo judoistov pripravil v Puconcih je odgovor  preprost ker v Beltincih  ta čas še nimajo ustrezne športne dvorane za takšno prireditev.

Prvi bodo v Puconcih začeli s tekmovanjem mlajši judoisti, člani in članice pa popoldne  med 14. in 15.uro.

V 4 .kolu  prve slovenske odbojkarske lige v modri skupini za naslov prvaka bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med odbojkarji Panvite Pomgrada in aktualnimi državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane ,kjer zdaj igra tudi soboški odbojkar Uroš Pavlović.

V 18. kolu tretje slovenske odbojkarske lige, vzhod bo jutri ob  16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pomurski odbojkarski  derbi med II. ekipo Panvite Pomgrada in  Radenčani.

V  21.kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za članice bodo  Ljutomerčanke jutri ob  19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile Braslovče.  V 21. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo dekleta  Muranie iz Lendave jutri ob 17.uri  gostovala  v Rušah pri odbojkaricah Turbine. Odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici  tretje lige, bodo   jutri ob 14.uri gostovale pri odbojkaricah Kajuha Šoštanja.

V 20.kolu druge slovenske nogometne lige bo osrednjo pozornost privabil prekmurski drugoligaški derbi med Muro in Nafto, ki bo v nedeljo ob 15.uri v soboški Fazaneriji. V jesenskem srečanju je bil v Lendavi izid na tej tekmi 2:2.  Za nedeljsko  tekmo je tako v Murski Soboti kot v Lendavi izjemno zanimanje.  Nogometaši Veržeja bodo v drugoligaški konkurenci  že  jutri ob 15.uri gostovali v Sežani pri nogometaših Tabora.

V  16 .kolu v 3. slovenski nogometni ligi vzhod bodo jutri ob 15.uri  naslednje tekme: v Martjancih;  Čarda- Črenšovci,  Grad bo gostil Hotizo, Radgona bo igrala s sosednjo ekipo Radenske Slatine. V Veliki Polani bo tekma: Polana – Tromejnik Kuzma,  Odranci bodo gostili Turnišče, Avto Rajh Ljutomer pa bo igral proti Bogojini. V nedeljo  bo samo enka tekma in to ob 10.30   Rakičan – Lušt Beltinci.

Vse tekme v prvi in drugi soboški in lendavski medobčinski nogometni zvezi so zaradi slabega stanja nogometnih igrišč odpovedane.

Danes zvečer ob 19.uri bo v soboški Zvezdi redna letna skupščina klubov Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Na skupščini bodo opravili tudi nadomestne volitve za člana izvršnega odbora soboške zveze saj je odstopil s tega položaja Štefan Kozic. Med kandidati za eno prosto mesto v izvršnem odboru  pa so: Marjan Šernek iz Rakičana, Matevž Ružič iz Šalovec, Marjan Rajbar iz soboške Mure, Štefan Žižek iz Gančan, Tomaže Gregorec iz Bogojine in Aleš Kaučič iz Radenske Slatine.

Prihodnjo sredo 28. marca ob 15.uri bo na igrišču v Gančanih prva letošnja nogometna tekma  amaterskih regijskih reprezentanc Murske Sobote in Celje.

V nadaljevanju prvenstva v mednarodni ženski ekstra košarkarski ligi bodo danes ob  20.uri košarkarice Pomurja v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile vodilno ekipo novomeške Krke.

V  povratni polfinalni košarkarski tekmi v pomurski ligi bo  danes ob 20.30 v Ljutomeru Košarkarski klub Ljutomer gostil Sistemorg iz Beltinec, prvo tekmo so dobili Beltinčani z 79: 53.

V 18.kolu  prvi »B« slovenski kegljaški ligi za člane bo  Radenske iz Murske Sobote jutri ob  14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih gostila Kočevje. V ženski konkurenci  prve »B« slovenske  lige bodo kegljavke  Radenske jutri  zvečer ob 18.uri v Radencih gostile kegljavke Trebnjega.

V 18.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo  jutri ob 19.uri v športni dvorani v Radencih pomurski rokometni derbi med radgonskim Arcontom in soboškim Pomurjem. Čeprav so Sobočani tretji na lestvici, pa v teh srečanjih nikoli ni izrazitega favorita.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je bilo v letu 2017 najboljše v Sloveniji in ga uspešno  vodi predsednik Štefan Cigan bo imelo v  ponedeljek 26. marca ob 17.45 v društvenih prostorih v Murski Soboti na Kocljevi ulici redno letni občni zbor.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.