V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Petkov športni napovednik

6 aprila 2018 Šport


Nogometna zveza Slovenije bo danes v Lendavi pripravila praznik ženskega nogometa.  Med 15. in 16.30 bo na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli  Lendava akcija z naslovom: » Živi svoje stanje«, ki je namenjena promociji ženskega nogometa v Sloveniji. Program bo  zanimiv predvsem za dekleta, ki jih zanima nogomet.

Po tej  promocijski akciji  bo ob 17.uri na stadionu Nafte kvalifikacijska ženska  članska nogometna tekma za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji   med reprezentancama Slovenije, ki je 65. na svetovni lestvici in Islandijo, ki je na 17. mestu.  Novi selektor slovenske ženske izbrane vrste  Borut Jarc s pomočnico Prekmurko Nušo Ladinek je v reprezentanco povabil  šest pomurskih nogometašic: iz beltinskega kluba: Zalo Meršnik, Špelo Rozmarič, Anjo Prša in Špelo Kobl, povabili  sta dobili tudi Manja Rogan iz Murske Sobote, ki zdaj igra za Olimpijo in Mateja Zver  iz Gornje Bistrice kapetanka reprezentance, igralka avstrijskega St. Pőltna. Žal zaradi poškodbe  v reprezentanci ne bo  Mateje Zver,  je pa bila  naknadno v kader reprezentance povabljena še Beltinčanka Kaja Korošec.

V 22. kolu druge slovenske nogometne lige bo pred domačimi gledalci  v soboški Fazaneriji v nedeljo ob 16.uri igrala  le Mura in to proti Brežicam. Nafta bo  jutri ob  16.30 gostovala na Koroškem pri Fužinarju  Veržej  bo v nedeljo gostoval v Kranju pri nogometni ekipi Zarice.

V 18.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 16.uri naslednji tekmi:  Radgona – Turnišče in Avto Rajh Ljutomer – Lušt Beltinci. V nedeljo ob   10.30 bo tekma: Rakičan – Radenska Slatina,  popoldne ob  16.uri pa bodo igrali: Grad – Tromejnik Kuzma, Polana – Črenšovci, Odranci – Čarda Martjanci in Bogojina – Hotiza.

V sredo 11. aprila ob 16.30 bo zaostala tekma  17.kola med  Črenšovci in Odranci, dan pozneje  v četrtek 12. aprila ob  17.uri   bo še zaostala  nogometna  tekma med Hotizo in Rakičanom.

V  20.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo soboška Mura  jutri ob 14.uri v Bakovcih gostila ekipo Gorice, po kadetski tekmi ob 16.uri pa bo v Bakovcih  še mladinska nogometna tekma med Muro in Gorico.

Zelo dramatično bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti na drugi četrtfinalni  odbojkarski tekmi med  članskima ekipa Panvite Pomgrada in Maribora. Prvo tekmo v Mariboru so v sredo dobili Mariborčani s 3:1. Za uvrstitev v  polfinale finale državnega prvenstva  potrebujeta ekipa dve zmagi. Če se bodo soboški odbojkarji zelo potrudili kar ni  ni nemogoče in  bodo drugo tekmo zmagali in potem bo v nedeljo ob 18.uri v Murski Soboti še tretja tekma med istima nasprotnikoma.

Sekcija rekreativne odbojke Blok in Batina pri Športnem društvu Radenci  bo v športni dvorani v Radencih jutri med 10. in 16.uro pripravila  4. Dinijev memorial v odbojki v spomin na Silvina Matjašeca.  Organizatorji pričakujejo v Radence šest rekreativnih odbojkarskih ekip.

Kolesarski klub Tropovci bo v nedeljo  0b 9.uri na 5 km dolgi  krožni progi  Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Gradišče – Tropovci pripravil kolesarsko dirko za 9. pokal Občine Tišina. Skupno bo na programu tekmovanje v šestih kategorijah na skupnih dolžinah prog od  500 metrov do 60 km za amaterje. masterje , mlajše in starejše mladince in članice.  Organizatorji  pričakujejo v Tropovce okrog 250 kolesarjev, v času dirke  bo na krožni progi tudi popolna zapora ceste.  V ospredju zanimanja bo zagotovo nastop  Tropovčana  Luke Jablanovca, ki letos prvič nastopa med mlajšimi mladinci.

Ta konec tedna se bo v nedeljo začela tudi hokejska sezona. Na igrišču Hokejskega kluba  Lipovci bo v nedeljo ob 15.uri zaostala tekma v hokeju na travi med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V 5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod bodo košarkarji Radenske Creativa nocoj ob 18.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili ekipo Nazarij.

Praznik košarke bo  jutri ves dan v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru,  ko  bodo od 9.ure dalje do  poznega popoldneva igrali mladi košarkarji.  Jutri zvečer  bo finale letošnje pomurske lige v košarki. Ob 18.uri se bosta za tretje mesto pomerili ekipi Košarkarskega kluba Ljutomer in Prleškega študentskega kluba Ljutomer.  Po tekmi za tretje mesto bo zvečer ob  20.uri še tekma za naslov pomurskega košarkarskega prvaka, kjer bosta merila moči Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote in Sistemorg Beltinci.

V  19.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bodo rokometaši Pomurja iz Murske Sobote jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  gostili rokometaše Sevnice. Rokometaši Arconta iz Gornje Radgone ,ki so včeraj v Radencih igrali zaostalo tekmo proti Kronosu iz Logatca bodo ta konec tedna prosti.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo  jutri ob 15.uri na soboškem 14 mestnem strelišču pripravilo  finalno tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško za  cicibane, mlajše in starejše pionirje. . Skupno bo  sodelovalo 10 strelskih ekip z okrog 80.strelci.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri šesti turnir zimske teniške lige. Po petih turnirjih vodi Gorazd Kozic, drugi je Dani Strah in tretji Marko Volf.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v nedeljo ob 9.uri v gasilskem domu v Lipi pripravilo 6. mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem organizatorji pričakujejo okrog 70 šahistov.

V torek 10.aprila ob 18.uri   bo v klubskih prostorih  šahovskega kluba v Kocljevi ulici v Murski Soboti  še mesečni hitropotezni šahovski turnir za člane.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.