V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Petkov športni napovednik

13 aprila 2018 Šport


Na 28 avtomatih za elektronski pikado v Hotelu Radin v Radencih  se je včeraj začelo štiridnevno  državno prvenstvo v elektronskem pikadu. Včeraj je bilo tekmovanje v cricetu, danes  ob 10.uri bo v Radencih slovesna otvoritev prvenstva nato pa bo sledilo tekmovanje v dvojicah in v posamični konkurenci. Jutri od 9.ure dalje bo  v Radencih  moštveno tekmovanje  ekip v A in B skupini, v nedeljo ob 9.uri pa bo Radencih še moštveno  tekmovanje v C skupini  in v ženski konkurenci.  Skupno je za tekmo državnega prvenstva  v elektronskem pikadu v Radencih prijavljenih 750 tekmovalcev iz vse Slovenije med njimi bo tudi precej pomurskih tekmovalcev.

Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota bo jutri ob 9.30 pripravilo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  državno prvenstvo v skokih na  veliki prožni ponjave. Skupno bo nastopilo okrog 300 tekmovalcev , ki bodo prišli iz 10 klubov,   med katerimi bo tudi okrog 30 mladih tekmovalcev soboškega društva, žal bo zaradi poškodbe manjkala Asja Benčec.  Med favoriti za visoko uvrstitev pa je tudi  domačinka  Maja Čopi. Po 13.uri bodo tekmovali na prvenstvu  v starejših kategorijah .

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus  bo družno s soboškim zdravniškim društvom  in   s pomurski amaterskimi zanesenjaki   jutri ob 13.uri na    atletskem stadionu v Murski Soboti   in v soboškem mestnem parku pripravilo  18. odprti Prekmurski zdravniški tek. V ženski   konkurenci  bo krožna proga dolga  4,4 km,  moški bodo  tekli na 6,6  km dolgi progi .  Med tekači bodo tudi številni pomurski zdravstveni delavci.

Športno društvo Videm bo jutri ob 12.uri pripravilo 16. Blaguški tek, ki se zdaj točkuje  za štajersko koroški pokal in ne več za pomurski pokal. Vsako leto  je na tem teku v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici tudi precej pomurskih rekreativnih tekačev. Glavni tek za člane in članice bo ob 14.uri  na 9000 in 6000 metrov dolgih progah. Ob 15.uri bo na programu še občinski tek na 3000 metrov dolgi progi.

Znova bo ob koncu tedna  v pomurski pokrajini bogat  nogometni program.

V 23. kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 danes ob 14.uri v Lendavi gostila Kalcer iz Radomelj. Veržej bo v poznem sobotnem popoldnevu ob 16.30 gostil  pred domačimi gledalci ravenski  Fužinar, Mura pa bo v nedeljo ob 16.30 gostovala v Vipolžah pri nogometni ekipi Brd.

V  19.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri  ob 16.30 dve nogometni tekmi.  Radenska Slatina bo v Radencih gostila nogometaše Bogojine, Črenšovci ,ki so med tednom premagali vodilne Odrance  bodo na domačem igrišču gostili Radgono. V nedeljo ob  16.30  bodo na programu naslednja srečanja: Turnišče – Grad, Tromejnik Kuzma – Rakičan, Odranci .- Avto Rajh Ljutomer , Hotiza Lušt Beltinci in Čarda Martjanci – Luš Beltinci.

V 15.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob 12.30 veliki prvoligaški derbi: Radomlje – Telemach GMT Beltinci, dekleta Beltinec bodo v 11. kolu prve slovenske nogometne lige U – 17 jutri ob 11.uri gostovale v Velesovem pri ekipi Cerkelj.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo danes ob  11.uri v  dvorani Hotela Lipa v Lendavi pripravil novinarsko konferenco pred  13. mednarodnim  mladinskim turnirjem »Srebrna žogica Lendave 2017« ,ki bo v Lendavi na programu od prihodnjega  petka 20. do nedelje 22. aprila  na osmih igriščih v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi in na štirih igriščih Dvojezične osnovne šole I v Lendavi.

Atletski klub Panvita iz Murske Sobote, ki ga zdaj vodi David Horvat bo v soboški Zvezdi v sredo   18. aprila  ob 19.uri pripravil   redni letni občni zbor, kjer bodo člani društva  med drugim  odločali tudi o preimenovanja  imena kluba.

Organizacijski odbor  maratona treh src, ki ga vodi predsednik Boštjan Gerlec je za pomurske novinarje sklical v sredo 18. aprila ob 14.uri v Hotelu Radin  v Radencih  konferenco za novinarje, kjer bodo organizatorji 38. mednarodnega maratona treh src predstavili  značilnosti največje tekaške prireditve v severovzhodni Slovenije.    Zanimanje  tekačev je izjemno saj je bilo do  četrtka zvečer  za tekaško prireditev prijavljenih že 3.688    tekačev od tega 228 za tek na 42 km dolgi progi, ki letos šteje za državno prvenstvo   in 1110 tekačev  za tek na 21 km dolgi proti.

Društvo ljubiteljev terenskih vozil  iz Trnja, ki ga vodi predsednik Jože Sarjaš , bo   jutri ob 9.uri pripravilo   tekmovanje v dveh disciplinah za naslov državnega prvaka. V spretnostni vožnji bodo tekmovali udeleženci na 800 metrov dolgi progi, na hard preizkušnji pa bo proga dolga 1100 metrov. Med udeleženci te zanimive tekme na deponiji Nograd pri Dobrovniku bo nastopilo tudi   pet vozil domačega društva.

V zadnjem kolu mednarodne ekstra košarkarske lige bo nocoj ob 20.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med  Feliksom iz Zasavjem in košarkaricami Pomurja, ki so si že zagotovili tretje mesto, prihodni konec tedna 21. in 22. aprila pa bo v Murski Soboti finalni turnir štirih najboljših ekip v ligi.

V  21. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19.uri v športni dvorani v Radencih  tekma med radgonskim Arcontom in vodilno ekipo lige Mokercem. Soboško Pomurje bo v tem kolu prosto.

Šahovska zveza Slovenije bo jutri ob 9.uri pripravila v soboški Diani posamično in moštveno  državno prvenstvo osnovnih šol na katerem bo sodelovalo okrog 130 mladih šahistov starostne kategorije U – 9.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.