Domov

Petkov športni napovednik

20 aprila 2018 Šport


Badmintonski klub Mladost  iz Lendave bo od danes do nedelje pripravil v dveh športnih dvoranah, v telovadnici Dvojezične srednje šole in v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi 13. mednarodno tekmovanje v badmintonu z naslovom Srebrna žogica. Organizatorji so dobili za tridnevno tekmovanje prijave 180 mladih  igralcev iz Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Srbije, Romunije in  celo Izraela.  Danes se bo tekmovanje  v Lendavi  začelo popoldne ob 15.uri, jutri se bodo tekme nadaljevale  ob 9.30 podobno kot v nedeljo ko bodo na programu finalna srečanja.

Košarkarice Pomurja iz Murske Sobote bodo jutri in v nedeljo  v dveh telovadnicah v Murski Soboti pod taktirko trenerja Davorina Poka igrale sklepni turnir mednarodne ženske ekstra lige za članice.  Sobotni program bo  izjemoma v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti , ko bo ob 15.uri tekma med Krko iz Novega mesta in  Kranjsko Goro/Jesenicami in  ob 17.30 bo še  tekma med Pomurjem in Ledito iz Domžal lanskimi prvakinjami lige.

V nedeljo bo košarkarski program v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Ob 15.uri bosta sobotna poraženca igrala tekmo za tretje mesto, zvečer ob 17.30 pa bo še finalna tekma sobotnih zmagovalcev za naslov  letošnjega prvaka lige.

V Športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru bo jutri in v nedeljo sklepni turnir slovenskega rokometnega pokala za moške. Prva polfinalna rokometna tekma med Jeruzalemom iz Ormoža in Krko iz Novega mesta bo ob 17.uri. V drugi tekmi ob 20.uri pa bosta igrala Celje Pivovarna Laško in Koper  –  slednji pod taktirko slovenskega selektorja Veselina Vujovića.  V nedeljo ob 15.uri bo v Ljutomeru tekma sobotnih poražencev za tretje mesto, zmagovalca  bosta ob 18.uri igrala tekmo  ob  neposrednem  televizijskim prenosom za naslov pokalnega prvaka Slovenije.

Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki so med tednom prvo tekmo za končno tretje mesto v državi v Kanalu proti odbojkarjem Salonita Anhovega  izgubili s 3:0 bodo igrali drugo tekmo jutri ob 19.uri v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti.

V 16.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke  Telemach GMT Beltinci v nedeljo ob 16.uri v Bratoncih gostile Cerklje.

V 24. kolu  druge slovenske nogometne lige bo  jutri ob 14.uri tekma Ilirija – Nafta s televizijskim prenosom, ob 17.uri bo tekma: Kalcer Radomlje – Veržej. V nedeljo ob 17.uri bo v soboški Fazaneriji  vodilna Mura gostila ekipo Jadrana Dekanov.

Nogometaši v 2. slovenski nogometni tekmi bodo igrali tekme  25.kola že v sredo 25. aprila, ko bodo na programu naslednje  tekme in sicer ob 17.uri: Roltek Dob – Mura in Veržej – , Nafta   bo v sredo ob 19.uri v Lendavi gostila Rogaško Slatino.

V  20.kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bosta jutri ob 16.30 tekmi: Radgona – Čarda Martjanci in Avto Rajh Ljutomer – Hotiza. V nedeljo ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Turnišče, popoldne ob 16.30 pa bodo igrali še:  Grad – Črenšovci , Polana – Odranci, Lušt Beltinci . Radenska Slatina in Bogojina  Tromejnik Kuzma.

Tudi tretje ligaši bodo igrali nogometne  tekme 21. kola že v sredo  25. aprila, ko bodo ob 17.uri igrali: Črenšovci – Rakičan, Turnišče – Bogojina, Tromejnik Kuzma – Lušt Beltinci, Polana – Avto Rajh  Ljutomer, Radenska Slatina – Hotiza, Odranci – Radgona in Čarda Martjanci – Grad.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes  ob 17.40 in jutri ob 9.uri  gostilo 6. finalni turnir z naslovom Kekčev pokal  za mlajše pionirje in cicibane v streljanju z zračno puško.  Skupno bo sodelovalo  15  strelskih ekip,  med njimi bodo tudi mladi strelci  Turnišča, Gornje Radgone, Lendave in Murske Sobote.

V slovenski ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 15.uri v Moravskih Toplicah  hokejska  tekma članic  Moravskih Toplic in  predanovskega Triglava. Ob 16.uri pa bo še članska  hokejska tekma Moravskih Toplic in Triglava.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote  bo v soboški Diani jutri od 9.ure dalje   pripravil  zanimivo druženje   z naslovom »Šport fest Plesne šole Zeko « s skupinsko vadbo, poučnimi predavanji o prehrani, regeneraciji in  preventivi  kar vse prispeva k osebnostni rasti.  Med drugim bodo na tem druženju s svojimi prispevki  sodelovali: Dejan Zavec, Damir Grlec in Marina Zekić.

V  Hotelu Diana v Murski Soboti bosta Šahovska zveza Slovenije in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad od danes do nedelje pripravila tri kola državne šahovske lige za leto  2018 za članice, kjer bo letos sodelovalo skupno  8 najboljših slovenskih  ekip.

V prvem kolu, ki se  v soboški Diani začenja danes ob 17.uri  bodo soboške šahistke imele dvoboj proti Železničarskemu šahovskemu klubu Maribor.  Jutri ob 16.uri bo dvoboj med Radensko Pomgradom in Celjem, v nedeljo ob 10.uri pa bodo šahistke Radenske Pomgrada imele dvoboj še z ekipo Šahovske sekcije Toma Zupana iz Kranja. Zraven pomurskih šahistk bodo prijatelji šaha lahko spremljali v kočevski ekipi tudi Majo Vučko iz Ižakovec in v kranjski ekipi Leo Števanec iz  Rankovec.

V nedeljo ob 9. uri bo  na Janževem vrhu radgonski šahovski klub pripravil 7. odprti mednarodni konec tedenski šahovski turnir, kjer  organizatorji pričakujejo  v goste tudi šahiste iz Avstrije, Madžarske in Hraške.

Plavalni klub Zdravilišče Radenci bo v sredo 25.aprila ob 12.uri pripravil na 25 metrskem bazenu v Zdravilišču Radenci pomursko prvenstvo v plavanju za učence osnovnih šol Pomurja.  Tekmovanje bo  v posamični  in moštveni konkurenci v štafetah 4 x 50 metrov.  Tekmovanje bo ločeno za  registrirane in neregistrirane plavalce.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.