V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Petkov športni napovednik

4 maja 2018 Šport


Najmlajši judo klub v Pomurju  Štorkljice iz Murske Sobote  ki ima svoje domovališče v soboškem BTC- ju in mu predseduje Zoran  Kos bo danes ob 17.30 gostil evropskega članskega prvaka v judu Adriana Gomboca iz Rakičana, ki zdaj nastopa  za Judo klub Bežigrad.  V  mesecu aprilu  je Gomboc  v Tel Avivu osvojil naslov članskega evropskega prvaka v judu  v kategoriji do 66 kg, kar je bila tudi edina zlata medalja za Slovenijo.

Ženski košarkarski klub Pomurje iz Murske Sobote bo danes in  jutri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravil finalni turnir državnega prvenstva  za starejše pionirke. V uvodni tekmi bo danes ob 16.30 tekma Triglav Kranj – Feliks Zasavje, zvečer ob 18.30 pa bo tekma med Pomurjem in ekipo Akson Ilirija Ljubljana. V nedeljo ob 17.uri bosta petkova poraženca ob 17.uri igrala tekmo za tretje mesto, zmagovalca pa se bosta ob 19.uri  pomerila za naslov državnega prvaka.

Kasaški klub Ljutomer bo v nedeljo ob 14.30 pripravil v osrčju Prlekije prve  letošnje kasaške dirke. V petih dirkah bo skupno sodelovalo  40 kasačev. Na dirkah v Ljutomeru bodo nastopili vsi najboljši ljutomerski kasaški vozniki ob njih pa bodo tudi gostje iz osrednje Slovenije. Prva dirka bo na programu ob  14.30 zadnja, peta pa bo  ob  16.50.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote  bo v nedeljo ob 10.uri pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  polfinalni odbojkarski turnir za državno prvenstvo za kategorijo starejših dečkov  na katerem bodo ob mladih soboških odbojkarjih  sodelovali še gostje iz Žužemberka, Salonita Anhovega iz Kanala in Hoč.

Hokejski klub Lipovci bo  v nedeljo na prenovljenem igrišču gostitelj dveh hokejskih tekem. Ob  15.uri se bodo v Lipovcih pomerile hokejistke Moravskih Toplic in predanovskega Triglava ob 16.uri pa bo prvoligaška  ligaška tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci.

Strelsko društvo Rudar iz Presike bo v nedeljo med 9. in 14.uro pripravilo na strelišču v Presiki 19. tradicionalno odprto prvenstvo Presike v streljanju z malokalibrsko puško, hkrati  bo na programu tudi drugo kolo mednarodne lige z malokalibrsko puško in prvo kolo regijske strelske lige v streljanju  z malokalibrsko puško za leto 2018.

V prvem kolu mednarodne  strelske lige v madžarskem kraju  Gellenhaza je moštveno zmagal Zalaegerszeg, dobrovniško Jezero je bilo tretje Rudar iz Presike pa  sedmi. Posamično je  bil med  pomurskimi strelci v prvem kolu mednarodne lige  najboljši Toni Križanič iz Rudarja  Presika, ki je osvojil  peto mesto.

V prvem kolu druge slovenske teniške lige za člane  bo v nedeljo ob 10.uri na teniških igriščih v soboški Fazaneriji  dvoboj med Mursko Soboto in mariborskim Branikom.

V naši pokrajini bo znova zanimiv tudi nogometni program.

V  27. kolu druge slovenske nogometne lige bo  jutri ob 17.uri tekma Veržej – Nafta 1903. V nedeljo ob 12.30 bo v Novem mestu tekma med Krko in soboško Muro.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo Mura  jutri ob 17.uri v soboški Fazaneriji na prenovljenem igrišču z umetno travo igrala proti Miklavžu.

V 23.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod bosta jutri ob 17.uri na programu srečanji: Radgona – Avto Rajh Ljutomer in Črenšovci – Lušt Beltinci. V nedeljo ob  17.uri pa bodo na programu preostala srečanja:  Polana – Grad, Odranci – Rakičan , Čarda  Martjanci – Bogojina, Turnišče- Hotiza in  Tromejnik Kuzma – Radenska Slatina.

Preglejmo še pare nogometnih tekem  v obeh medobčinskih nogometnih ligah.

V 18.kolu prve soboške lige bo  jutri ob 17.uri   nogometna tekma: Cven – Hodoš, v nedeljo ob 17.uri pa bodo igrali:  veterani Mure – Kema Puconci,  Križevci – Goričanka Rogašovci , Aluvar Gančani – Bakovci, Dokležovje – Aqua Ižakovci  in Serdica  Kleparstvo Šinko – Rotunda Selo.

V  18.kolu prve lendavske medobčinske nogometne lige bosta  jutri ob 16.30 dve tekmi in sicer:  Mostje – Bistrica in  Čentiba – Dobrovnik. V nedeljo ob 16.30 pa bosta še  nogometni tekmi: Nedelica – Nafta veterani in Olimpija Dolga vas – Kobilje.

Kar trije zanimivi rekreativni pohodi se nam obetajo ob koncu tedna, ki spadajo tudi v seznam pohodov Goričko 2018.

Jutri ob 10.uri bo  Turistično društvo Rogašovci pripravilo 18. Florjanov pohod na 13 km dolgi progi, začetek pohoda pa bo pri  Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem.

Krajevna skupnost Krnci bo  jutri zvečer ob 22.uri pripravila 7. nočni pohod  Krnci 2018 na 9 km dolgi progi ,ki se bo začel pred Vaško gasilskim domom Krnci.

V nedeljo  ob 14.uri bo na programu Pohod po Kovačevcih, ki ga pripravlja Športno društvo Kovačevci , pohod dolg  9 km  in   se bo začel v Športnem centru v Kovačevcih.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.