Domov

Petkov športni napovednik

11 maja 2018 Šport


Teden dni pred 38. mednarodnim maratonom treh src v Radencih bosta v naši pokrajini  dve tekaški rekreativni prireditvi.

Združenje atletskih sodnikov in Zavod za kulturo, turizem in šport iz Murske Sobote bosta jutri ob 15.uri družno pripravila v soboški Fazaneriji 17. Soboški tek, ki se točkuje za letošnji pomurski rekreativni pokal.   Pred  sobotno tekaško prireditvijo ob 14.45 bo najprej pohod okrog Murske Sobote na 8 km dolgi progi. Med 15. in  16.uro bodo tekli v Fazaneriji najprej mladi na progah dolgih od 250 do 2.000 metrov. Ob  16.50 bo glavni tek članov in članic na dveh dolžinah prog, članice bodo tekle na 6000  in člani na 8000 metrov dolgih progah.

Mladinsko društvo Černelavci bo  jutri ob 11.30 v Černelavcih pripravilo 2.  Černelavski kros na pet in 10 km dolgih progah.

V Murski Soboti , na atletskem stadionu bodo od ponedeljka  dalje brezplačni tekaški treningi, ki jih  v 10  slovenskih  krajih pripravlja Zavarovalnica Triglav pred  7. Triglavovim tekom, ki bo na Brdu pri Kranju  drugo soboto v mesecu septembru. Treninge  tekačev v Murski Soboti bo  vsak ponedeljek in sredo ob 19.uri vodil  Boris Kaučič.

Namiznoteniški klub Kema bo jutri ob 10.uri v Zeleni dvorani v Puconcih pripravil 3. odprti članski turnir v namiznem tenisu v moški in ženski konkurenci.  Na prvem turnirju  v Cerknici je bil med pomurskimi igralci Luka Norčič iz Keme  drugi. Na drugem turnirju v Kidričevem  je bil drugi Pucončan Mitja Horvat iz ravenskega Interdiskonta  tretji pa je bil Bojan Ropoša iz puconske Keme. Žal na turnir ne bo Jana Žibrata, ki je na Otočcu na pripravah za mednarodno tekmovanje Hongkonga.

V  28.kolu druge slovenske nogometne lige bo jutri ob 17.uri v Lendavi tekma: Nafta- Brežice. V nedeljo ob 17.uri bo v soboški Fazaneriji Mura gostile Tabor iz Sežane, nogometaši Veržeja pa bodo v nedeljo ob 17.uri gostovali na Ptuju pri Dravi.

V  24.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri ob 17.uri dve tekmi in sicer: Avto Rajh Ljutomer – Tromejnik Kuzma in Radenska Slatina – Turnišče. V nedeljo ob 10.30 bo tekma:  Rakičan – Polana, popoldne ob  17.uri pa bodo igrali: Hotiza – Črenšovci , Lušt Beltinci – Čarda Martjanci, Bogojina – Odranci in Grad – Radgona.

Prekinjena nogometna  tekma 15. kola tretje lige zaradi vremena med  Luštom Beltinci in Gradom  točneje,  njen preostanek  bo  odigran v sredo 16.maja ob 18.uri.

V soboški Fazaneriji bo danes ob 17.uri slovesna otvoritev prenovljenega igrišča z umetno travo. Po otvoritvi  se bosta v prijateljski tekmi pomerili reprezentanci Mestne občine Murska Sobota in Uprave nogometnega kluba Mura.

Iz Nogometnega kluba Pušča  so nas obvestili, da bo jutri ob 17.uri  na programu romski nogometni  derbi 18.kola  2. soboške medobčinske nogometne lige med Puščo in Romo iz Vanče vasi. Ob tej priložnosti bo  v soboto  na Pušči že od 13.ure dalje na programu festival nogometa.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 10.uri pripravil  polfinalni turnir za državno prvenstvo za kategorijo kadetov. V prvi tekmi ob 10.uri se bodo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pomerili kadeti Panvite Pomgrada in  Kostanjevice na Krki. V drugi tekmi bosta igrala Hoče in Brezovica.

Jutri ob 10.uri bo v telovadnici Ekonomske šole v Murski Soboti  polfinalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki, kjer bodo nastopile tudi mlade odbojkarice Rota Keme iz Puconec ob njih pa še gostje iz Bleda, Vitala in Olimpije iz Ljubljane.

Jutri bo znova bogat tudi program v hokeju na travi.  V Moravskih Toplicah  bo ob 10.uri tekma 10 letnikov in ob 10.50 bodo igrali 13 letniki Moravskih Toplic in Lipovec. V Predanovcih  bo  jutri  popoldne ob 15.uri članska tekma med Triglavom in Lipovci.

Društvo Preval za šport, rekreacijo in razvoj iz Bratonec bo  jutri med 9. in 20. uro pripravilo , na zunanjem  igrišču  soboškega Partizana,  turnir v ulični košarki. Bratončani pripravljajo  turnir  v Murski Soboti v sodelovanju v Košarkarskim klubom Beltinci.

Teniški klub Murska Sobota  bo jutri ob 9.uri pripravil na teniških igriščih v Murski Soboti turnir teniških šol Štajerske regije za mesec maj. Na programu bodo  turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu za igralce stare do 10 let starosti  in nad 13 let.

Jutri ob 10.uri bo Murski Soboti tudi preloženi  dvoboj 3. kola druge slovenske teniške lige med Mursko Soboto in kranjskim Triglavom. Soboški igralci so uvodna dvoboja proti Galteni v Hajdini in Braniku iz Maribora izgubili.

V Radencih bo jutri že ob 10.uri zadnji teniški turnir zimske teniške lige, kjer po šestih turnirjih vodi Gorazd Kozic pred Danijem Strahom in Danijem Ivanjšičem.

Golf klub Moravske Toplice bo jutri ob 9.30 pripravil na igrišču v Moravskih Toplicah  BMW turnir v golfu  za katerega je prijavljenih  kar 60 golfistov.

V soboški Diani   bo danes  ob 17.uri  Šahovsko društvo En Pasant  iz Ljubljane pripravilo  21. moštveno državno prvenstvo v šahu za fante in dekleta stara do 16 let v počasnem šahu, ki bo trajalo do nedelje. Na prvenstvu  bo nastopilo 20 moških in 11 ženskih ekip.   Na prvenstvu bodo sodelovali tudi člani Šahovskega društva  Radenska Pomgrad iz Murske Sobote s tremi ekipami pri fantih in eno pri dekletih.

V nedeljo ob 9.uri bo  8.   mednarodni konec tedenski šahovski turnir  v gostišču  Bar Ančka Vučko v Ižakovcih.   V torek 15.maja  bo Šahovsko društvo Radenska Pomgrad ob 18.ur v društvenih prostorih v Murski Soboti v Kocljevi ulici  pripravilo mesečni hitropotezni šahovski turnir.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider