V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

18 maja 2018 Šport


V Lipovcih se je včeraj začelo evropsko prvenstvo Chalenge II v hokeju na travi, kjer sodelujejo tudi slovenski hokejski prvaki Lipovci. Včeraj v uvodni tekmi so slovenski prvaki Lipovci  igrali proti p Grammariansu prvaku Gibraltarja in utrpeli poraz s 5:2 potem, ko je bil izid ob polčasu 1:1.  Danes ob  17,15 bodo Lipovci igrali proti Rači iz Slovaške in v tretji tekmi predtekmovanja  v soboto ob 17.15  bo še tekma med  Akademikom iz Bolgarije in Lipovci. V nedeljo od 9.30 do 15.45 bodo tekme za končno razvrstitev na turnirju od prvega do sedmega mesta.

Praznik športa in rekreacije  bo  dva dni v Radencih, kjer se bo danes začel 38. Mednarodni maraton treh src. Od 13.ure dalje bo v Hotelu Radin prevzem startnih številk, ob 17.uri bo zabavna točka in ob 19.uri bo pogovor s tekaško trenerko Andrejo Zrnić, v goste pa prihaja tudi  strokovnjak proti dopinške  organizacije SLOADO. Jutri  zgodaj zjutraj pa bo šlo zares,  Ob 8.uri se bo začel Pohod treh src na 9,7 km dolgi progi, ob 9.uri bo sočasno start na  veliki maraton na 42 km dolgi progi in na polmaratonu na 21 km dolgi progi.  Tek na krajših progah bo ločen, na 10 km dolgi bo ob  9.10 in na pet km dolgi progi  pa ob  9.15. Nordijska hoja bo malce pozneje zaradi visokega vodostaja reke Mure in bo na 9 km dolgi progi start  šele ob 9.20 namesto ob 8.35.  Med udeleženci tekaške prireditve bo tudi nekaj tekačev iz pomurske pokrajine med njimi Aleš Zver, Dejan Preindl, Andreja Gorčan in drugi, ki so kandidati v svojih tekih za visoke uvrstitve. Sicer pa bo Murski val jutri od ranega jutra do poznega popoldneva  v živo spremljal dogajanje na  38. Mednarodnem maratonu treh src.

Kolesarski klub Tropovci bo v nedeljo ob 10.uri  z začetkom pred gasilskim domom v Tropovcih pripravil 22. kolesarski maraton Občine Tišina na treh dolžinah prog.  Na najdaljši progi dolgi 73 km bo začetek kolesarjenja  ob 10.uri. Proga bo imela dva vzpona in 380 metrov skupne višinske razlike. V nedeljo  ob 10.05  bo startali kolesarji na 45 km dolgi progi, ki bo imel en težji vzpon in 100 metrov višinske razlike.  Družinska proga  na 20 km dolgi progi,  na popolnoma  ravni progi ,  pa  bo  pa   v Tropovcih   v nedeljo   ob 10. uri 10 minut.

V četrtek  se je začela v Postojni kolesarska dirka okoli Slovenije na 1223 km dolgi progi na kateri sodelujejo ultramaratonski kolesarji. Med udeleženci dirke so tudi člani pomurske ekipe:  Ocean Orchids Cycling team  iz Dobrovnika v postavi: Simon Gjerkeš, Rok Horvat, Robert Kardinar in Boštjan Kouter.  V posamični konkurenci bo kolesaril tudi pomurski kolesar Boštjan Nemec.  Danes zvečer, v petek okrog 21.ure,   se bodo kolesarji ustavili tudi v Moravskih Toplicah.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti  se je danes ob 10.uri začelo pomursko  posamično prvenstvo osnovnih šol v atletiki. Tekmovanje bo na programu za mlajše in starejše učence v moški in ženski konkurenci.  Na atletskem tekmovanju bodo sodelovali šolarji iz obeh bregov reke Mure.

V slovenski namiznoteniški ligi se začenja končnica državnega prvenstva štirih najboljših ekip.  Jutri ob 17.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih prva  moška tekma med Kema in novomeško Krko aktualno prvakinjo.

Nogometni program v drugi in tretji slovenski nogometni ligi vzhod bo ob koncu tedna izjemno zanimiv.

V 29.kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  Mura   prvakinja lige  jutri ob 15.30 v soboški Fazaneriji gostila v derbiju kola ptujsko Dravo in ne glede na izid dobila tudi pokal za prvo mesto v drugi ligi. Ostali dve pomurski nogometni tekmi bosta jutri gostovali in sicer  Nafta 1903 iz Lendave pri Brdih, Veržej pa bo gostoval pri ekipi  Brežic.

V 15.kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bo jutri ob 17.30  derbi kola v Odrancih, kjer se bosta pomerila   drugo uvrščeni Odranci in  vodilni na lestvici Lušt Beltinci. Preglejmo še preostale pare, vse tekme bodo jutri ob 17.30,  igrali pa bodo:  Čarda Martjanci – Hotiza, Črenšovci – Radenska Slatina, Grad – Avto Rajh Ljutomer, Turnišče – Tromejnik Kuzma, Radgona – Rakičan in Polana  – Bogojina.

V 20. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  v nedeljo ob 17.30 v Ljubljani tekma med vodilno Olimpijo, ki ima 42 točk in drugo uvrščeno ekipo  Telemach GMT Beltinci, ki zaostaja za dve točki za vodilno ekipo.

Danes zvečer ob 18.uri bo na igrišču v Veliki Polani prijateljska nogometna tekma  starostne kategorije U – 13 med  reprezentanco lendavske  medobčinske nogometne zveze  in Nogometno šolo Mura iste starostne kategorije.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah se je   se je včeraj  začelo tridnevno mednarodno amatersko prvenstvo za moške in ženske in sočasno tudi  tekma za pokal narodov na katerem sodeluje 130 golfistov   iz 13 evropskih držav.  Tekmovanje golfistov  v Moravskih Toplicah bo trajalo tudi v soboto že  od 6. 30 dalje.

Ledavsko jezero v Kraščih na Goričkem bo jutri ob 9. in v nedeljo ob isti uri gostilo 12 ribiških družin iz celotne Slovenije na tretji in četrti tekmi prve »A« državne lige v športnem ribolovu. Tekmo v Kraščih  pripravlja Ribiška družina Murska Sobota, ki je v letošnji sezoni tudi član prve »A« državne lige v športnem ribolovu.

Na strelišču na glinaste golobe pri Büdinskem mlinu v Rakičanu bo jutri ob 9.uri tretje kolo prve državne lige, vzhod v streljanju na glinaste golobe. Trenutno so v moštveni konkurenci v  vodstvu strelci domačega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, drugi pa so Radgončani.

V Hotelu Diana v Murski Soboti se je včeraj začel drugi del tekmovanja v ženski državni šahovski ligi, kjer sodeluje osem ekip.  Včeraj je ženska ekipa Radenske Pomgrada  v 4. kolu igrala proti Kočevju izid je bil 1,5:1,5.  Danes ob  17.uri bodo soboške šahistke igrale proti  Komendi, jutri ob 16.uri bodo imele domačinke dvoboj proti  Ljubljani ter v nedeljo ob 10.uri v 7., zadnjem,  kolu bo še dvoboj med Radensko Pomgradom in Novo Gorico.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.