V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Petkov športni napovednik

24 februarja 2017 Šport


V 17.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo nocoj ob  19.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo iz Zgornjo Gorenjsko. V  17.kolu druge vzhodne slovenske odbojkarske lige  bo jutri ob 16.30  Kajuh /Šoštanj gostil odbojkarice Ljutomera. V  17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania  jutri ob 18.uri v Lendavi gostila  II. ekipo Prevalj. II. ekipa Keme bo  jutri ob 16.uri v Puconcih gostila  odbojkarice Črne. Odbojkarice Murske Sobote  bodo jutri ob 18.uri gostovale pri vodilni ekipi Ljubnega.

V  3. kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi bo Panvita Pomgrad jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  gostila ravenski Fužinar.  V 3. slovenski  ligi vzhod bodo  Radenčani  jutri ob 17.30 gostovali pri Mislinji.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo v nedeljo ob 9.uri pripravil v Športni dvorani  Dvojezične srednje šole  v Lendavi  prvi odprti mednarodni rekreativni turnir v badmintonu. Organizatorji pričakujejo v Lendavo blizu 90 igralcev iz celotne Slovenije med gosti  so svoj prihod napovedali tudi tekmovalci iz  Hrvaške in Madžarske.

Osnovna šola III Murska Sobota   bo v  četrtek 2. marca ob  13.uri pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti regijsko moštveno osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu. Tekmovanje bo potekalo ločeno za kategorizirane in ne kategorizirane igralce badmintona.

Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča bodo danes in jutri pripravilo na šest steznem strelišču v  Turnišču 5. kolo mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. Danes  se bo  tekmovanje strelcev v Turnišču  začelo ob 17.uri popoldne  jutri pa se bo strelska tekma v Turnišču nadaljevala ob 11.uri.  Na strelski tekmi bo sodelovalo 10 ekip iz štirih držav med tekmovalci pa bodo tudi strelci iz Turnišča in Murske Sobote.

Nogometni klub Radenska Slatina bo  jutri pripravil tradicionalni turnir v malem nogometu za mlade nogometaše v dveh starostnih kategorijah.  Jutri dopoldne bodo v športni dvorani v Radencih igrali nogomet mladi starostne kategorije U – 9, popoldne po 13.uri pa bodo igrali v Radencih nogomet še 11 letniki.

Tri  najboljše nogometne  ekipe bodo v Radencih  dobile pokale, nagradili pa bodo tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja turnirja. Skupno je za turnir prijavljenih kar 25 ekip in okrog 250 mladih nogometašev.

Preglejmo  nekaj zanimivejših pripravljalnih  prijateljskih nogometnih tekem. Že danes od  18.uri bodo nogometaši Farmtecha  iz Veržeja gostovali pri tretje ligaški ekipi Maribora »B«.  Jutri ob 14.uri bo tekma GMT Bogojina – Aqua Ižakovci,  Lušt iz Beltinec bo jutri gostoval na Ptuju pri drugo ligaški ekipi Drave. Soboška Mura bo jutri ob 15.uri gostovala pri nogometni ekipi Doba. Nafta bo jutri ob 15.uri v Lendavi igrala proti avstrijskemu nižje ligašu Hofu.  Nogometaši Turnišča bodo  jutri gostovali v Martinu na Muri pri ekipi Poleta. Nogometaši Odranec pa bodo  v Kidričevem jutri igrali prijateljsko tekmo proti Gerečji vasi.

Medobčinska nogometna zveza  Lendava bo  jutri ob 13.uri pripravila v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi 2. memorial v spomin na nekdanja nogometaša Roberta Šabjana in Jožeta Žalika. V prvi tekmi ob 13.uri se bosta pomerili ekipi Nafte 1990 in veterani Nafte, ob 13.45 bo tekma med veterani Nafte in Turnišča, v zadnjem srečanju bo ob   ob .ob 14.30  še tekma  Veterani Turnišča – Nafta 1990.

V zaostalem srečanju 10.kola  mednarodne ženske košarkarske lige LPI bodo košarkarice Pomurja v nedeljo ob 15.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile košarkarice Felixa iz Zasavja.  Na lestvici so Pomurke na petem mestu, igralke Zasavja pa so na sedmem mestu.

V zaostalem srečanju 10. kola pomurske košarkarske lige bo  jutri ob 17.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti na programu tekma med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Prleškim študentskim klubom iz Ljutomera.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri  5. turnir zimske teniške lige  v kateri v dveh skupinah nastopa skupno 16 igralcev iz obeh rekov reke Mure.  Po štirih turnirjih vodi Radenčan Žiga Starčič pred Renejem Hericem iz Banovec in Gorazdom Kozicem iz Radenec.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, ki s člansko ekipo ta čas nastopa v prvi »B« slovenski ligi v streljanju s standardno zračno puško bo imelo danes zvečer ob  18.uri v gostišču Lipot v Dobrovniku redno letno skupščino.

Kasaški klub Ljutomer bo v nedeljo ob 9.uri pripravil v gostišču Zorko v Borecih volilni  letni občni zbor. Kasaški klub že v vrsto let uspešno vodi Janko Slavič. Sočasno z volitvami bodo v Borecih v nedeljo sprejeli tudi letni program aktivnosti.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.