V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

25 maja 2018 Šport


V soboškem BTC-eju bo jutri ob 10.uri na programu 12. kolesarski maraton BTCiklin na treh razdaljah. Veliki maraton bo dolg 44 km, rekreativni kolesarski maraton v Murski Soboti bo dolg 27 km in družinski maraton bo kolesarskim rekreativcem ponudil 15 km dolgo progo.  Pri tehnični izvedbi  BTCiklin maratona  v Murski Soboti  bo sodelovala tudi Občinska športna zveza Moravske Toplice, ki   letos praznuje 20 letnico delovanja.

V zadnjem 30. kolu  druge slovenske nogometne  lige  bo Nafta 1903 jutri ob 16.uri v Lendavi gostila Jadran Dekane. Veržej bo v zadnji drugo ligaški tekmi pred domačimi gledalci gostil   ekipo Brd, Mura  bo jutri gostovala v Kranju pri nogometaših Zarice.

V zadnjem , 26. kolu 3.slovenske nogometne lige  vzhod bodo vse tekme na programu jutri ob 17.30, igrali pa bodo: Hotiza – Odranci , Lušt Beltinci – Polana, Bogojina – Radgona, Avto Rajh Ljutomer – Turnišče, Rakičan – Grad , Tromejnik Kuzma – Črenšovci, Radenska Slatina – Čarda Martjanci.

V 21.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Telemach GMT Beltinci v nedeljo ob 11.30 v Bratoncih gostil igralke Krima.

V 16.kolu prve slovenske ženske  nogometne lige U – 17 bo Telemach GMT Beltinci jutri ob 17.30 v Bratoncih igral proti  nogometni ekipi Fužinarja.

V 26.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo v nedeljo ob  11.uri v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Kalcerjem iz Radomelj. Po kadetski nogometni tekmi bo ob 13.uri v Fazaneriji še mladinska tekma med  Muro in Kalcerjem iz Radomelj. Na skupni lestvici prve slovenske kadetske in mladinske lige je Mura na 9. mestu med 14.ekipami in si je že zagotovila nastopanje v prvi slovenski ligi tudi v novi tekmovalni sezoni.

V telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja in v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru bo  jutri med 9. in 15.uro dan pomurske odbojke 2018 .  Tekmovanje v mini odbojki bo v telovadnici osnovne šole v Ljutomeru med 9. in 12.uro.

V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru   bo  med 9. in 12.uro tekmovanje v mali odbojki. Ob 13.30 bo tekma veterank Prekmurja in Prlekije ob 14.uri pa bo še odbojkarska tekma veteranov Prekmurja in Prlekije.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo jutri ob 18.30 pripravilo v športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih   posamično tekmovanje v elektronskem pikadu v moški in ženski konkurenci za igralce  iz obeh regijskih lig .  Osem najboljših posameznikov v moški in ženski konkurenci bodo organizatorji posebej nagradili.

V predzadnjem  kolu državne lige v hokeju na travi bosta v nedeljo popoldne v Predanovcih dve hokejski  tekmi. Ob 15.uri bo v Predanovcih ženska tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami. Po ženski hokejski tekmi bo še članska tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer bosta danes ob 19.30 v zadružnem domu na Cvenu pripravila 5. nočni turnir v namiznem tenisu za posameznike. Organizatorja bosta tri najboljše posameznike nagradila. Pred nočnim namiznoteniškim turnirjem bo v zadružnem domu na Cvenu ob 17.uri tudi tekmovanje učencev osnovnih šol  od  prvega do devetega razreda.

Pomurski planinci bodo v nedeljo ob 12.uri pripravili od broda v Krogu do Srednje Bistrice tradicionalni spust po reki Muri za Dimek- Hrovatov  memorial. Na cilju v Srednji Bistrici bo med 14. in 14.30 na programu tudi krajši kulturni progam.

Kulturno turistično društvo Vaneča bo jutri ob 15.uri pripravilo z začetkom pred Športnim centrom na Vaneči tradicionalni pohod ob dnevu mladosti. Pohod bo dolg okrog 10 km, udeležba na pohodu pa šteje tudi za evidenco pohodov po Goričkem.

Pohodniki bodo prišli na svoj račun tudi  pri Gradu na Goričkem. Jutri ob 9.uri bo  pohod po Vulkanski poti, ki bo dolg 10 km, začetek pohod pa bo  pred Vulkanijo.

V soboškem MIKK- u bo danes ob 15.uri tradicionalni že 11. Mikkov šahovski turnir za mlade in starejše.

V nedeljo ob 9.uri   bo v Okrepčevalnici pri kapelici v Andrejcih 9. letošnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir. V Andrejce organizatorji pričakujejo tudi šahiste  iz Madžarske in Hrvaške.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murski Soboti,  ki ga vodi predsednik Božidar Crnkovič  bo v začetku  junija pripravilo  seminar za nove nogometne sodnike. Soboška sodniška organizacija   ima v svojih vrstah tudi mednarodnega sodniškega pomočnika , ki bo delil pravico na  svetovnem prvenstvu v Rusiji, prav tako  imajo  dve mednarodni sodniški pomočnici. Ker  je nogometnih tekmovanj vse več, bi radi v soboški  sodniški organizaciji ponudili priložnost tudi novim nogometnim sodnikom.  Prijave zbira   do konca meseca maja predsednik Božidar Crnkovič.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.