V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

1 junija 2018 Šport


Beltinci, Rakičan, Bakovci in Murska Sobota bodo danes in jutri gostili   reprezentance   na 5. evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu. Danes ob  10. uri bo  v  Beltincih prva polfinalna nogometna tekma med  reprezentancama Slovenije in Češke, na pomožnem igrišču v Beltincih  bo  ob istem času  ob 10.uri  še nogometna  tekma med Madžarsko in Portugalsko za peto mesto. V Bakovcih bo danes ob 10.uri druga polfinalna nogometna tekma med Nemčijo in  Italijo,  v Rakičanu pa bo danes ob 10.uri tekma za sedmo mesto med Švico in Avstrijo.  Jutri ob 13.uri bo v soboški Fazaneriji  tekma za tretje mesto med poražencema obeh polfinalnih  nogometnih tekem, ob 15.30 pa bo veliki finale za naslov  5. evropskega prvaka vinarjev v nogometu.

Osnovna šola IV Murska Sobota bo družno z Zavodom za šport Republike Slovenije  Planica  ob 50 letnici šolskih športnih tekmovanj   danes ob 9.45 s slovesno otvoritvijo pripravila finalno tekmovanje v atletiki za učence osnovnih šol s prilagojenim programom.  Atletsko tekmovanje v petih atletskih disciplinah bo potekalo na atletskem stadionu pri Osnovni šoli I v Murski Soboti , skupno pa  je prijavljenih 33 osnovnih šol iz vse Slovenije z  215 udeleženci.

Nocoj ob 20.uri bo v Stari Novi vasi finale druge sezone prve slovenske malo nogometne lige  na travi – lige Ena, kjer se bosta pomerili  ekipi  Športnega društva Ribno iz Ribnega pri Bledu in aktualnimi  prvaki Športno društvo Asi  iz Šentjerneja.

Motoklub veterani Murska Sobota   bo jutri ob 10.uri z začetkom na sedežu kluba pri Murska transportu  pripravil na 75 km dolgi progi 27. mednarodni reli veteranov »Prekmurje 2018«,  Skupno bo sodelovalo 82 vozil od motorjev do avtomobilov , letos pa si bodo udeleženci v  prvi etapi ogledali rojstno hišo muzeja Miška Kranjca v Veliki Polani, v drugi etapi pa se bodo odpeljali tudi to Vinariuma v Lenndavi.

Športna zveza Rogašovci bo  jutri ob 11.uri pripravila 15. Rogašovski tek,  ki bo letos tudi četrti v točkovanju za pomurski rekreativni pokal.  Mladi tekači bodo med 11. in 12.30  uro tekli na progah dolgih  od 200 do 1500 metrov. Člani in članice bodo v Rogašovcih ob Osnovni šoli Sveti Jurij tekli na enotni progi dolgi 6,6 km začetek članskega teka  bo ob 13.uri. Za  rekreativce iz domače rogašovske  občine bo  ob 13.uri  tudi tek na 3.300 metrov dolgi progi.

Klub malega nogometa Lordi Ivanjkovci bo jutri ob  12.uri pripravil v Ivanjkovcih tradicionalni Zelkov memorial v malem nogometu na asfaltnem igrišču. Kjer bo v dveh predtekmovalnih skupinah sodelovalo 8 ekip iz pomurske lige , finale pa je načrtovan  za 21. uro zvečer,  pred tem bo ob  20.30 tekma za tretje mesto.

Športno društvo Radenci bo s  kolesarsko sekcijo  v nedeljo ob 10.uri izpred Lovskega doma Radenci pripravilo 38. rekreativni koledarski maraton.  Kolesarji bodo imeli na voljo tri  proge. Mali maraton bo dolg 28 km in bo imel   dva večja vzpona. Srednji maraton bo dolg 54 km in kolesarji bodo morali premagovati  štiri vzpone. Najdaljša proga bo dolga 75 km in bo  imela kar sedem vzponov. Sicer  niso pozabili tudi na najmlajše kolesarje, ki bodo imeli otroški kolesarski maraton na  4 km dolgi progi.

Nogometaši Lušta Beltinci, prvaki 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo v prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo jutri ob  17.uri v Športnem parku Beltinci  gostili ekipo Bleda, povratna tekma bo v sredo 6. junija  pob 17.uri na Bledu.

Hokejski klub Lipovci in Zveza za hokej na travi  Slovenije bosta v nedeljo ob 15.uri pripravila v Lipovcih zaključek letošnje sezone v hokeju na travi. Ob 15.uri bo najprej moška  hokejska tekma med Triglavom in Lipovci, i ob 17.uri pa bo slovesna razglasitev rezultatov državnega prvenstva za sezono 2017/218.

Športno društvo Labda v Beltincih bo jutri ob 9.uri pripravilo prvi kvalifikacijski turnir  odbojki na mivki za kadete in kadetinje. Za turnir je prijavljenih 20 ekip tako  moški kot v ženski konkurenci.  Odbojkarji  bodo jutri v Beltincih igrali vse do poznih večernih ur na dveh igriščih.

Pravi športni praznik  bo od danes do nedeljo v Gaberju. Nogometni klub Panonija Gaberje  član druge lendavske nogometne lige bo praznoval 70 letnico delovanja. Danes 16. ,uri bo proslava ob jubileju kluba, ob 18.uri pa bodo v Gaberju vaške igre.  Jutri med 9. in 15.uro bo v Gaberju  10. festival  nogometa, med 12. in 19.uro pa bo še pomurski galop za ljubitelje konjeništva. V nedeljo ob 13. uri bo v Gaberju mednarodna prijateljske nogometna tekma;  ob 17.30 pa bo v Gaberju  finalna pokalna nogometna tekma   med Nafto 1903  iz Lendave in Turniščem.

 

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone bo  jutri ob 13.uri pripravil v športni dvorani v Radencih  31. memorial Mateja Klopčiča v spomin na odličnega radgonskega rokometnega vratarja  in v spomin na nekdanje  radgonske igralce rokometa. V popoldanskem času bo v Radencih ob 16.30 tudi rokometna tekma veteranov, zvečer ob 18.15 pa bo predsednik radgonskega rokometnega  kluba Sašo Rauter  po letni tradiciji podelil nagrade 7 igralcem ,ki so posebej zaznamovali sezono 2017/2018.

Športna zveza Beltinci  in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bosta   jutri ob 8.uri pripravila v Športnem parku v Beltincih 13. pohod v spomin na Ferija Maučeca starosto pomurskih športnih novinarjev in 2. pohod v spomin na Jožeta Horvata dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci.  Pohod bo dolg okrog 8 km, speljan pa bo po krajih, ki sta jih družno  rekreativno premagovala  Feri Maučec in Jože Horvat.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.