Domov

Petkov športni napovednik

8 junija 2018 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri  in v nedeljo pripravilo na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu mednarodno  tekmovanje v streljanju v trapu za Grand  prix Murske Sobote.  Prvi dan v soboto  se bo tekmovanje začelo ob 10.uri, tekmovalci pa bodo imeli na programu tri serije.  V  nedeljo  bosta na programu še dve seriji in finalna tekma. Žal bo letošnja prireditev  kadrovsko osiromašena saj bosta Boštjan Maček in Jasmina Maček prav v času tega tradicionalnega tekmovanja nastopila s  slovensko reprezentanco na tekmi svetovnega pokala na Malti.

V soboški Fazaneriji bosta jutri in v nedeljo dva mednarodna nogometna turnirja .  Jutri ob 10.uri se bo začel nogometni turnir starostne kategorije U – 13, kjer bodo zraven soboške Mure tudi   iz ekipe iz severovzhodne Slovenije, skupno  osem,   igrali pa bodo  tudi gostje iz Varaždina in Medžimurja iz Čakovca.

V nedeljo ob 10.uri bo v Murski Soboti  še nogometni turnir  za starostno kategorijo U – 12  kjer bo nastopilo  osem ekip med  njimi bodo  tudi mladi iz avstrijske St. Ane, hrvaškega Medžimurja  ter   ekipe iz Domžal, Fužinarja  in domače Mure. Finale na obeh turnirjih bo na programu tako v soboto kot v nedeljo okrog 18.ure 15 minut.

Praznik nogometa bo jutri in v nedeljo v Bratoncih,  ki  ga družno pripravljata Ženski nogometni klub  Telemach GMT Beltinci in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota poimenovali pa so ga 8. festival nogometa.   Jutri  ob  9. uri bodo v Bratoncih igrali najprej  9 letniki. Prvi dan bo  festival nogometa trajal do poznih popoldanskih ur.

Po dopoldanskem  nogometnem festivalu  bo v Bratoncih   ob  17,30 še zadnja prvenstvena ženska  nogometna tekma U – 17 med  Telemachom GMT Beltinci in Raduljami.  Beltinčanke vodijo na lestvici, gostje iz Radomelj so tretje in Beltinčanke tako čaka nov pokal za državni naslov v starostni kategoriji U – 17.

V nedeljo bo v Bratoncih drugi dan   8. nogometnega festivala.   Od 10.ure  najprej bodo igrali  nogomet  7 –  letniki, popoldne po  14.uri pa bodo preizkušali svoje sposobnosti še 11 letniki. Zanimivo je, da so za festival prijavljena tudi dekleta iz Stanjevec na Goričkem in  Rome iz Vanče vasi in igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci, ki zdaj domujejo v Bratoncih.

V  nedeljo ob 18.uri bo v Lendavi prva kvalifikacijska  tekma za uvrstitev v prvo vzhodno slovensko nogometno ligo U – 15 med Nafto in Taborom iz Maribora.  Povratna nogometna  tekma bo   v sredo 13. junija v Mariboru.

V Noršincih v Občini Moravske Toplice bo jutri ob 10.uri  turnir v malem nogometu za naslov pokalnega prvaka občine. Na turnirju bo sodelovalo v treh predtekmovalnih skupinah skupno 9 ekip. Popoldne ob 17.20 bo na programu tekma za tretje mesto in ob 17.50 bodo v Noršincih igrali finalno tekmo za naslov pokalnega prvaka v malem nogometu v Občini Moravske Toplice.

V Motvarjevcih  bo v nedeljo ob 10.uri šest ekip sodelovalo na  veteranskem  nogometnem turnirju  iz območja Občine Moravske Toplice.  Prva tekma bo ob 10.uri , popoldne ob 13.uri bosta obe polfinalni tekmi in ob 14.uri bosta sklepni tekmi najprej za tretje in na to še za prvo mesto na veteranskem turnirju v malem nogometu.

V Bakovcih bo jutri popoldne ob 15.uri  4. Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski pokal v rekreativnih tekih.  Mladi tekači bodo na progah dolgih  od  200 do 1500 metrov tekli med 15. in 16.uro. Glavni tek za člane in članice bo na programu ob 16.50. Člani bodo tekli na  8,5 km dolgi progi in članice na 4,3  km dolgi progi.  Po nekajletnem premoru  bodo v Bakovcih  na 1500 metrov dolgi progi pripravili znova  tudi tek parov, ta tek bo na programu ob  15.55.

V Gornji Radgoni  bo  Študentsko mladinski klub  Klinka pripravil osmo   športno zabavno prireditev  z naslovom: »Športaj s klinko«. Organizatorji  v Gornji Radgoni bodo  jutri med 8. in   22.uro predstavili kar  27 športnih panog v  osmih panogah  bodo lahko obiskovalci tudi tekmovali.

V pestrem programu 25. dni  turizma v  Občini Dobrovnik bo jutri ob 9. uri 14. Vidov pohod po Strehovcih, sočasno  bo ob 9.uri tudi  ulični turnir v malem nogometu.

Mestne četrti Murske Sobote bodo jutri ob  9.uri pripravile  8. pohod Mestnih četrti po mestu Murska Sobota. Začetek pohoda bo  med Ulico Štefana Küzmiča in Ulico Mikloša Küzmiča v malem parku Murske Sobote. Pohod bo brezplačen za vse udeležence in bo organiziran v vsakem vremenu.

Kolesarski klub Prekmurje, ki je lani praznoval 70 letnico delovanja,   bo v nedeljo ob 15.uri   pri gradu v Beltincih   pripravil tradicionalni spominski kolesarski maraton na 27 km dolgi progi.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v nedeljo ob 9.uri pripravilo  pri brodu v Krogu ob reki Muri zadnji letošnji mednarodni konectedenski šahovski turnir. Letos so pomurski šahisti skupno pripravili kar 10 šahovskih turnirjev, lani je v Krogu na zadnjem turnirju  sezone zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Štefan Cigan in tretji Matej Titan – vsi trije bodo tudi letos med udeleženci sklepnega šahovskega turnirja v Krogu.

V naslednjem tednu bomo  v sredo 13. junija lahko med Lendavo in Mursko Soboto v dolžini 159 km  spremljali tudi prvo etapo 25. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji. Začetek dirke v Lendavi  okrog  13.ure, cilj pa v Murski Soboti okrog 17.ure.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.