V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

15 junija 2018 Šport


Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bo danes ob 10.uri na sedežu  društva  v Murski Soboti pripravilo tradicionalno mednarodno športno srečanje s paraplegiki, Čakovca, Varaždina, Maribora in Murske Sobote. Tekmovanje bo potekalo v lokostrelstvu, vrtnem kegljanju in v elektronskem pikadu.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu pri Büdinskem mlinu bo jutri ob 9.uri  peto kolo prve državne lige ,vzhod v trapu   v moštveni in posamični konkurenci.  Moštveno med osmimi ekipami trenutno vodita strelski ekipi Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in Gornja Radgona, ki imata po štirih kolih 25 točk, na  tretjem mestu je Kungota z 20. točkami. V posamični konkurenci je med pomurskimi strelci Denis Pojbič iz soboškega društva drugi in Dani Šmid iz radgonskega društva tretji. Boštjan Maček je nastopil le na eni tekmi in je na devetem mestu.

Lovska družina Velika Polana  bo jutri ob 8.uri na strelišču  pri Copekovem mlinu v Mali Polani pripravila  posamično in moštveno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe.  Ekipno tekmovanje bo potekalo tako, da se bodo v konkurenco  šteli izidi štirih najboljših posameznikov.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo v nedeljo med 9. in 14.uro pripravilo na strelišču v Presiki pri Ljutomeru 5. kolo mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško in sočasno tudi drugo kolo regijske lige v streljanju z malokalibrsko puško.

Zavod za okolje in turizem Dobrovnik bo jutri ob 17.uri pripravil tradicionalni tek  za pomurski rekreativni tek okoli Bukovniškega jezera. Začetek teka  bo za mlajše kategorije na progah dolgih od 400 do 1500 metrov  med 17. in 18.uro. Glavni tek za člane na 6.750 metrov dolgi progi in za članice  na 4.500 metrov dolgi progi   bo na programu ob 18.uri in 10 minut.

Športno društvo team turbo Tropovci bo   v nedeljo  ob 12. uri na 14 km dolgi progi pripravilo  v Odrancih državno kolesarsko  prvenstvo v kronometru za amaterje, masterje, ženske in prav kolesarske rekreativce.  Začetek bo pri Gostilni ob Črncu v Odrancih za dirko pa je organizator dobil kar 105 prijave vse Slovenije. Za prvenstvo je prijavljenih kar 105 kolesarjev.

Turistično društvo Dobrovnik bo jutri ob 9.uri pripravilo  v okviru akcije »Slovenija kolesari« 8. Vidov kolesarski maraton. Začetek  kolesarskega   maratona  bo   ob Bukovniškem jezeru, kolesarji pa bodo imeli na voljo štiri dolžine prog. Največ zanimanja bo zagotovo  za daljše proge na 70, 60 in 30 km ,  družine pa bodo imele na voljo   pet km dolgo progo.

Kasaški klub Ljutomer bo  v nedeljo ob  14.15  pripravil v osrčju Prlekije druge letošnje   kasaške dirke za katere je prijavljenih 60 kasačev, ki se bodo  pomerili v  osmih dirkah.  Za ljutomerske prijatelje kasaštva bosta v ospredju zanimanja dve spominski  dirki.  Ob 16.15 bo memorialna dirka Mirka Hanžekoviča in ob 16.45 še spominska dirka za memorial Janka Makoterja.   Za obe memorialni dirki je prijavljen tudi najboljši kasaški voznik na prvih letošnjih dirkah Janko Sagaj.

Mladi odbojkarji in odbojkarice starostne kategorije U – 14 bodo  jutri ob 10.uri v Labda centru v Športnem parku v Beltincih nastopili na  regijskem kvalifikacijskem turnirju v odbojki na mivki. Organizatorji imajo prijavljenih 12 moških in 12 ženskih dvojic, po dve najboljši dvojici pa se bosta po dveh  kvalifikacijskih turnirjih uvrstili na finale državnega prvenstva v odbojki na mivki.

V soboški Fazaneriji bo ta konec znova živahno saj bodo na njem gospodarili mladi nogometaši. Jutri ob 10.uri bo po šest nogometnih ekip sodelovalo v starostni kategoriji U – 8 in U – 9. V nedeljo drugi dan turnirja pa bodo  ob 10.uri  igrali nogometaši starostne kategorije U 10 in U – 11 kjer  bodo kot gostje nastopili nogometaši Varaždina.

Iz Nogometnega kluba Gančani  so nas obvestili, da bodo načrtovan 10. nogometni turnir  mladih v štirih starostnih kategorijah med 7. in 13. letom starosti  namesto ta konec tedna pripravili v soboto prvega septembra.

Jutri in v nedeljo bo živahno tudi v Tropovcih na sklepnem turnirju Ravenske lige v malem nogometu na katerem bo sodelovalo 14 ekip. V soboto se bo turnir začel ob 14.30 popoldne.  V nedeljo bo nadaljevanje turnirja ob 9.uri, finalna tekma pa je načrtovana v Tropovcih za nedeljo ob 19.uri.

Golf klub Moravske Toplice je zaradi razmočenosti  na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah odpovedal  memorialni turnir dr. Mihaela Šimonke. Novi termin turnirja  golfistov bodo določili naknadno.

Športna zveza Lendava bo danes ob 18.uri v prostorih Tuša v Lendavi pripravila sklepno prireditev ob Športnih igrah Občine Lendava. Najboljšim v 11 športnih panogah bodo podelili  priznanja za dosežke v  moštveni in posamični konkurenci.

Ob koncu tedna bodo kljub poletni vročici aktivni tudi še šahistu.  Ljutomerska sekcija Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob  16.3o pripravila v prostorih Osnovne šole Razkrižje 4. mednarodni šahovski turnir z naslovom : » Ob zaključku šolskega leta«. Organizator je pripravil medalje in praktične nagrade za najboljše šahiste v moški in ženski konkurenci.

Šahovsko društvo Gornja Radgona ki letos praznuje 70 letnico delovanja, bo v nedeljo 10.uri pripravilo    na Pomurskem sejmu šahovski turnir v počastitev  ustanovitve  radgonskega šahovskega društva.  Najboljši  šahisti bodo dobili  zraven pokala tudi Brošuro ob 70 letnici  Šahovskem društvu Gornja Radgona.

 

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.