V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Petkov športni napovednik

22 junija 2018 Šport


Balonarski klub Roto iz Murske Sobote in Letalska zveza Slovenije bosta od danes do nedelje    pripravila na letališču v Rakičanu  5. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, kar bo predpriprava organizatorjev za svetovno prvenstvo ,ki bo nad pomursko pokrajino v letu 2020.

Skupno je za tridnevno mednarodno  tekmo  balonarjev prijavljenih 18 posadk Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške, Hrvaške in Slovenije.  Iz Slovenije je prijavljenih sedem posadk, med njimi  tudi dve iz pomurskih balonarskih klubov. Za Balonarski klub Bakovci bo tekmoval Dejan Buzeti, za Balonarski klub Roto iz Murske Sobota pa Radoš Švagelj. Tekmovalni čas za balonarske posadke bo zjutraj med 6. in 8. uro in po 16.uri prilagojeno vremenskim razmeram. V treh dneh bodo morali piloti opraviti vsaj dve tekmovalni nalogi sicer pa imajo  organizatorji načrtovan  še rezervni termin v ponedeljek  24. junija.

Na  1380 metrov dolgi progi za motokros v Mačkovcih   bo v nedeljo tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu, kjer pa bodo nekateri tekmovalci nastopili tudi v pokalnem prvenstvu.

Organizator prireditve v Mačkovcih je Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki pričakuje na nedeljsko tekmo okrog 100 tekmovalcev. Zagotovo bo v ospredju zanimanja gledalcev nastop Tima Gajserja iz Makol  ki bo nastopil v razredu MX open in bo tako izkoristil premor med tekmami svetovnega prvenstva za nastop v Prekmurju.  Za nedeljsko tekmo so prijavljeni tudi člani soboškega avto moto društva, najbolje se je odrezal na dosedanjih dirkah mladi Anej Ilič iz Hrastje Mote ,ki je v točkovanju državnega prvenstva v razredu do 85 ccm na tretjem mestu,  v pokalnem tekmovanju pa je trenutno v vodstvu. Uradni trening v Mačkovcih bo v nedeljo med  8. in 10. uro, začetek uradnega tekmovanja s prvo vožnjo   bo v Mačkovcih ob 11.uri. Druge vožnje motokrosistov pa se bodo v Mačkovcih začele  popoldne ob 15.uri, zaključek motokros tekme v Mačkovcih bo v nedeljo okrog 17.ure.

Nogometni klub Nedelica, član lendavske medobčinske nogometne lige,  bo v nedeljo praznoval 40 letnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo v Nedelici ob 10.uri pripravili turnir v malem nogometu, ob 15.uri bo proslava ob jubileju nogometnega kluba in po proslavi ob 16.uri bo finalna tekma turnirja v malem nogometu.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo jutri ob 13.uri pripravilo ns Goričkem  turnir v malem nogometu na  travnatem igrišču  za naslov pomurskega prvaka. Nastopile bodo ekipe Trnje iz  pomurske lige, Borejci iz Ravenske lige, Kapela iz radgonske lige, Neradnovci iz Goričke lige, Bodočnost iz Fikšinec iz zahodne Goričke lige, Filovci iz moravskotopliške lige, Ključarovci iz križevske lige, žal  ne bo  Košarovec prvaka puconske lige v malem nogometu, kajti v istem času je pokalni  malonogometni turnir v Pečarovcih za klube obeh puconskih lig v malem nogometu.  Začetek turnirja v Gornjih Slavečih bo  jutri ob 13.uri,  tekma za tretje mesto je načrtovana  zvečer ob 21.uri in finalna tekma za naslov prvaka ob 21.uri 45 minut.

Klub malega nogometa Petanjci bo v nedeljo ob 9.uri pripravil  sklepni turnir Zveze klubov malega nogometa Ravenske  veteranske lige, kjer bo sodelovalo 12 ekip. Prva tekma na Petanjcih bo v nedeljo  ob 9.uri,  zadnja finalna pa zvečer okrog  19.ure pred tem bo na programu še   malonogometna tekma za tretje mesto.

V Pečarovcih bosta ob koncu tedna dva malonogometna turnirja. Članske ekipe bodo igrale v soboto in v nedeljo za naslov pokalnega prvaka.   Jutri ob 14.uri bo prva tekma , zadnja  sobotna tekma pa ob 20.uri. V nedeljo drugi dan turnirja bo v Pečarovcih  prva tekma ob 12.30,  tekma za prvo mesto v Pečarovcih pa jer načrtovana za 18.uro.

V Pečarovcih bo v nedeljo  še turnir  veteranskih ekip. Začetek veteranskega malo nogometnega  turnirja bo ob 14.30, zadnja tekma na veteranskem turnirju pa bo na programu ob 16.30.

V športnem parku v Melincih  bo od ponedeljka 25. junija do nedelje 1. julija na programu Pomurski športni festival, kjer bo organizator Kluba malega nogometa Meteor Melinci pripravil  udeležencem  in obiskovalcem  20 različnih športnih aktivnosti. V ponedeljek prvi dan športnega festivala bodo v Melincih igrali nogomet ob 15.uri 9 letniki, ob 17.30 pa 11 letniki. Vmes bo ob 16.uri tekmovanje v odbojki na mivki in ob 16.uri pa na programu  še turnir v malem nogometu – futsalu.

Iz Nogometnega kluba Čarda v Martjancih smo dobili obvestilo, da je dvodnevni mednarodni turnir za mlade  nogometaše v  štirih starostnih kategorijah   zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip odpovedan.  Nogometna šola Čarde bo  nogometni turnir za mlade   pripravila  v jesenskem času.

Malonogometna turnirja  bosta  na programu tudi  v  radgonski medobčinski malonogometni zvezi.   Jutri ob 9.uri  bo pripravilo 5. tradicionalni turnir v malem nogometu v Športnem centru Mahovci Športno turistično društvo Mahovci.  V nedeljo ob 9.uri  pa pripravlja turnir v malem nogometu Klub malega nogometa Stavešinci.

 

Napovednik športnih tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.