Domov

Petkov športni napovednik

13 julija 2018 Šport


Občina Dobrovnik bo  jutri ob 12.uri pripravila tretjo mednarodno  izvedbo  24. urnega kolesarskega maratona v Sloveniji. kjer  sodelovalo   61 kolesarjev iz Madžarske, Hrvaške, Ukrajine, Francije   in Slovenije. Začetek kolesarske dirke bo pred Dvojezično osnovno šolo v Dobrovniku. Na dirki bodo nastopili tudi številni pomurski kolesarji. Tako bo nastopila  kolesarska ekipa Ocean Orchids cycling team iz Dobrovnika za katero bodo tekmovali: Darja Horvat, lanska evropska prvakinja na 12 urni vožnji ob njej pa bodo še Matej Mašič, Patrik Drvarič in Matej Antolin.  Nastopila bo tudi lanska bronasta ekipa iz 24 urne kolesarske dirke v postavi: Matej Šemen iz Filovec, Robert Kardinar iz Dobrovnika, Simon Gjerkeš iz Nedelice in Marko Baloh iz Ljubljane.  Iz Kolesarskega kluba Tropovci se bo preizkusil Boštjan Nemec doma iz Dolnjih Slaveč. Kolesarji se bodo v Dobrovniku preizkušali v 12  in 24 urni vožnjo tako  moštveno kot posamično. Krožna proga bo dolga 11 km in bo potekala  med Dobrovnikom,  Turniščem , Renkovci in  Dobrovnikom.

Športni praznik  bo jutri ob 13.uri v Nemčavcih  ,kjer bodo Krajevna skupnost Nemčavci, Mestna občina Murska Sobota in Športno rekreacijsko društvo Nemčavci predali namenu Športno rekreacijsko turistično točko Nemčavci.  Pridobitev bo ponudila krajanom sanirano teniško igrišče  pokrito  z umetno travo.  Na objektu  bodo tudi druge  možnosti za  rekreacijo in sprostitev  domačih krajanov in obiskovalcev kraja.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo v nedeljo ob 14.uri pri brodu v Krogu pripravil 24. tradicionalno tekmovanje Prekmurcev in Prlekov v vlečenju vrvi. Trenutni izid je  10:10, lani so imeli v 25 članskih ekipah Prleki najtežjega tekmovalca v  Antonu Gjergjeku iz Globoke, ki je tehtal 135 kg, Prekmurci pa so tekmovali z Matejem Fickom iz Markišavec, ki je tehtal kar 170 kg. Tudi letos bodo morali biti tekmovalci iz območja Upravnih enot Ljutomera in Murske Sobote . Tekma v vlečenju vrvi bo potekala med Krogom in Vučjo vasjo – ob vlečenju vrvi  pa bo na obeh bregovih reke Mure  na  programu tudi pester družabni  progam.

Lovska družina Prosenjakovci bo v nedeljo ob 9.uri v Prosenjakovcih pripravila tradicionalno med družinsko  tekmovanje v streljanju na glinaste golobe. Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, najboljši strelci pa bodo tudi nagrajeni.

Športno društvo Kovačevci v Občini Grad , ki letos zaznamuje 40 letnico delovanja bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo na športnem igrišču v Kovačevcih  turnir v malem nogometu za naslov občinskega prvaka.

Nogometna šola Mure bo danes popoldne v soboški Fazaneriji  končala  pet dnevni poletni nogometni tabor ki ga  je od ponedeljka do danes  obiskovalo 65 mladih. Danes zadnji dan tabora  bodo mladi imeli izjemno pester program saj jih bodo obiskali  tudi nogometaši članske ekipe, popoldne med 13. in 15. uro pa bodo udeleženci dobili tudi značko nogometaša – vmes pa bodo mladi igrali tudi mini nogometne turnirje.

Mladinsko društvo Dobrovnik  bo  sočasno s kolesarskim maratonom  jutri ob 10.uri pripravilo na igrišču Nogometnega kluba Dobrovnik  mednarodni turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo kar 16 ekip. Med gosti bodo v Dobrovniki igrali nogomet tudi mladi iz Porabja.

Nekaj  zanimivih  pripravljalnih nogometnih  tekem bo ta konec tedna. Nogometaši Nafte 1903 bod  jutri ob 18.uri v Lendavi gostili madžarsko drugoligaško ekipo Rakoczi.  Nogometaši  Sredice Kleparstva Šinko pa bodo v nedeljo ob 18.uri gostili na Goričkem drugolgiaško ekipo  Lušta Beltinci.

Tudi nogometaši Mure imajo načrtovani še  dve prijateljski srečanj do začetka prvenstva  v prvi ligi. Tekma  z ekipo Rubina iz Kazana je odpovedana. Jutri naj bi bila tekma med Muro in hrvaškim  Rudešem a kraj in ura še nista znana,  v torek pa bodo nogometaši Mure gostovali pri Ljutomerčanih. Točne  ure žal nismo uspeli zvedeti.

V ponedeljek  bo Nogometni klub Čarda  Martjancih začel družno z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota 11.  poletno šolo nogometa 2018. Šola bo trajala le v popoldanskem času od 16.ure dalje. Šola je primerna za otroke stare od 5. do 15.leta, zadnji dan šole bo v petek 20. julija.  Ker je nogometna šola v Martjancih brezplačna imajo že zdaj prijavljenih okrog 100 mladih, ki bodo obiskovali nogometno šolo.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo v ponedeljek ob 19.uri v soboški Zvezdi pripravila slovesno razglasitev rezultatov in podelite nagrad klubom in posameznikom za dosežke  v minuli sezoni v prvi in drugi soboški nogometni ligi. Sočasno bo  v ponedeljek tudi žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi medobčinski nogometni ligi ter za prvo kolo pokalnega tekmovanja.  V prvi soboški  ligi bo sodelovalo 10 v drugi pa sedem nogometnih ekip.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.