V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Petkov športni napovednik

20 julija 2018 Šport


V soboški Fazaneriji bo jutri ob 18.uri soboška Mura, kot novinka in povratnica v prvo slovensko ligo Telekom  v prvem kolu nove sezone  gostila kranjski Triglav. Trener Ante Šimundža je obstal brez  Arpada Vaša, ki se je vrnil v Nafto ter  Antonia Dodleka in Zvonimirja Žigerja, ki sta se vrnila na Hrvaško. Muro pa   so okrepili Mihael Rebernik iz Slavena Belupa, Špiro Peričić iz Cibalie, Tomi Horvat iz mladinske ekipe Maribora, Klemen Šturm iz Krškega ter Siyar Kepir iz Aluminija  predtem pa  je igral za turški Bešiktaš in Ivan Nevestić iz hrvaške Reke. Pri Muri so optimistično razpoloženi, računajo na dober obisk in podporo gledalcev ter želijo osvojiti vse tri točke.  O tem kaj se bo dogajalo na sobotni  nogometni tekmi Mura – Triglav med 18. in 20.uro  bomo z občasnimi javljanji poročali tudi na Murskem valu.

Nogometni klub Odranci bo danes in v nedeljo pripravil dvodnevni nogometni turnir za 3. pokal Občine Odranci. Danes  ob 16.30 bo v Odrancih tekma med  tretjeligaško ekipo Turnišča in drugoligaško ekipo Lušta Beltinci. Po uvodni tekmi bo ob 18.30 še tekma dveh tretjeligaških ekip  med Odranci in Črenšovci. V nedeljo drugi dan turnirja bo ob 16.30 tekma petkovih poražencev za tretje mesto in ob 18.30 bo v Odrancih še finalna tekma petkovih zmagovalcev za prvo mesto na nogometnem turnirju.

Nogometni klub Tišina bo jutri in v nedeljo pripravil tradicionalni nogometni turnir za pokal Občine Tišina. Jutri ob  16.uri bo na Tišini tekma med Tišino in Lipo, ob 18.uri pa bo še tekma med Šalovci in Cerkvenjakom. V nedeljo ob 16.uri bo na Tišini tekma  sobotnih poražencev za tretje mesto, sobotna zmagovalca pa bosta ob 18.uri igrala tekmo za prvo mesto.

Nogometni klub  Dobrovnik, novi član Pomurske nogometne lige, bo jutri ob 15.uri pripravil slovesnost ob 70 letnici delovanja nogometnega kluba. Ob jubileju bo Dobrovnik z veteransko ekipo že ob 15.uri igral mednarodno tekmo proti veteranom Csesztrega, po veteranski tekmi pa bo ob 17.uri še članska nogometna tekma med Dobrovnikom in Csesztregom. Po obeh odigranih nogometnih tekmah bo  v Dobrovniku še slovesna prireditev s počastitvijo jubileja nogometnega kluba.

Nogometni klub Veržej, ki bo v novi sezoni pod taktirko Mitje Erniše igral v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bo danes ob 17.30 na igrišču v Bakovcih gostil ekipo Al Arabija iz Katarja, ki jo vodi nekdanji trener soboške Mura Luka Bonačič.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave bodo jutri ob 18.uri v gosteh igrali nogometno tekmo proti madžarski ekipi Šiofoka.

Pa še napoved dveh prijateljskih nogometnih tekem.  Jutri ob 18.uri v Serdica gostila pred domačimi gledalci avstrijski Straden, Radgona pa bo jutri ob 18.uri gostila Slovensko Bistrico.

Športno društvo Kovačevci, ki deluje v Občini Grad  v nedeljo ob 12.uri na športnem igrišču v Kovačevcih proslavilo 15 letnico delovanja domačega športnega društva. Ob jubileju bodo najprej pripravili krajši kulturni program nato pa bo prijateljska tekma med domačo malonogometno ekipo in povabljeni ekipami.

Klub malega nogometa Pizeria Kučan v Križevcih v Prekmurju bo  jutri med 8. in 17.uro  v Križevcih pripravil 8. memorial Zlatka Djekovskega v malem nogometu.

Športno zveza Ljutomer bo v okviru številnih prireditev pod skupnim naslovom » Športno poletje  2018 v Ljutomeru«   jutri ob 10.uri na letnem kopališču v Ljutomeru pripravila nogometni turnir na milnici, kar bo prava paša za oči.

Nogometni klub Čarda  Martjanci in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bosta danes ob 19.uri v Martjancih , zadnji dan  11. poletne šole nogometa ,  vsem udeležencem šole teh je bilo kar 127  podelila  spominske majice in spominske medalje o udeležbi na poletni šoli nogometa.  Pet dnevna šola je imela dve značilnosti, ki sta bili ugodno sprejeti in sicer aktivnosti so bile na programu med 16. in 20. uro, udeleženci pa  so dobili malico in celotna šola nogometa je bila brezplačna.

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru bo  v nedeljo ob 14.uri pripravilo tradicionalne letne kasaške dirke na 750 metrov dolgi stezi za gostiščem Zorko v Borecih. Skupno bo na programu pet kasaških točk. Najbolj zanimiv na dirkah v Križevcih  bo Šampionat Slovenije za ponije, ki se bodo gledalcem predstavili   v štirih dirkah in to v dveh kvalifikacijskih ter nato še v tolažilni in finalni dirki za  prvaka.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.