V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Petkov športni napovednik

27 julija 2018 Šport


Nogometaši Mure bodo  v drugem kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  v nedeljo zvečer ob 18.15  gostovali pri državnih nogometnih podprvakih Mariborčanih. Nogometaši Maribora so sinoči  bili še v Tbilisiju, kjer so pred 800 gledalci in  pri 32 stopinjah Celzija igrali  v drugem kvalifikacijskem srečanju za ligo Evropa proti gruzijski ekipi Chikhura 0:0.

Nogometaši Nafte 1903, ki jih bo  tudi v novi sezoni v 2. ligi   vodil trener Franc Fridl bodo jutri zvečer ob  20.30 v Športnem parku v Lendavi pod žarometi gostili nogometno ekipo Mladosti Kometa iz Preloga. Tekma bo v soboto zvečer  zaradi tega, ker bo tudi uvodna tekma 2. slovenske nogometne tekme Nafta 1903 – Kalcer Radomlje prihodnjo soboto 4. avgusta ob 20. 30.

Nogometaši Lušta Beltinci, ki jih bo tudi v 2. slovenski nogometni ligi vodil trener Zlatko Gabor bodo imeli danes ob 19.uri v avstrijski Radgoni zadnjo pripravljalno nogometno tekmo pred novo sezono, ko se bodo pomerili z ekipo Bad Radkersburga,

Nogometni klub  Radenska Slatina bo v Športno rekreacijskem centru v Radencih  jutri ob 15.uri pripravil nogometni turnir, kjer bodo sodelovali bivši drugoligaš in sedanji tretjeligaš Veržej z novim trenerjem Mitjo Ernišo,  zraven bo tudi Avto Rajh Ljutomer z Boštjanom Zemljičem, ki je je prav tako član 3. slovenske nogometne lige, vzhod, gostitelj turnirja  bo Slatina članica pomurske nogometne lige  s trenerjem Markom Fajdigo.  Turnir v Radencih  bo odigran po skrajšanem igralnemu času, ob 15.uri bo tekma: Radenska Slatina – Veržej ob 16.30 Veržej Ljutomer in ob 18.uri Radenska Slatina – Ljutomer.

Nogometni klub Grad, ki ga vodi trener Bogdan Črnko bo  jutri in v nedeljo pripravil pri Gradu na Goričkem  nogometni turnir na katerem bo sodelovalo kar šest ekip. Prvi dan turnirja  bodo v prvi skupini ob 15.uri igrali: Serdica- Križevci , ob 16.uri Križevci – Tromejnik Kuzma in ob 17.uri Tromejnik . Serdica. V drugi skupini bo ob 18.uri tekma Grad- Hodoš , ob 19.uri Hodoš  – Goričanka   Rogašovci in ob 20.uri Goričanka – Grad. V nedeljo ob 15.uri bo pri Gradu na Goričkem  nogometna tekma za peto mesto, ob 17.uri za tretje mesto in zvečer ob 19.uri za prvo mesto.

Športna zveza  Beltinci in Pikado klub Dokležovje bosta  jutri ob 13. uri  pri  vaškem domu v Dokležovju pripravila  tradicionalne igre krajevnih skupnosti. Na igrah bo sodelovalo osem  krajevnih skupnosti,  krajani pa se bodo pomerili v sobotnem popoldnevu v devetih igrah med drugim  ne bo manjkalo nekaj pravih  športnih preizkušenj kot je skok v daljino z mesta, met na koš ter tradicionalno vlečenje vrvi.

Za popestritev bodo v Dokležovju ob 17.uri pripravili revijalno nogometno tekmo med svetniki Občine Beltinci in legendami beltinskega nogometa, kar bo  prava paša za oči.

Športno društvo Labda Beltinci bo danes in jutri pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Beltincih na igrišču »Beltinska peščena plaža« finalni turnir letne lige  v odbojki na mivki, kjer bo sodelovalo 8 moških in 4  ženske ekipe.   Med osmimi moškimi ekipami bodo igrali tudi  Urban Drvarič, Miha Žalig, Dejan Pelemiš, Tomaž Horvat, Aljoša Bogožalec in Saša Ratkai; med štirimi ženskimi ekipami pa bodo nastopile tudi Iva Škraban, Katja Saje in Melani Jerič.  Danes se bo odbojkarsko tekmovanje  v Beltincih začelo ob 13.uri in jutri ob 14. uri popoldne.

Športna zveza Ljutomer bo v okviru prireditev ob prazniku Občine Ljutomer v nedeljo ob 16.uri ma letnem kopališču v Ljutomeru pripravila 7. kopališke igre z naslovom : »Lotmerk na vodi«.  Tekmovanje  dvočlanskih ekipo bo potekalo v štirih zabavnih igrah in to v starostni kategoriji do 15  in nad 15 let starosti.

Klub malega nogometa Strukovci bo v nedeljo  med 9. in 20. uro pripravil  v Športnem centru v Strukovcih 12. memorial Damjana Vučaka v malem nogometu  na katerem se bodo pomerile šestčlanske ekipe za prehodni pokal in denarne nagrade, ki jih bodo dobile tri najboljše ekipe. Žrebanje parov za nedeljski turnir v malem nogometu v Strukovcih bo danes zvečer ob 20. v Športnem centru v Strukovcih.

Pravi praznik zabave in športa bo od  jutri do prihodnje sobote 4. avgusta v Veliki Polani na  Pomurskem poletnem festivalu. Iz zelo zanimivega programa naj opozorimo na tiste, ki bodo še najbolj športni. V ponedeljek  ob 16.uri bo tekmovanje v balinanju, ob 17.uri pa bo v Veliki Polani  nogometna tekma med predstavniki pomurskih občin in pomurskimi novinarji.

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider